Rispolept Consta jakie macie skódki uboczne

risperidon

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
misiek25
zaufany użytkownik

Rispolept Consta jakie macie skódki uboczne

Post autor: misiek25 »

Witam .Nie długo jade do szpitala do warszaawy na sobieskiego do oddzilu rehabilitacyjnego po zamiane leku z clopixolu na Rispolept Consta,
Troche boje sie go przyjac bo boje sie skudków ubocznych ,ostatnio po clopixolu dostałem złosliwego zespołu neuroleptycznego całego mnie powyginało przez 3 dni.
Dlatego sie pytam o skódki uboczne jakie mieliscie,czy zastrzyk dobrze tolerujecie, czy czasem nie powyginało was albo nie straciliscie przytomnosci albo nie obudziliscie sie na oddziale intensywnej terapii,
Troche sie boje :shock: :o

dzięki za odpowiedzi
pozdrawiam misiek
Ostatnio zmieniony czw lip 30, 2009 12:13 pm przez misiek25, łącznie zmieniany 2 razy.
skorpion :0)
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Re: Rispolept Consta jakie macie skudki uboczne

Post autor: moi »

Większość osób skarży się na to, że szybko tyją po rispolepcie - mnie też to dotyczyło. Ale dla wielu osób to bardzo skuteczny lek. W moim przypadku też - zlikwidował wszystkie objawy wytwórcze w stosunkowo szybkim czasie.

Pozdrawiam.m
Newt
zaufany użytkownik

Post autor: Newt »

Misiek25 tylko Cię powyginało, czy miałeś zdiagnozowany ten złośliwy zespół? Po przebytym zespole można stosować neuroleptyki atypowe ale po przerwie kilku tygodniowej. Teoretycznie. Ja miałam zdiagnozowany i organizm nie toleruje już żadnych neuroleptyków :(
"My mommy always said there were no monsters. No real ones. But there are."
Awatar użytkownika
misiek25
zaufany użytkownik

Post autor: misiek25 »

nie powiedzieli mi ze to złośliwy zespół neuroleptyczny,ale sam tak twierdze po przeczytaniu informacji z neta ,chociaż wolałbym zeby to nie był złosliwy zespól neuroleptyczny.No mnie powyginało i chyba tylko to szybko biło mi serce,ale najadłęm sie takiego strachu ze do tej pory boje sie przyjać jakiego kolwiek nowego leku.

Za miesiac jade do warszawy do IPiNu na oddział f.10 i pewnie będą mi proponowac zmiane leku np na Conste,bo po tym clopixolu czuje sie fatalnie ,mam napręzenia ,sztywnosc ,kłopoty z sercem ,z pamiecio .

Ale ja nie wiem czy bede go tolerować i jakie bedzie miał skódki uboczne,
czy czasem nie dostane złosliwego zespołu neuroleptycznego

Czy mieliscie doświadczenie z przechodzeniem z zastrzyków takich jak clopixol albo inny o przedłórzonym działaniu na Rispolept Consta, podobno trzeba przejsc kilku dniowy test uczuleniowy przy podaniu risperidonu
skorpion :0)
Awatar użytkownika
traktorek
zaufany użytkownik

Re: Rispolept Consta jakie macie skutki uboczne

Post autor: traktorek »

Ja biorę rispolept consta od ponad roku. Nie mam raczej żadnych skutków uboczych:)
Bardzo sie bałam pierwszego zastrzyku, ale wszystko było w porządku:)
Lecz przecież...
mogłam być kimś dużo mniej szczęśliwym
hodowanym na futro
na świateczny stół
czymś co pływa pod szkiełkiem
drzewem uwięzłym w ziemi do którego zbliża się pożar
Newt
zaufany użytkownik

Post autor: Newt »

misiek25 pisze:ale sam tak twierdze po przeczytaniu informacji z neta
:roll: A sam też sobie zrobiłeś badanie krwi? Bo bez niego to nie ma co sobie diagnozować zzn i chyba niepotrzebnie się stresujesz. Też po clopixolu mnie strasznie wykręcało, ale po zmianie leku przestało (a zzn to dostałam po abilify i skończyło się szpitalem). Nie bój się nowego leku, bo strach może nasilić objawy uboczne.
"My mommy always said there were no monsters. No real ones. But there are."
Awatar użytkownika
lea
zaufany użytkownik

