mój chłopak ma schizofrenie
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
mój chłopak ma schizofrenie
jestem z Pawłem od dwóch lat wiedziałam od samego początku,że ma tą chorobę.Choroba nie dawała o sobie znać,do czasu niewiem czy od picia alkocholu czy od mieszkania zrodzicami i martwi się o wszystko i wszystkich co go otacza. po dwóch latach bycia razem on zostawie mnie czy to może jest choroba czy?sama niewiem co robić jak się zachowywać tym bardziej,że dzwoni do mnie 4 razy dziennie mówiąc,że mnie kocha. a jeszcze 2 tygodnie temu zaplanował nasze zaręczyny i ślub! Ja mam 19 a on 27 lat czy to może być jakąś przeszkodą dla tych bardzo delikatnych ludzi.Prosze o pomoc bo niedługo sama niedam rady
- Margerytka
- zarejestrowany użytkownik
Pozdrawiam
witaj! Zastanawiam sie co ci napisac...?Sama jestem chora i wiem jak ciezkie jest zycie ze mna dla mojej rodziny.Mam lepsze i gorsze dni.Caly czas zazywam leki.Lecze sie juz lata.Obiecywano mi ze bedzie lepiej,wiec dlaczego nie jest...?Nie chce cie straszyc ale to dziwna i ciezka choroba,której tak naprawde nie da sie wyleczyc.Jestes jeszcze bardzo mloda.. Jezeli zdecyduijesz sie na slub ni czeka cie latwe zycie.Takie jest moje zdanie.Ale ponoc prawdziwa milosc góry przenosi...Jezeli mocno go kochasz...Boje sie jednak ze kiedy cie ta choroba przerosnie.
Tym bardziej, że jeśli zdiagnozowano u niego chorobę, to żaden sąd nie da ci z nim rozwodu. Co wiąże się z poważnymi skutkami materialnymi (pomyśl o ewentualnych długach itp).Zbyś pisze:PiszeszTo na pewno nie jest przeszkodą.Ja mam 19 a on 27 lat czy to może być jakąś przeszkodą dla tych bardzo delikatnych ludzi
Co do ślubu to zadaj sobie pytanie :
Czy jesteś w stanie trwać w tym związku przez następne 50 lat.
Pozdrawiam