gorzkie żale ;)

miejsce na dowolną inną dyskusję nie dotyczącą schizofrenii

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

gorzkie żale ;)

Post autor: mei »

.
Ostatnio zmieniony pn lut 03, 2014 3:26 pm przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Re: gorzkie żale ;)

Post autor: moi »

A ja mam dziś wizytę u dentysty, co nawet lubię, bo pani jest miła i delikatna. Tyle tylko, że wizyta jest płatna i uszczupli moje zasoby finansowe :cry:
A niedługo mam ważną uroczystość rodzinną i szukam jakiejś kiecki. Nie mam co na siebie włożyć, jak mawiają kobitki, ale najgorsze, że nie mam już kasy do inwestowania jej w ciuchy. Pieniądze z tytułu umowy o dzieło dojdą do mnie "nie wiadomo kiedy" i to jest bardzo dołujące.

Poza tym, ogarnia mnie przeddniówkowe lenistwo i dom zarasta powoli brudem.
Nie mam na dziś obiadu i nie mam koncepcji na tenże.

Mam nadzieję, Mei, że -staropolskim zwyczajem pt. "A u mnie gorzej" - Cię jednak przelicytowałam :lol:

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

.
Ostatnio zmieniony pn lut 03, 2014 3:27 pm przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Awatar użytkownika
jojo
zaufany użytkownik

Post autor: jojo »

Mimo, że od kilku miesięcy ograniczam jedzenie słodyczy, staram się je jadać tylko w poniedziałki, to i tak nie chudnę. (No i teraz też nie tyję.) Z drugiej strony, jak przez 9 lat nie jadłam słodyczy, to i tak miałam nadwagę. Teraz jestem otyła, z powodu zalasty i może też efektu jo-jo (w szpitalu nic nie jadłam przez jakieś dwa tygodnie i pozwolili mi schudnąć. :evil: A mojej Mamie mówili, że mam z czego się odchudzić. Dopiero po jakimś czasie podłączyli mnie do kroplówki- nie pamiętam pierwszych tygodni hospitalizacji.)

Poza tym nie mogę używać mojej ulubionej przeglądarki: Firefoxa, ani Internet Explorera, bo one się zawieszają i wieszają system. Dziś już kilka razy musiałam restartować kompa. :( Ledwo to napisałam, Opera zawiesiła się i zawiesiła system. Tylko, że te inne przeglądarki wieszają się zdecydowanie szybciej i częściej. :(

Jakby tego było mało, musiałam sama zwiększyć sobie dawkę ketrelu z 75 mg do 100 mg, bo zaczęłam mieć prawie wyraźne omamy słuchowe i to czasami w ciągu dnia. Nie chciałam brać 100 mg ketrelu, bo się strasznie wtedy denerwowałam. Psychiatra chciałbym brała 100 mg ketrelu i środek uspokajający, ale na to się nie zgodziłam i brałam 75 mg i było dobrze, do czasu. :( Ketrel chyba mi nie służy. Zalasta wyciągnęła mnie z psychozy, ale przez nią przytyłam ponad 30 kilo. :(

No i jeszcze mam jeden powód do niezadowolenia. (Oprócz mojej choroby i otyłości.) Zaczęłam trochę zapuszczać włosy, bo uświadomiłam sobie, że źle wyglądam z krótkimi włosami, bo jestem otyła. Nie będę mieć włosów do ramion, ale wkurza mnie to, że musiałam przyznać rację mojej Mamie, która stwierdziła, że jak mam zbyt krótkie włosy, to się oszpecam. Jak tylko schudnę (oby) to znów króciutko obetnę włosy.

Oprócz tego z powodu otyłości mam bardzo mało ciuchów. Jak schudłam, w czasie pobytu w szpitalu, to Mama nakupiła mi dużo ciuchów, a teraz się w nie nie mieszczę. :cry: Naprawdę nie jem aż tak dużo, aby mieć tak dużą nadwagę. :( Fakt, jeszcze nie pracuję :oops: i przeważnie siedzę w domu, ale nie powinnam być taka otyła. (Od czasu do czasu chodzę na długie spacery, zimą w ogóle nie miałam na to ochoty.)
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie. :(
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Jojo, póki jesteś młoda, te kilogramy łatwo Ci będzie zrzucić. Czy liczysz kalorie? Znasz się na tym?