Re: Rispolept Consta jakie macie skódki uboczne

Post autor: lea »

.
Ostatnio zmieniony pt sie 28, 2015 7:49 pm przez lea, łącznie zmieniany 1 raz.
pustamiska pomóż klikając
walka zaczyna się w głowie
majas5
zarejestrowany użytkownik

Post autor: majas5 »

Ja po rispolepcie consta tyje jak opentana. Waze 116kg. Jeszcze niedawno bylam szczupla, zgrabna, atrakcyjna dziewczyna. Mam tez cos, co bardzo mi przeszkadza, a mianowicie, niewygodnie mi w kazdej mozliewj pozycji, czy leze czy siedze czy chodze czy stoje. Odpoczywam tylko podczas snu, nie ma u mnie zjawiska swiadomego odpoczynku. Jest mi caly czas zle. Jestem zmeczona, polamana, senna. Ale spac mi sie nie chce i z zasypianiem mam trudnosci. Rispolept uposledzil moje funkcje seksualne. Zeby tego bylo malo, nie mam checi do zycia, nic mi sie nie chce, nie chce mi sie rano wstac z lozka, jestem nieszczesliwa budzac sie rano. Nic mnie nie cieszy, dawniej bylam pelna pasji, teraz gitara stoi w koncie od miesiaca. Malo tego. Z moja pamiecia jest coraz gorzej. Zapominam proste slowa. Nawet dalszej ilosci efektow ubocznych nie wypisze, bo pozapominalam co jeszcze po tym rispolepcie mi doskwiera. Aha, uporczywe zatwardzenia i okropna przemiana materii, nie przechodza. Ale to wiaze sie z przybieraniem na wadze, a o tym juz wspominalam na poczatku. Czy ktos ma podobne dolegliwosci? Pozdrawiam czytelnikow forum.xxx :)
Awatar użytkownika
lea
zaufany użytkownik

Post autor: lea »

majas5 jestem zaskoczona takimi skutkami ubocznymi, no ale na każdego ten lek działa inaczej. Obecnie czyli od półtora roku ( tyle czasu przyjmuję te zastrzyki) jest jeszcze lepiej niż było rok temu jak pisałam w innym poście w tym wątku. Nie mam problemów z zasypianiem, śpię jak dawniej 7 godzin, no i jak wróciłam na studia to nauka nie sprawia mi problemów. Ja dzięki tym zastrzykom schudłam, i chociaż brakuje mi jeszcze paru kilogramów do wagi przed psychozą to i tak jestem zadowolona ze swojej wagi. Może istotne jest to jaką dawkę tych zastrzyków się przyjmuję ja biorę najmniejszą dawkę tego zastrzyku a mianowicie 25 mg raz na dwa tygodnie, może gdybym brała większą dawkę to tak jak ty miałabym wzmożony apetyt. Tego nie wiem, ale jak dla mnie jest to super lek i mogę go polecić, ale oczywiście każdy reaguje na ten lek inaczej. Jeżeli masz takie skutki uboczne to może warto zmienić ten lek na inny.

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pt kwie 29, 2011 8:47 am przez lea, łącznie zmieniany 1 raz.
pustamiska pomóż klikając
walka zaczyna się w głowie
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 9697465

Post autor: wowo »

biore ten lek już prawie rok czasu, jedynie co mi się zdarza to odczuwam po zastrzyku "uderzenie" leku, inaczej natychmiastowe działanie, i czasami przez pierwsze dni moge się czuć gorzej, ale nie zawsze, niewiem od czego to zależy. biore 50mg na dwa tygodnie, jestem zadowolony z leku.
Kefas
zaufany użytkownik

Post autor: Kefas »

mam te same objawy co wowo21957 oprucz tego troche przytyłem ale ogólnie jestem z niego zadowolony
Największym przejawem geniuszu kobiety jest miłość macierzyńska.
kaylii

Post autor: kaylii »

