Załóżmy partię

Dla osób szukających ogólnej pomocy i wstępnej orientacji dotyczącej choroby.
Kto umie dokładniej nazwać problem proszę pisać w działach tematycznych "Ogólnej dyskusji"

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Awatar użytkownika
Swine
bywalec

Załóżmy partię

Post autor: Swine »

Załóżmy partię wariatów, wariat Tusk nie będzie czuł się samotny.
🌈🦋 WRÓŻKA
the end
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: bla bla

Re: Załóżmy partię

Post autor: the end »

A będziemy uczciwi czy może bedziemy kraść jak ci od Jarka?
nic
Awatar użytkownika
canngurro
bywalec
Status: guru

Post autor: canngurro »

ci od jarka nigdy nie kradli. kradli wszyscy inni ile wlezie. ci od jarka jako jedyni nie wzieli grosza dla siebie. w dodatku dobrze patrzyli swoim na rece i dobrze pilnowali by zaden grosz sie gdzies nie zawieruszyl. wszystko co inni rozkradali przez lata to dali ludziom. udowodnili, ze pieniadze sa, byly i beda. sa w urzedach, gminach i we wszystkich instytucjach panstowych gdzie wczesniej zialy pustki. a gdy przestaly byc rozkradane to nagle okazalo sie, ze jest tych pieniedzy calkiem sporo, na tyle duzo, ze urzedy i gminy nie wiedzialy nagle co zrobic z takimi pieniedzmi. dlatego wlasnie starczalo by wspomagac niepelnosprawnych, dzieci i emerytow oraz nie brakowalo na wszelkie spoleczne inwestycje. i gow..o prawda o dlugu na arenie miedzynarodowej. Polska miala i ma dlug od zawsze wobec wszystkich. jeszcze od czasow prl gdy zachod wspomogl nas w zrzuceniu z siebie okowow komuny. i to nie jest tak, ze ten dlug podlega egzekucji, po prostu musimy tanczyc tak jak nam unia zagra. gdybysmy sie sprzeciwili zachodowi to zaraz nam rzuca w oczy nasze zadluzenia i skarca jak male dziecko.
wracajac do tematu, nigdy w historii Polski nikt nikomu nie dal zlamanego grosza za darmo. PiS jako pierwszy faktycznie i namacalnie wsparl narod i osoby najabrdziej potrzebujace. udowodnili, ze da sie rzadzic tak by starczalo na wszystko, a narod podniesli z kolan. jako pierwsi potrafili powiedziec glosno nie zarowno zachodowi jak i wschodowi. skonczyly sie puste ustawione przetargi naszych stoczni i zabytkow narodowych po 10zl. skonczylo sie wyprowadzanie z kraju kapitalu przez obce spolki bez opodatkowania. skonczylo sie zlodziejstwo i korupcja. przynajmniej tak bylo do czasu nowych rzadzacych :/
the end
zaufany użytkownik

Jak cię okradną na ulicy to pewnie krzyczysz, a jak robią to panowie w garniturach to ich bronisz?
nic
Awatar użytkownika
canngurro
bywalec

karuna pisze: pt gru 13, 2024 12:04 pm Jak cię okradną na ulicy to pewnie krzyczysz, a jak robią to panowie w garniturach to ich bronisz?
nie wiem karun co za bzdury opowiadasz. okradaniem nazywasz to ze dali ludziom pieniadze?? do tego calkiem spore. ty albo twoi dziadkowie dostali 13tki i 14tki, nie raz i nie dwa. dzieci i mlodziez takze otrzymali powazny zastrzyk pieniedzy by bezstresowo moc wchodzic w dorosle zycie. a ich rodzicie mogli skupic sie na wychowaniu pracujac w spokoju bez strachu ze jak straca jedyne zrodlo utrzymania to nie pozostanie nic innego jak tylko petla na szyje :/
the end
zaufany użytkownik

Ja nie uważam że nie mają zasług.
nic
the end
zaufany użytkownik

Wiem że dali nawet schizolkim i tak powinno być. Chcieli jednak zgrywać robin hooda, a jednak ceny poszły w górę . Mam rozumieć że mi zabrali by dać potrzebującym ?
nic
Awatar użytkownika
canngurro
bywalec

karuna pisze: pt gru 13, 2024 12:48 pm Wiem że dali nawet schizolkim i tak powinno być. Chcieli jednak zgrywać robin hooda, a jednak ceny poszły w górę . Mam rozumieć że mi zabrali by dać potrzebującym ?
niczego tobie nie zabrali. podatki zawsze byly sa i beda. tyle ze wczesniej nie sluzyly szczytnym celom lecz nabijaniu kabzy rzadzacym.
PiS jako pierwszy pokazal ile faktycznie tych funduszy moze byc.
jako pierwsi nie wzieli sobie lecz dali potrzebujacym
ceny w gore? :lol:
nie wiem ile masz lat ale ja pamietam rzady Pana Prezydenta Komorowskiego. ceny i zarobki w tamtych czasach rzadow PO. zarabialem na parkingu 3zl na godzine! a ceny byly dokladnie takie same jak dzis albo wyzsze.
gdy mlody chlopak zadal pytanie jak zyc w takim kraju to Pan prezydent mu odpowiedzial by wzial kredyt :lol: albo najlepiej wyemigrowal z kraju bo Polska miala zostac kolonia zachodu, a nie Polska dla Polakow.
PiS to byl jedyny wolnosciowy prawdziwie propolski rzad w dziejach naszego kraju. opluwany, niedoceniany i niechciany. dlatego mamy teraz to co mamy i na to sobie zapracowalismy
the end
zaufany użytkownik

