sposób na dzielenie Zeldoxu

ziprasidon

Moderator: moderatorzy

laura_anna1
zarejestrowany użytkownik

sposób na dzielenie Zeldoxu

Post autor: laura_anna1 »

Może komuś się przyda: trzeba zakupić Lacidofil w kapsułkach (taki Lakcid, dostępny bez recepty) i rozsypywać porcje Zeldoxu do opróżnionych kapsułek (nie płukać tylko starannie wysypać) po Lacidofilu. Nie połykajcie proszku, nawet z jedzeniem, bardzo drażni śluzówkę, m.in. żołądka.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 72943962

Re: sposób na dzielenie Zeldoxu

Post autor: Miś Uszatek »

Ja troche mniej cywilizowaną metode tzn. kroje tabletke na pół nożyczkami ,potem zaklejam połówke kapsułki przy pomocy chleba. Lepie taki kołnierzyk. Czy nadal 40 mg jest nierefundowane?
Miś Uszatek
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 72943962

Post autor: Miś Uszatek »

Lauro_anno1 czy Lakecid to kapsułki które można rozbierać i składać z powrotem??? Bo jeśli tak to to rzeczywiście może być dobra alternatywa dla mojego chleba.:)
laura_anna1
zarejestrowany użytkownik

Post autor: laura_anna1 »

Witaj,
tak, właśnie o to chodzi, że rozkładasz i składasz kapsułki, otrzymując niejako "fabryczny" lek. Do tego kapsułki Lacidofilu są przezroczyste, co pomaga przy odmierzaniu właściwej porcji, ja najpierw wysypywałam na talerzyk, ale potem jak nabrałam wprawy, przesypywałam z kapsułki Zeldoxu do kapsułki Lacidofilu. Dla mnie Zeldox był jednym z najlepszych leków, jakie brałam, a brałam ich niemało.
Pozdrowienia,
Laura
ODPOWIEDZ

Wróć do „zeldox”