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
jojo
zaufany użytkownik

Post autor: jojo »

Moi, aż taka młoda już nie jestem i to od dawna. Nie liczę kalorii. Staram się jeść mniej i ograniczać słodycze- na razie bez żadnych efektów. :( Jedyny efekt, to to, że przestałam tyć.
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie. :(
Pamal
zaufany użytkownik

Post autor: Pamal »

Hej, spróbuj zainstalować Firefoksa jeszcze raz.
A ja nie mam faceta, niedługo nie będę miała pracy (jestem na zwolnieniu), jestem gruba i mam 40 lat.
Poza tym ciągle mi się wydaje, że ktoś mnie nagrał bez ubrania, a nie umiem ani tego udowodnić, ani przestać w to wierzyć i zapomnieć.
Kto mnie przelicytuje?
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

jojo pisze:Moi, aż taka młoda już nie jestem i to od dawna. Nie liczę kalorii. Staram się jeść mniej i ograniczać słodycze- na razie bez żadnych efektów. :( Jedyny efekt, to to, że przestałam tyć.
Właśnie, cały bajer polega na tym, żeby liczyć kalorie i zmieścić się w tych 1000 kcal - inaczej nie da się schudnąć ;)

Pozdrawiam.m.
Pamal
zaufany użytkownik

Chyba stąd możesz sobie ściągnąć wersję na Linuksa

http://www.oracle.com/technology/produc ... forum.html

i gdzieś tam musi być instrukcja instalacji
Awatar użytkownika
Petruccio
zaufany użytkownik

Post autor: Petruccio »

Mam ten sam ból, co agnieszka38... Jestem sam :-)
Obrazek
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

piotr6 pisze:Mam ten sam ból, co agnieszka38... Jestem sam :-)
Dwoje samotnych ludzi.... to już tłum ;)
Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

.
Ostatnio zmieniony pn lut 03, 2014 3:27 pm przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Jared Leto, 13.04.2014.
Pamal
zaufany użytkownik

To ta pogoda. Wyjdzie słońce i będziemy jeść jak wróbelki.
mii
zaufany użytkownik

Post autor: mii »

straciłam sens życia
nie wiem kim jestem
nie mam wartości
nie wierze w Boga
i podobno jestem człowiekiem...
Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

.
Ostatnio zmieniony pn lut 03, 2014 3:28 pm przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Jared Leto, 13.04.2014.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

mei pisze:
paulina165 pisze:straciłam sens życia
nie wiem kim jestem
nie mam wartości
Nie wiem jak długo jesteś po psychozie, ale ja zaraz po zachorowaniu miałam podobnie. Musiałam wszystko poukładać sobie na nowo. Po dłuższym czasie pojawiły się nowe cele. To wszystko jakoś się poukłada. Trzeba czasu.
Też tak myślę. Trzeba dać sobie trochę czasu.
mii
zaufany użytkownik

Już rok czasu czekam i nic :( Ale trzeba być cierpliwym...
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

paulina165 pisze:Już rok czasu czekam i nic :( Ale trzeba być cierpliwym...
Rok to bardzo mało. Z drugiej strony, czy nie wycofałaś się przez ten rok w głąb siebie - inaczej mówiąc, czy starałaś się zrobić przysłowiowy krok do przodu? Np. kontynuowałaś naukę, chodziłaś do pracy, podtrzymywałaś kontakty towarzyskie, itd.

Pozdrawiam.m.
mii
zaufany użytkownik

Uczyć się nie dałam rady , mam mało kontaktów towarzyskich z tego powodu ,że moi znajomi studiują i mają mniej czasu . Nie jestem z siebie dumna próbowałam się uczyć ale na zajęciach zasypiałam jestem na najwyższej dawce leku nie wiem czy to mnie usprawiedliwia... Podziwiam ludzi którzy dają radę pracować uczyć się bo to wcale przy naszej chorobie nie jest łatwe... Ale już od października znowu zaczynam studia , niedługo piszę maturę bo poprawiam to może tylko to... Po prostu żyć się odechciewa...
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

paulina165 pisze:Ale już od października znowu zaczynam studia , niedługo piszę maturę bo poprawiam to może tylko to... Po prostu żyć się odechciewa...
Paulino, przecież bardzo dużo robisz! Głowa do góry, za jakiś czas zaczniesz zbierać owoce swoich starań, jak to się mówi. Najważniejsze, że coś robisz, że chcesz, masz plany i realizujesz je - to już jest bardzo dużo! :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „inne”