Zmienić lekarza czy nie?
Moderator: moderatorzy
- marcelinka
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Zmienić lekarza czy nie?
Od początku mojej choroby (tj. od 4,5 lat) chodzę do 1 doktórki (psychiatrę mam tu na myśli), ale jak ostatnio leżałam w szpitalu leczył mnie inny lekarz. I do niego miałam(i mam) ogromne zaufanie. I teraz sie zastanawiam czy zmienić lekarza na niego czy zostać u mojej doktorki. Doktórka ogólnie mi się znudziła, i ponadto jej nie ufam. Co mam zrobić jak myślicie? Proszę o podpowiedź. mandrynka
Każdy zachód jest zapowiedzią poranka, Uśmiechaj się codziennie bo warto, niezależnie od pory dnia 

- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Re: Zmienić lekarza czy nie?
Osobiście wybrałabym się do takiego lekarza, z którym mam lepszy kontakt. Ale sprawdziłabym tez jeh=go kompetencje zawodowe, to co mówią o nim inni, itd. Sporo informacji można uzyskać na portalu Znany lekarz, choć warto mieć na uwadze, że internet jest anonimowym źródłem wiadomości i wiele informacji może być jednak przekłamanych.mandrynka pisze:Od początku mojej choroby (tj. od 4,5 lat) chodzę do 1 doktórki (psychiatrę mam tu na myśli), ale jak ostatnio leżałam w szpitalu leczył mnie inny lekarz. I do niego miałam(i mam) ogromne zaufanie. I teraz sie zastanawiam czy zmienić lekarza na niego czy zostać u mojej doktorki. Doktórka ogólnie mi się znudziła, i ponadto jej nie ufam. Co mam zrobić jak myślicie? Proszę o podpowiedź. mandrynka
Na Twoim miejscu, Mandarynko, umówiłabym się na wizytę z lekarzem, do którego chcesz się ewentualnie przenieść i zapytałabym o to, co on sądzi o tym, żeby zostać Twoim lekarzem prowadzącym. Bo być może ma małe doświadczenie i to byłoby dla neigo trudne, albo jest bardzo obciążony obowiązkami i nie miałby dla Ciebie wystarczającej ilości czasu? Lepiej dokładnie zbadać grunt. Dobry, doświadczony, kontaktowy lekarz to podstawa leczenia.
Pozdrawiam.m.
- manka
- zarejestrowany użytkownik
wedlug mnie jesli pani doktor nie wzbudza u Ciebie zaufania,ale dobrze leczyu Ciebie chorobe to bądź dalej u niej.Ale jeśli ufasz temu lekarzowi, a nie widzisz gorszego wyniku leczenia u niego to zostan przy lekarzu,któremu ufasz
Podstawą każdego dobrego leczenia jest zaufanie. Tak samo jak w każdej relacji międzyludzkiej. Problem w tym , ze przy tej chorobie nieufność jest normalką, przynajmniej u mnie. Istnieje jednak w zyciu normalnym tzw. zasada ograniczonego zaufania. Trzeba zdać się na intuicję a tą mamy aż nazbyt wyostrzoną, tzw. 6 zmysł . Nie ufasz to zmień lekarza. Pozdrawiam Cię.
powinno sie chodzic to tego psychiarty do ktorego ma sie zaufanie bo inaczej leczenie nie wyjdzie na dobre.powinno sie zaufac wlasnemu lakarzowi.
być może zdąże ułożyć jeszcze wszystko przed śmiercią...
-
- zaufany użytkownik
poszukaj na necie co mowia o lekarzu inni, jaka ma opinie. sprawdz jego kompetencje zawodowe, jakie studia skonczyl, jakie kursy przeszedl, ale wg mnie opinia jest najwazniejsza. popatrz sie tez na to czy przez ten czas kiedy bylas u jednego lekarza polepszyl ci stan twojego zdrowia. jesli ci sie polepszyl stan zdrowia to zostan przy tym, ktory cie do tej pory leczyl, jesli nie to zmien lekarza. zycie jest za krotkie zeby sie przez caly czas jego trwania leczyc sie.