Biorę risperidon 1mg na noc i po 2 tygodniach już przytyłam 2 kg. nie jedząc wcale więcej niż wcześniej.
Troszkę mnie ten fakt niepokoi, ale zamierzam na wiosnę zażyć nieco więcej ruchu, więc może nie będzie tak źle, może...
Poza tym zauważyłam, że krótko po zażyciu tabletki mam zwiększony rytm serca i na początku serduszko mi nieco kołatało, teraz już mniej. I nie jestem tak senna, jak wcześniej po halopelidorze. Ta senność była głównym powodem zmiany leku.
Przede wszystkim jednak przestałam wreszcie słyszeć te cholerne głosy, które uprzykrzały mi życie i podkopały bardzo moją wiarę w siebie.
searcz

Post autor: searcz »

ja biorę rispolept consta od dwóch lat i nie mam żadnych skutków ubocznych (biorę też 1mg rispoleptu i 500mg depakiny chrono na noc w tabletkach). świetnie funkcjonuję na co dzień i nie przytyłem a nawet udało mi się zrzucić parę kilo (przy wzroście 187cm ważę 80kg)
Awatar użytkownika
VoyageR
zaufany użytkownik

Post autor: VoyageR »

mi po 2 mc zaczęły dokuczać nerki i musiałem odstawić
jak mówią - tęsknie za ciszą...
jak milczą - boje się tego...
Awatar użytkownika
dawidny
zaufany użytkownik

Post autor: dawidny »

Bardzo dobry lek, świetnie się wczytuje :)
Uśmiechnij się do Łodzi, Łódź się do Ciebie uśmiecha.
Awatar użytkownika
marek-sportowiec
nadużywający
nadużywający
Kontakt:

Post autor: marek-sportowiec »

Nie mam ubocznych widocznych i nie odczuwam. Nie jem już dużo chociaż pokarmu fanem byłem od małego. Wielskie kuraki i wieprze z gospodarstwa zajadałem świeżynki i rosoły. Samo zdrowie. Wolę zastrzyk w rękę, niż w pośladki w sumie.
Pierwsza wojna atomowa nadchodzi! Nie pomogą pojazdy czy broń palna! Armia jest zbyteczna! Wojacy się nie przydadzą! Zasobów coraz mniej, bo są marnotrawione bezlitośnie przez samego człowieka!
Puss djevel Dreng, øl rødhåret bjørn.
taurus-piskus
hatomek

Post autor: hatomek »

Nie byl to lek dla mnie. Dzialal jak pigulka nasenna polaczona z tabletka na przyrost masy i narkotykiem wywolujacym zamroczenie umyslu.
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik

wowo21975 pisze:biore ten lek już prawie rok czasu, jedynie co mi się zdarza to odczuwam po zastrzyku "uderzenie" leku, inaczej natychmiastowe działanie, i czasami przez pierwsze dni moge się czuć gorzej, ale nie zawsze, niewiem od czego to zależy. biore 50mg na dwa tygodnie, jestem zadowolony z leku.
co do skutków ubocznych o których wspominałem powyżej doszedłem do wniosku że kolejny zastrzyk nakłada się na poprzedni co powoduje że przez pierwsze dni stężenie w organizmie mocno wzrasta a co za tym idzie przekłada się to na chwilowe skutki uboczne,z własnego doświadczenia wiem że zastrzyk działa dłużej niż 14 dni stąd nakładanie się zastrzyków na siebie,postanowiłem sprawdzić to i przesunełem zastrzyk na dzień 15,zauważyłem że nie jestem śpiący jak poprzednio i nie odczuwam tak silnego działania leku,za około 6 tyg.będę wiedział czy mam racje i wróce do tego wątku.
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik

mineło 6 tygodni :) i moge powiedzieć że się nie myliłem,objawy uboczne występujące regularnie kilka dni po zastrzyku ustąpiły,zastrzyk przesunełem na dzień 15 co rozwiązało moje problemy z objawami ubocznymi,w moim przypadku sprawdziło się :)
Awatar użytkownika
Kosmitka
zaufany użytkownik

Post autor: Kosmitka »

Ja nie mogę brać wiecej niż 1,5 mg, bo dostaje czegoś z rodzaju pustki w głowie i przymusu patrzenia. Chciałabym przerzucić się na inny lek, ale ten zlikwidował moje urojenia. częściowo również głosy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „rispolept”