Co jest grane ?

miejsce na dowolną inną dyskusję nie dotyczącą schizofrenii

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Co jest grane ?

Post autor: zbyszek »

- Fajny film wczoraj widziałem.
- Momenty były ?
- No, masz

Tymi słowy kabaret 60 Min / godz rozpoczynał swoje recenzje najnowszych dzieł kinowych. Ja natomiast widziałem wczoraj sztukę pt. "Iwona, księżniczka Burgunda" według Gombrowicza, wystawioną w Teatrze 13 w BOK na Białołęce (dzielnica Warszawy) graną przez laików. Choć niektóre grymasy aktorów wywoływały śmiech na sali w przedstawianej treści nie było moim zdaniem nic do śmiechu. Przekaz poraża odnośnikiem do współczesnej Polski. Wstęp jest za darmo, choć bilety należy wcześniej zarezerwować. Dojazd autobusem 509, a potem 508.

W tym wątku proszę wpisywać, "co jest aktualnie grane", a warto zobaczyć wraz z krótką recenzją.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Kontakt:

Re: Co jest grane ?

Bogus pisze:... informacje o imprezach kulturalnych w Warszawie przeznaczone są raczej dla mieszkańców stolicy, a z kolei te z Krakowa dla mieszkańców grodu Kraka
Oczywiście tak. Proszę podawać własne oceny tych filmów, spektakli, lub koncertów, które ktoś zechce polecić innym niezależnie od Miasta i okolicy, bo nie wiemy, gdzie kto mieszka. Forum ma dużo użytkowników, a ten temat jest raczej poboczny, więc nie ma chyba sensu rozdzielać go na miasta.
Awatar użytkownika
dan
moderator
moderator

Post autor: dan »

Orange Factor Film Festival 2008 czyli piąta edycja Festiwalu Filmów Offowych w Krakowie właśnie się rozpoczęła.
Jest szansa, że się wybiorę więc może jakąś recenzję tu uskutecznię ;)
Orange Factor Film Festival (OFFF) to przegląd filmowy organizowany przez Centrum Sztuki Współczesnej "Solvay", przy współpracy z CINEMA CITY "Zakopianka" współfinansowany przez Polski Instytut Sztuki Filmowej w Warszawie.

Festiwal to szansa dla wszystkich młodych twórców na zaistnienie na dużym ekranie.
Tutaj można przeczytać więcej na ten temat >>KLIK<<
Zapraszam do rozmowy na czacie.
Awatar użytkownika
lustmord
bywalec

Post autor: lustmord »

Polecam industrial fest we Wrocławiu, niesamowita impreza dla osób o szerszych perspektywach. Odbędzie się na dniach, ja nie przepuszczę takiej okazji; będą legendy sceny elektronicznej.
http://www.industrialart.eu/festival/

pzdr.
Ogniu, krocz za mną...
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Kontakt:

Za całkiem dobre imprezy nie zawsze trzeba płacić. Piotr i Ula Sobolewscy z Michalina przysyłają mi co dwa tygodnie informację o bezpłatnych imprezach kulturalnych w Warszawie. Kto chce może także zaprenumerować. Info jest tu http://www.michalin.pl/wstep_wolny/
ODPOWIEDZ

Wróć do „inne”