Załóżmy partię
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Re: Załóżmy partię
ci od jarka nigdy nie kradli. kradli wszyscy inni ile wlezie. ci od jarka jako jedyni nie wzieli grosza dla siebie. w dodatku dobrze patrzyli swoim na rece i dobrze pilnowali by zaden grosz sie gdzies nie zawieruszyl. wszystko co inni rozkradali przez lata to dali ludziom. udowodnili, ze pieniadze sa, byly i beda. sa w urzedach, gminach i we wszystkich instytucjach panstowych gdzie wczesniej zialy pustki. a gdy przestaly byc rozkradane to nagle okazalo sie, ze jest tych pieniedzy calkiem sporo, na tyle duzo, ze urzedy i gminy nie wiedzialy nagle co zrobic z takimi pieniedzmi. dlatego wlasnie starczalo by wspomagac niepelnosprawnych, dzieci i emerytow oraz nie brakowalo na wszelkie spoleczne inwestycje. i gow..o prawda o dlugu na arenie miedzynarodowej. Polska miala i ma dlug od zawsze wobec wszystkich. jeszcze od czasow prl gdy zachod wspomogl nas w zrzuceniu z siebie okowow komuny. i to nie jest tak, ze ten dlug podlega egzekucji, po prostu musimy tanczyc tak jak nam unia zagra. gdybysmy sie sprzeciwili zachodowi to zaraz nam rzuca w oczy nasze zadluzenia i skarca jak male dziecko.
wracajac do tematu, nigdy w historii Polski nikt nikomu nie dal zlamanego grosza za darmo. PiS jako pierwszy faktycznie i namacalnie wsparl narod i osoby najabrdziej potrzebujace. udowodnili, ze da sie rzadzic tak by starczalo na wszystko, a narod podniesli z kolan. jako pierwsi potrafili powiedziec glosno nie zarowno zachodowi jak i wschodowi. skonczyly sie puste ustawione przetargi naszych stoczni i zabytkow narodowych po 10zl. skonczylo sie wyprowadzanie z kraju kapitalu przez obce spolki bez opodatkowania. skonczylo sie zlodziejstwo i korupcja. przynajmniej tak bylo do czasu nowych rzadzacych :/
wracajac do tematu, nigdy w historii Polski nikt nikomu nie dal zlamanego grosza za darmo. PiS jako pierwszy faktycznie i namacalnie wsparl narod i osoby najabrdziej potrzebujace. udowodnili, ze da sie rzadzic tak by starczalo na wszystko, a narod podniesli z kolan. jako pierwsi potrafili powiedziec glosno nie zarowno zachodowi jak i wschodowi. skonczyly sie puste ustawione przetargi naszych stoczni i zabytkow narodowych po 10zl. skonczylo sie wyprowadzanie z kraju kapitalu przez obce spolki bez opodatkowania. skonczylo sie zlodziejstwo i korupcja. przynajmniej tak bylo do czasu nowych rzadzacych :/
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
Jak cię okradną na ulicy to pewnie krzyczysz, a jak robią to panowie w garniturach to ich bronisz?
nic
nie wiem karun co za bzdury opowiadasz. okradaniem nazywasz to ze dali ludziom pieniadze?? do tego calkiem spore. ty albo twoi dziadkowie dostali 13tki i 14tki, nie raz i nie dwa. dzieci i mlodziez takze otrzymali powazny zastrzyk pieniedzy by bezstresowo moc wchodzic w dorosle zycie. a ich rodzicie mogli skupic sie na wychowaniu pracujac w spokoju bez strachu ze jak straca jedyne zrodlo utrzymania to nie pozostanie nic innego jak tylko petla na szyje :/
-
- zaufany użytkownik
Wiem że dali nawet schizolkim i tak powinno być. Chcieli jednak zgrywać robin hooda, a jednak ceny poszły w górę . Mam rozumieć że mi zabrali by dać potrzebującym ?
nic
niczego tobie nie zabrali. podatki zawsze byly sa i beda. tyle ze wczesniej nie sluzyly szczytnym celom lecz nabijaniu kabzy rzadzacym.
PiS jako pierwszy pokazal ile faktycznie tych funduszy moze byc.
jako pierwsi nie wzieli sobie lecz dali potrzebujacym
ceny w gore?

nie wiem ile masz lat ale ja pamietam rzady Pana Prezydenta Komorowskiego. ceny i zarobki w tamtych czasach rzadow PO. zarabialem na parkingu 3zl na godzine! a ceny byly dokladnie takie same jak dzis albo wyzsze.
gdy mlody chlopak zadal pytanie jak zyc w takim kraju to Pan prezydent mu odpowiedzial by wzial kredyt

PiS to byl jedyny wolnosciowy prawdziwie propolski rzad w dziejach naszego kraju. opluwany, niedoceniany i niechciany. dlatego mamy teraz to co mamy i na to sobie zapracowalismy
-
- zaufany użytkownik
Tak, ceny niedawno poszły w górę w PL , chyba że na księżycu już mieszkasz. XD
Jestem za tą partią wiariatów, gorzej nie będzie chyba.
Jestem za tą partią wiariatów, gorzej nie będzie chyba.
nic
Bzdury to ty opowiadasz. Za mocno psychotropy ci weszły.canngurro pisze: ↑pt gru 13, 2024 12:08 pmnie wiem karun co za bzdury opowiadasz. okradaniem nazywasz to ze dali ludziom pieniadze?? do tego calkiem spore. ty albo twoi dziadkowie dostali 13tki i 14tki, nie raz i nie dwa. dzieci i mlodziez takze otrzymali powazny zastrzyk pieniedzy by bezstresowo moc wchodzic w dorosle zycie. a ich rodzicie mogli skupic sie na wychowaniu pracujac w spokoju bez strachu ze jak straca jedyne zrodlo utrzymania to nie pozostanie nic innego jak tylko petla na szyje :/

proszę, czy możesz uciszyć ten zgiełk, próbuję choć trochę odpocząć
od tych wszystkich głosów nienarodzonych kurczaków w mojej głowie
od tych wszystkich głosów nienarodzonych kurczaków w mojej głowie
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu

Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
- amigo
- zaufany użytkownik
SiL. - Swiry i leki , taka moze byc nazwa partii
.

zarzucic komus bezmyslnosc jest bardzo prosto. schody zaczynaja sie gdy trzeba samemu przedstawic argumenty. ja swoje przedstawilem. twoich brak jakichkolwiek wiec nie widze mozliwosci kontynuowania sensownej merytorycznie dyskusji
i rozdamy najabrdziej potrzebujacym

Damy po 10 tys. zł miesięcznie renty każdemu choremu. A sobie po 1mld premii.
pieniadze to nie wszystko. nie raz usmiech bliskiej osoby jest wiecej wart
gdzie sa duze pieniadze tam nie ma szczerosci
ale te 10tys to by bylo godnie. choc nawet 3 by nie bylo tak zle
gdzie sa duze pieniadze tam nie ma szczerosci
ale te 10tys to by bylo godnie. choc nawet 3 by nie bylo tak zle
Weź leki kangurze.
-
- bywalec
spoko ale nie sa mi jakos specjalnie bliscy