Tanie palenie
Moderator: moderatorzy
Tanie palenie
Znalazłem na allegro pozycję oferującą sprzedaż tytoniu w liściach po niskich cenach.Tytoń jest sfermentowany i wysuszony.Wystarczy dokupić młynek i ma się tanie palenie.Oczywiście nabijarkę i tutki też trzeba mieć albo fajkę.Na pohybel akcyzowemu państwu, tfu.
http://allegro.pl/item894271202_tyton_v ... aniej.html
http://allegro.pl/item894271202_tyton_v ... aniej.html
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Re: Tanie palenie
Najlepiej jest rzucić palenie. Wtedy te 200, czy więcej złotych zostaje w kieszeni i to co miesiąc! Przemnożone przez 12 daje... 1200 zł! Razy ileś tam lat ... naprawdę, sporo kasy puszcza się z dymem
Mam nadzieję, że tymi wyliczeniami kogoś skutecznie zniechęcę do palenia. To wstrętny nałóg, z którego bardzo trudno się wyrwać. Ale, skoro mnie się to udało (a był czas, że odpalałam papierosa od papierosa), to uda się każdemu.
Pozdrawiam.m.
Mam nadzieję, że tymi wyliczeniami kogoś skutecznie zniechęcę do palenia. To wstrętny nałóg, z którego bardzo trudno się wyrwać. Ale, skoro mnie się to udało (a był czas, że odpalałam papierosa od papierosa), to uda się każdemu.
Pozdrawiam.m.
To że komuś się udało jeszcze o niczym nie świadczy - ale parę wskazówek jak rzucać palenie - po pierwsze na wiosnę nie na zimę, (w tym okresie się kończy ze wszystkimi nałogami, nawet lekki jeśli zauważycie są zmniejszane dawki od wiosny), po drugie jeśli ktoś będzie miał łut szczęścia i zbiegnie się to z początkiem stosowania neuroleptyku o działaniu antydepresyjnym (antydepresantów nie polecam do neuroleptyków) to jest bardzo wskazane wtedy rzucanie palenia (popularny zyban przeciwko paleniu nie jest niczym innym jak środkiem przeciwdepresyjnym - lekarka odmówiła mi przypisania go, wolała przypisać nowy i powodujący depresje champix - wyszła mnie kuracja za 700 złotych nieskuteczna, z leków przeciwko paleniu dobrze wspominam tabex - 35 złotych po którym nie paliłem 8 miesięcy, z tym że po każdej kuracji rzucania palenia i zaczęcia znowu pale coraz więcej, niestety te leki blokują przekaźniki nikotynowe i trzeba więcej palić żeby się napalić).
Co do taniego palenia to kupuję się liście na allegro (tylko trzeba się pospieszyć i złapać jakiś kontakt ze sprzedającym bo niedługo to się skończy - wczoraj w radiu była audycja na temat tytoniu ondraszek z allegro - że firma od roku już nie produkuje w kg opakowania a na allegro ciągle wystawiają się osoby sprzedające ten tytoń)
Cena liści - 35 zł/kg, maszynka do cięcia makaronu 25 zł. - fajka 30 złotych - i można już sobie pozwolić na dymka nawet na rencie (ja jak tylko nadejdzie wiosna zaczynam ograniczać, rzucenie palenia jest aktualnie dla mnie nierealnym celem).
Co do taniego palenia to kupuję się liście na allegro (tylko trzeba się pospieszyć i złapać jakiś kontakt ze sprzedającym bo niedługo to się skończy - wczoraj w radiu była audycja na temat tytoniu ondraszek z allegro - że firma od roku już nie produkuje w kg opakowania a na allegro ciągle wystawiają się osoby sprzedające ten tytoń)
Cena liści - 35 zł/kg, maszynka do cięcia makaronu 25 zł. - fajka 30 złotych - i można już sobie pozwolić na dymka nawet na rencie (ja jak tylko nadejdzie wiosna zaczynam ograniczać, rzucenie palenia jest aktualnie dla mnie nierealnym celem).
- Anime
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 45723214
hy
Ostatnio zmieniony pt lut 15, 2013 8:42 pm przez Anime, łącznie zmieniany 1 raz.
.
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Ja polecam zajęcie swojego umysłu innymi sprawami. Najlepiej być cały czas zabieganym i zaabsorbowanym czymś - wtedy nie ma czasu na myślenie o paleniu.
Z tą wiosną, to chyba Pinokio, rzeczywiście masz rację - raz rzucałam palenie w ziemie - nie wyszło. Dopiero druga próba - wiosną, przyniosła spodziewane efekty.
Z tą wiosną, to chyba Pinokio, rzeczywiście masz rację - raz rzucałam palenie w ziemie - nie wyszło. Dopiero druga próba - wiosną, przyniosła spodziewane efekty.
Ja palenie paierosów rzuciłem w niekonwencjonalny sposób.
Byłem na fukany. Nosiło mnie całego i postanowiłem nie palić. Ostatnia rzecz jaką można postanowić w tym stanie. Wytrzymałem dzień, wytrzymałem zjazd ... i nie palę.
Metody nie polecam.
A wniosek?
Każda metoda jest dobra, jeśli jest skuteczna.
Byłem na fukany. Nosiło mnie całego i postanowiłem nie palić. Ostatnia rzecz jaką można postanowić w tym stanie. Wytrzymałem dzień, wytrzymałem zjazd ... i nie palę.
Metody nie polecam.
A wniosek?
Każda metoda jest dobra, jeśli jest skuteczna.
Ogniu, krocz za mną...
a ja wcale nie myślę o rzuceniu palenia, tak jak jest - jest dobrze
palę parę papierosów dziennie już od dobrych paru lat i nie wyobrażam sobie tego zmieniać. po prostu czuję się dobrze tak, jak jest...
fajnie, że rzuciliście - widocznie chcieliście tego. jak się nie chce, to żadna metoda nie jest skuteczna
palę parę papierosów dziennie już od dobrych paru lat i nie wyobrażam sobie tego zmieniać. po prostu czuję się dobrze tak, jak jest...
fajnie, że rzuciliście - widocznie chcieliście tego. jak się nie chce, to żadna metoda nie jest skuteczna
- amigo
- zaufany użytkownik
Taniej wychodzi palić fajki do zawijania.
Kupujemy tytoń, bibułki i filtry.
Za 30 G - place 5 € i starczy mi na 4-5 dni.
Kupujemy tytoń, bibułki i filtry.
Za 30 G - place 5 € i starczy mi na 4-5 dni.
- Rysownik
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Ja pale tyton z fifki, też taniej wychodzi jak fajki, ale mam trudności z rzuceniem palenia.
- amigo
- zaufany użytkownik
Ale z lufki musi być 100 razy gorszy i jak musi drapać w gardło.