Tak, ceny niedawno poszły w górę w PL , chyba że na księżycu już mieszkasz. XD

Jestem za tą partią wiariatów, gorzej nie będzie chyba.
nic
Awatar użytkownika
silje
bywalec
Kontakt:

Post autor: silje »

canngurro pisze: pt gru 13, 2024 12:08 pm
karuna pisze: pt gru 13, 2024 12:04 pm Jak cię okradną na ulicy to pewnie krzyczysz, a jak robią to panowie w garniturach to ich bronisz?
nie wiem karun co za bzdury opowiadasz. okradaniem nazywasz to ze dali ludziom pieniadze?? do tego calkiem spore. ty albo twoi dziadkowie dostali 13tki i 14tki, nie raz i nie dwa. dzieci i mlodziez takze otrzymali powazny zastrzyk pieniedzy by bezstresowo moc wchodzic w dorosle zycie. a ich rodzicie mogli skupic sie na wychowaniu pracujac w spokoju bez strachu ze jak straca jedyne zrodlo utrzymania to nie pozostanie nic innego jak tylko petla na szyje :/
Bzdury to ty opowiadasz. Za mocno psychotropy ci weszły. :icon-mrgreen:
proszę, czy możesz uciszyć ten zgiełk, próbuję choć trochę odpocząć
od tych wszystkich głosów nienarodzonych kurczaków w mojej głowie
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik
Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu

Post autor: miś wesołek »

canngurro pisze: pt gru 13, 2024 1:15 pmPiS to byl jedyny wolnosciowy prawdziwie propolski rzad w dziejach naszego kraju. opluwany, niedoceniany i niechciany. dlatego mamy teraz to co mamy i na to sobie zapracowalismy
:doh:
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Post autor: amigo »

SiL. - Swiry i leki , taka moze byc nazwa partii :D .
Awatar użytkownika
Swine
bywalec

Banda Ryżego ukradła 240 mld zł w 2024 roku, my ukradniemy 500 mld w rok.
🌈🦋 WRÓŻKA
Awatar użytkownika
canngurro
bywalec

silje pisze: pt gru 13, 2024 5:52 pm Bzdury to ty opowiadasz. Za mocno psychotropy ci weszły. :icon-mrgreen:
zarzucic komus bezmyslnosc jest bardzo prosto. schody zaczynaja sie gdy trzeba samemu przedstawic argumenty. ja swoje przedstawilem. twoich brak jakichkolwiek wiec nie widze mozliwosci kontynuowania sensownej merytorycznie dyskusji
Awatar użytkownika
canngurro
bywalec

Swine pisze: sob gru 14, 2024 6:30 pm Banda Ryżego ukradła 240 mld zł w 2024 roku, my ukradniemy 500 mld w rok.
i rozdamy najabrdziej potrzebujacym :D by mogli godnie zyc i nie myslec o petli za dlugi i kredyty. by mogli godnie wychowywac swoje dzieci ktore beda wchodzily w doroslosc bez strachu o byt i jutrzejszy dzien. dzieci ktorych bedzie stac na slodycze, lody i gry gdy tylko zechca. emerytow co nie beda musieli przemierac glodem do pierwszego lecz sobie pojda do marketu i kupia dwa kilo schabu bez kosci. rencistow co nie beda wygladali jak obdartusy i menele tylko sobie kupia przyzwoite nowe ciuchy nie z ciucholandu
Awatar użytkownika
Swine
bywalec

Damy po 10 tys. zł miesięcznie renty każdemu choremu. A sobie po 1mld premii.
🌈🦋 WRÓŻKA
Awatar użytkownika
canngurro
bywalec

pieniadze to nie wszystko. nie raz usmiech bliskiej osoby jest wiecej wart
gdzie sa duze pieniadze tam nie ma szczerosci

ale te 10tys to by bylo godnie. choc nawet 3 by nie bylo tak zle
Galnin
bywalec

Post autor: Galnin »

Weź leki kangurze.
1187Hunterwasser
bywalec

Post autor: 1187Hunterwasser »

canngurro pisze: ndz gru 15, 2024 4:16 pm pieniadze to nie wszystko. nie raz usmiech bliskiej osoby jest wiecej wart
Uśmiech Mrorawieckiego, Dworczyka i Szafernakera.
Bezcenne.
Awatar użytkownika
canngurro
bywalec

spoko ale nie sa mi jakos specjalnie bliscy :mrgreen:
ODPOWIEDZ

Wróć do „kto pomoże”