Czy z remisją częściową w schizofrenii można normalnie żyć?
Moderator: moderatorzy
-
- zarejestrowany użytkownik
Czy z remisją częściową w schizofrenii można normalnie żyć?
Mam takie pytanie czy mając schizofrenię będąc w remisji częściowej, bo taką mam, można normalnie żyć?
-
- zaufany użytkownik
Re: Czy z remisją częściową w schizofrenii można normalnie żyć?
To ty nie wiesz jak żyjesz czy jak?Lukasz_Banner00 pisze: ↑czw lis 28, 2024 7:51 pm Mam takie pytanie czy mając schizofrenię będąc w remisji częściowej, bo taką mam, można normalnie żyć?
- Dobro
- zaufany użytkownik
- Status: Karuṇā करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Tak, można i osobiście u siebie nie widzę innego wyjścia jak żyć normalnie i nie oglądać się na diagnozę. Życie normalne, czy jak tego nie zwał, to najlepsza terapia.Lukasz_Banner00 pisze: ↑czw lis 28, 2024 7:51 pm Mam takie pytanie czy mając schizofrenię będąc w remisji częściowej, bo taką mam, można normalnie żyć?

- amigo
- zaufany użytkownik
Ja sam nie wiem, czy mam remisje. Ostatni raz w szpitalu bylem jakos 3 miesiace temu. Czasem slysze glosy ale praktycznie nie mam objawow pozytywnych. Uwazam, ze zyje wzglednie normalnie, nie ogladajac sie za siebie. Mam hobby, znajomych, oddzial dzienny ( jak tam chodze, to czuje, ze jestem potrzebny i mam jakies zajecie ) .
W remisji nie koniecznie trzeba pracowac czy sie uczyc, mozna zyc po swojemu i robic to co sie lubi.
W remisji nie koniecznie trzeba pracowac czy sie uczyc, mozna zyc po swojemu i robic to co sie lubi.