Nerwica
Moderator: moderatorzy
- TriumfalnaTurkawka
- zaufany użytkownik
Nerwica
Mam silna nerwice .nie moge oddychac swobodnie
. czuje jak bym zapomnial wziasc oddech i sie dusze .wykancza mnie jeszcze silna derealizacja i depersonalizacja nie da sie nawet wylezec w spokoju na lozku.pomozcie
. czuje jak bym zapomnial wziasc oddech i sie dusze .wykancza mnie jeszcze silna derealizacja i depersonalizacja nie da sie nawet wylezec w spokoju na lozku.pomozcie
Z każdą przeciwnoscia mozna wygrac.
- TriumfalnaTurkawka
- zaufany użytkownik
Re: Nerwica
Poczytalem troche o zaburzrniach i odkrylem ze mam nerwice hopohondryczna .mam lek o zdrowie i życie. Ciagly ciagle zyje w stresie.
W sporcie można odreagowywać stres.
- TriumfalnaTurkawka
- zaufany użytkownik
Ojciec alkoholik od nas odszedl ktory wywoluje mi nerwice hipochondryczna i lekowa .jak sie tego pozbyc tej traumy dusze sie lezac na lozku niemogevw zadnej pozycji sie polozyc zapominam wziasc oddech .jak przepracowac te traumy pomozcie blagam.
Mi pomogło pozostanie sam z własnymi myślami. Uświadomiłem sobie to co mnie blokowało przed normalnym życiem, czyli przypomnialem sobie zdarzenia z dzieciństwa, które miały na mnie wplyw, ze nie miałem motywacji juz do dzialania. Zaczalem sobie wypisywac to co emocjonalnie mnie gryzlo. Moją przeszlosc i to co moglo powodować, ze nie mialem sily na nic. To mi pomoglo. Dotarcie do wewnętrznych wspomnien, które byly wyparte, zapomniane, a które byly nieprzepracowane i zyly swoim życiem kierujac moim dzialaniem. Teraz jest o wiele lepiej. Chyba bede mogl się wziac niedługo za zadania, ktore byly dla mnie nie do zniesienia. Wszystko z nową energią, która nie powinna ulec zalamaniu. Takze chyba musisz uzyskac wglad w swoja przeszłość, poczuc tamto co leży w Tobie, ze tak reagujesz, zrozumieć tamte zdarzenia, które wciąż mają na Ciebie wplyw, gdy sobie juz je uswiadomisz, przyjdzie spokój i ulga. Zatem pozostan sam ze swoimi myslami i sprobuj je zacząć wypisywac, to tez daje ulge moc opisac co odnośnie tych mysli czujesz, jakie masz odnośnie nich wnioski. Zacznij od tego co przychodzi Ci do glowy. Niech to będzie spontaniczna analiza. Co moze Cie blokować czy moze powodowac stany, w ktorych jesteś? To moze nie byc latwa praca ale na pewno jest duza szansa, ze przypomni Ci się, gdy będziesz poszukiwal. Wszystko jest w Tobie. Kwestia dotarcia do przyczyny, starych zdarzeń z dziecinstwa, które zostały wyparte, a ktore maja moc nad Toba jeszcze, bo nie zostaly racjonalnie zrozumiane, swiatlo świadomości nie zostalo na nie rzucone. Kiedy je sobie uswiadomisz, Twoje problemy znikna. Dlatego pozostan ze swoimi myślami. Nie rozpraszaj ich Facebookiem i innymi rozrywkami. Niech zaczna swobodnie przez Ciebie przeplywac. Wtedy doznasz ulgi. Bo dotrzesz do tych najważniejszych w Twoim życiu, gdy zdarzyło się cos co ma nadal na Ciebie taki wplyw.
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
A co to dla Ciebie znaczy przepracować? Możesz się zapisać na typową terapię psychoanalityczną, ale wtedy wiesz, że możesz się dowiedzieć o sobie nieprzyjemnych rzeczy? Bo to nie będzie tak, że się będą litować nad Tobą, biedna Turkawka. Możesz też znaleźć wsparcie w lekach i podjąć terapię poznawczo behawioralną albo ericksonowską, skupioną na teraźniejszości i przyszłości.TriumfalnaTurkawka pisze: ↑ndz sie 25, 2024 10:47 am Ojciec alkoholik od nas odszedl ktory wywoluje mi nerwice hipochondryczna i lekowa .jak sie tego pozbyc tej traumy dusze sie lezac na lozku niemogevw zadnej pozycji sie polozyc zapominam wziasc oddech .jak przepracowac te traumy pomozcie blagam.
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
to sie chyba nazywa strumien swiadomosci i to faktycznie jest bardzo terapeutyczne. tyle ze czasami ludzie za bardzo siebie sie boja oraz tego co jest w nich ukryte gleboko
wtedy leki przychodza z pomoca. pregabalin ma silne dzialanie przeciwlękowe
wtedy leki przychodza z pomoca. pregabalin ma silne dzialanie przeciwlękowe
- TriumfalnaTurkawka
- zaufany użytkownik
Umowiony jestem juz na druga sesje u psychoterapeutki ale to dopiero 10 wrzesnia
Dotarcie do wypartych wspomnień nie jest łatwe, ale uzdrowienie po ich uświadomieniu sobie chyba jednak dziala.
- TriumfalnaTurkawka
- zaufany użytkownik
Moze jakiś poradnik psychologiczny Cię nakieruje.
- amigo
- zaufany użytkownik
ja bym obral kierunek terapii i do tego dobrze dobrane leki
- TriumfalnaTurkawka
- zaufany użytkownik
Mam ksiazke o traumach ale niestety niemoge czytac ze zrozumieniem.zwalona konentracje mam
sa bardzo dobre suplementy z apteki bez recepty: GABA, rozeniec gorski i ashwagandha. sa to potezne adaptogeny i maja dzialanie przeciwlekowe
- TriumfalnaTurkawka
- zaufany użytkownik
Rozeniec gorski bralem. Ja sie strasznie uschizowalem w dzieciństwie teraz uracjonalizowalem sobie leki z dzieciństwa
- TriumfalnaTurkawka
- zaufany użytkownik
Zaburzenia lekowe wywoluja mi duszenie sie problemy z oddychaniem szybsze bicie serca drzenie rak lek ze zwariuje ze umre i jeszcze wydaje minsievze to nigdy nie zniknie pomocy!!!
typowe objawy ataku paniki
potrzeba cos na gaba
alkoholu nie polecam bo to droga wiadomo dokad, moze cbd predzej
potrzeba cos na gaba
alkoholu nie polecam bo to droga wiadomo dokad, moze cbd predzej
- amigo
- zaufany użytkownik
jak na GABA i nie ''agresywne'' to pregabaline.
Tez odradzam alkohol i jeszcze benzodiazepiny tez bym odradzil...chyba ze doraznie i to bardzooo doraznie
cbd chyba lepsze bo naturalne, moze jeszcze ashwagandha albo glog