To nieprawda, większość z nas na tym forum była chora i to dość poważnie, a wcale się za takich nie uważała. Mnie samego otocznie nie uważało za chorego, potrafiłem to doskonale maskować, a jednak choroba mnie zżerała.motylek1234 pisze:... wydaję mi się że chory nie jest ten dopóki nie uzna się sam za niego i społeczeńtwo go za takiego uzna. ...
Pediatrzy i psychoanalitycy nie mają kompetencji do stawienia diagnozy schizofrenii. To może zrobić tylko lekarz psychiatra. Na dodatek wcześniejsza diagnoza schizofrenii wcale nie musi się zgadzać po jakimś czasie ! Nie wiadomo dokładnie jakie możliwości drzemią w człowieku i zawsze warto podjąć trud, aby żyć lepiej, pełniej, przyjemniej i bardziej kreatywnie. Wielu ludzi potrzebowało długich lat męki, żeby wyjść do społeczeństwa z ważną misją, po której stali się znani.
Serdecznie doradzam Wam, abyście udali się razem z bratem do dobrej klinik uniwersyteckiej w większym mieście i poprosili jakiegoś znanego profesora o zweryfikowanie diagnozy. Napisz co postanowiliście.