Rxulti ,czy ktoś to brał?

Moderator: moderatorzy

szary_wolf
bywalec

Re: Rxulti ,czy ktoś to brał?

Post autor: szary_wolf »

Myśle że jeszcze z tydzień albo dwa musze poczekać aby się uwolnić.
szary_wolf
bywalec

Mój 84 letni tata jest w szpitalu. I powiem tylko jedną rzecz. Tata jest już 2 tygodnie w tym szpitalu i gorsze od objawów chorobowych jest samotność. Jak jest samotność to dopiero psychika nawala. Tak to teraz zauważyłem.
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

Post autor: pawel534 »

Do samotności można się przyzwyczaić ale jak moi rodzice wyjechali na wakacje to gorzej się czułem psychicznie sam w domu.
Pamal
zaufany użytkownik

Post autor: Pamal »

Zależy komu, ja tam lubię być sama.
Piotrek44
zarejestrowany użytkownik

Post autor: Piotrek44 »

Ja właśnie schodzę z Reagili i wchodzę na Rxulti, bo halucynacje cały czas się pojawiają. Myślę, że po miesiącu brania dopiero coś będę mógł ciekawego napisać.
szary_wolf
bywalec

No to życze powodzenia. Ja osobiście mam taki organizm że wszystkie te najnowsze leki czyli jak Rxulti, Reagila, Latuda fatalnie na mnie działają. One są bardzo silnie aktywizujące. A ja potrzebuje coś na uspokojenie. Nie jestem typem przymuła i zawsze coś robie i jak brałem taką np. Reagile to dostawałem nerwówki bo poziom energii był zdecydowanie za duży. Z wszystkiech leków w sumie najlepiej działa na mnie zolafren. I nie mam co innego szukać.
Piotrek44

Też życzę powodzenia :)
leonidas
zaufany użytkownik

Post autor: leonidas »

Szary Wolf jak się czujesz teraz? Ja biorę od 10 dni i mam lęki, ciężko w pracy wytrzymać, ale przemęcze się do miesiąca brania. Lęków już nie masz?
szary_wolf
bywalec

Nie mam lęków bo od miesiąca i jednego tygodnia bo nie biore Rxulti. Ale przede wszystkim nogi i ręce przestały boleć bo miałem je sztywne. I zjedzeniem się uspokoiło mimo że biore teraz zolafren 17,5 mg. I schudłem pare kilo ! Miałem wczoraj wizyte u lekarza i pani dr nie mogła uwierzyć że miałem takie dolegliwości. Ja też nie moge uwierzyć... Na olce czuje się najlepiej. Taki mam profil receptorowy.
rafka
zaufany użytkownik

Post autor: rafka »

najlepiej czuję się na 2 mg
Piotrek44

Także u mnie bez zmian nadal mam delikatne halucynacje, jestem otępiały, nie mam zwiększonego apetytu, nie jestem senny. Piszę bez zmian, ponieważ podobnie czułem się na reagili
Piotrek44

I jeszcze jeden komentarz po pewnym czasie, lek jest bardzo podobny w skutkach ubocznych do reagili. Ale to na każdego lek ten może zadziałać inaczej.
BaBoon

Post autor: BaBoon »

U mnie ten lek bardzo fajnie likwiduje obsesyjne myśli typu rozkminianie i przejmowanie się. Chyba żaden neuroleptyk tego objawu mi nie zmniejszał.

Jedyny skutek uboczny jaki mam to spowolnienie upływu czasu, ale ja to miałem na każdym neuroleptyku.

No i rexulti jest pod każdym względem dobry od abilify, które uważam za gówno z masą skutków ubocznych jak lęki czy zmęczenie.
leonidas
zaufany użytkownik

Post autor: leonidas »

Szary Wolf. Po jakim czasie przeszły Ci lęki po rxulti. Ja już nie biorę 10 dni i nadal nie czuję się dobrze. Wiem że okres półtrwania to około 90h, więc się zastanawiam, czy to jeszcze rxulti, czy coś się zepsuło u mnie?
szary_wolf
bywalec

Poczułem ulge po zaprzestaniu brania Rxuli po dwóch tygodniach tak wstępnie a całkowitą ulge po 3 tygodniach. Wiesz 10 dni od zaprzestania brania leku to mało. Z tego co wiem co mówią lekarze i co sam na sobie przetestowałem to większość leków człowiek wysikuje po dwóch tyodniach ale muszą się jeszcze odzwyczaić od danego leku receptory a to trwa następny tydzień lub nawet dwa. Ogólnie po miesiącu od zaprzestania brania leku powinno być się już wolnym. Bo mózg jest bardzo delikatny i wolno reaguje.

Wróć do „leki, terapie”