Pomysły na długie wieczory
Moderator: moderatorzy
Pomysły na długie wieczory
Najbardziej nie znoszę zimy właśnie za te długie, leniwe wieczory. Ileż można oglądać telewizję albo czytać książki czy przesiadywać na necie? Po jakimś czasie ma się już wszystkiego dość. A przynajmniej mnie dopada takie znużenie tym wszystkim. Chciałabym zacząć robić coś nowego, twórczego, nabyć jakąś nową umiejętność ale zupełnie nie wiem co by to mogło być. Zeszłej zimy nauczyłam się wyszywać obrazy haftem krzyżykowym. Lubię to zajęcie bo mnie wycisza i uspokaja ale chciałabym spróbować czegoś nowego. Ktoś powie, że mogłabym teraz zacząć robić na drutach ale to takie babcine zajęcie... Dlatego pytam jakie macie pomysły na wieczór? Czym lubicie się zajmować w wolnym czasie? Może dzięki Waszym podpowiedziom ja coś znajdę dla siebie
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Re: Pomysły na długie wieczory
Może nauka języka obcego? Albo prowadzenie bloga w stylu artystycznym lub specjalistycznego (z zakresu jakiejś dziedziny, która Cię interesuje)?
Nauka fotografowania połączona z obsługą Photoshopa lub innych programów graficznych do obróbki zdjęć? Wyrób biżuterii (np. metoda filcowania, bardzo ostatnio modna technika).
Myślę, że sama musisz znaleźć coś, w czym będziesz się czuła dobrze, co sprawi Ci radość i doda skrzydeł.
Czego życzę i pozdrawiam.m.
Nauka fotografowania połączona z obsługą Photoshopa lub innych programów graficznych do obróbki zdjęć? Wyrób biżuterii (np. metoda filcowania, bardzo ostatnio modna technika).
Myślę, że sama musisz znaleźć coś, w czym będziesz się czuła dobrze, co sprawi Ci radość i doda skrzydeł.
Czego życzę i pozdrawiam.m.
rysowanie? malowanie?
albo pisanie? dziennik, poezja, opowiadanie, myśli, cokolwiek?
albo pisanie? dziennik, poezja, opowiadanie, myśli, cokolwiek?
Spacer w godz 17tej do 19tej na swiezym ,sniegowym bialym ,wilgotnym powietrzu. Welness domowym sposobem w wannie z dodatkiem soli i olejkow eterycznych np. melisa do tego CD muzyki klasycznej i pare swiec. Wczoraj upiekszalam moj stary sweterek wyszywajac na nim rozne kwiaty. Majsterkowanie, robie tez czasami ze starych zuzytych kartek urodzinowych moje wlasne i wysylam lub daruje znajomym. Czasami namaluje obrazek i wkladam w ladna ramke. Gry towarzyskie albo karty UNO. Grzaniec z herbatki rozanej z gozdzikami i cynamonem i pogawendka przez telefon. Upiec samemu pize i zaprosic kogos do towarzystwa. Sposobow jest mnustwo i dla kazdego cos milego.
Dziękuję za podpowiedzi, coś na pewno wykorzystam a teraz przeglądam strony z różnymi robótkami ręcznymi i szukam czegoś dla siebie.Od dawna podobają mi się rzeczy robione techniką decoupage i postaram się zagłębić w temat. To jest dość kosztowna zabawa ale rzeczy są naprawdę piękne. A dzisiaj postaram się wyjść na spacer z moim psem ale jeszcze za dnia:)
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Jeśli chodzi o decoupage, to polecam Ci tę stronę:
http://harmonyart.blox.pl/html
Jest tu także wejście do sklepu, w którym możesz kupić po przystępnej cenie serwetki do docoupageu, lakiery, farbki i inne cuda
Pozdrawiam.m.
http://harmonyart.blox.pl/html
Jest tu także wejście do sklepu, w którym możesz kupić po przystępnej cenie serwetki do docoupageu, lakiery, farbki i inne cuda

Pozdrawiam.m.
Gitara,harmonijka,spiew. Pisanie,poezja,malowanie.
Słucham muzyki, śpiewam, tańczę, maluję, czytam, fotografuję, rozmawiam z przyjaciółmi, spaceruję, oglądam filmy, "szperam" w internecie, medytuję.
"My mommy always said there were no monsters. No real ones. But there are."
Można też w HTML-u "dziergać" własną stronę internetową!
Potem można ją np. podać w swoim CV przy poszukiwaniu pracy.

Potem można ją np. podać w swoim CV przy poszukiwaniu pracy.
Polecam grę w kości - bardzo się ostatnio wciągnąłem...
Gra się tak jak w pokera, ale jakoś fajniej 

mój blog - [krajobrazy psychotyczne] - http://rofitek.blogspot.com
Skro nauczyłaś się tego haftu, z pewnością masz zdolności manualne (niekoniecznie duże), więc polecam origami. To japońska sztuka składania papieru.
- MAdzialena
- zaufany użytkownik
Origami jest super!
Wciąga:)