Czego nie lubicie w kontaktach z ludźmi?

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Cynamon
zaufany użytkownik

Post autor: Cynamon »

ja np nie lubię gdy ktoś mi narzuca co mam robić lub czego mam nie robić
nie pasowałbym do wojska, bo tam trzeba słuchać przełożonych
Awatar użytkownika
canngurro
bywalec
Status: guru

Re: Czego nie lubicie w kontaktach z ludźmi?

Post autor: canngurro »

nie lubie moralniaka jakiego potem zawsze mam. zawsze mnie gryzie sumienie, ze palnalem cos glupiego i kogos tym obrazilem
jagienka
zaufany użytkownik

Post autor: jagienka »

Ja takiego moralniaka, że komuś coś powiedziałam co go uraziło mam raczej bardzo rzadko. Natomiast mnie często potrafi ktoś swoimi słowami i np. "dobrymi radami" urazić.
Awatar użytkownika
canngurro
bywalec

o tak z tym tez mam klopot :D powinienem miec nick pan dobra rada :lol: ale tego przynajmniej nie czuje ze moglym kogos tym urazic. niby i tu i tu nie mam zlych zamiarow, jednak to pierwsze samo przychodzi, taki kac po ludziach w nadmiarze
Awatar użytkownika
Cynamon
zaufany użytkownik

kiedy rodzice mnie obgadują i ja to słyszę lub gdy są słownie agresywni do mnie, to wyobrażam sobie że umieram i to mnie uspokaja
taki mi się przez lata wytworzył mechanizm obronny
jak jest taka stresująca sytuacja to wiem że zawsze jest ucieczka od tego... na tamten świat
Awatar użytkownika
canngurro
bywalec

to bardzo przykre jak ktos cie obgaduje ale wiesz skad sie to bierze? ze znacznie zanizonego poczucia wlasnej wartosci. tak samo zreszta jak i agresja slowna. musisz zorumiec, ze to sa mocno skrzywdzeni ludzie ktorzy wlasne traumy przelewaja na dziecko. poniekad slabi ludzie lecz to rodzice i szacunek im sie nalezy. nikt nie ejst idealny. dzwigaja swoje troski i ciezkie problemy, do tego walke o byt i zmartwienia o ciebie. choc to bardzo trudne warto postarac sie ich zrozumiec pomimo zlosci i zalu. kiedy ich zabraknie poczujesz ogromny smutek i rownie wielkie wyrzuty sumienia nawet jesli nie zawiniles im w niczym
smierc nie jest wyjsciem ani zadnym rozwiazaniem. pomysl ile masz do stracenia. juz nigdy nie odpalisz swojego kompa i nie zagrasz w gre! maly zart ale serio ile rzeczy jest do zobaczenia i doswiadczenia. wszystko moze sie stac twoim udzialem jesli faktycznie tego zapragniesz. nie ma granic nie do przekroczenia. kiedys ludzie mieli znacznie ciezej, dzis jest cala gama srodkow ulatwiajacych zycie, poczawszy od kompa wlasnie, a skonczywszy na niezwykle skutecznych farmaceutykach. kiedys w sredniowieczu za taki proszek z rozenca gorskiego placono zlotem bo przywozony z kranca ziemi i pozwalal nie czuc zmeczenia i bolu, a dzis jest dostepny w kazdej aptece, idziesz i masz! 20zl kosztuje :D o naszych lekach juz nawet nie wspomne
Awatar użytkownika
Cynamon
zaufany użytkownik

tak teraz jest lepiej niż w średniowieczu bo wtedy jak ktoś miał schizofrenie ludzie mówili że to opętanie i palono chorych na stosie
Awatar użytkownika
canngurro
bywalec

dokladnie tak albo topiono pod lodem, przebijano mozg dlutem czy wrzucano to ciemnicy skutych lancuchami na wiele lat. stosowano takze chloste i przypalanie rozzarzonym zelazem
serio nie mamy prawa narzekac
Kwiat Czerwony
bywalec

Post autor: Kwiat Czerwony »

Jezus wypędził demony z opętanego i posłał je tam, gdzie ich właściwe miejsce czyli do stada świń, które rzuciły się w przepaść.
Wiadomo, że demony to męczące chorego myśli, czynności, wizję, negatywne wpływy innych istot itp
Nie polecam egzorcyzmów, bo są związane z obłudnymi kościołami
Moim zdaniem dobre są leki albo suplementy, które likwidują lęk, strach, bo od odważnego złe ucieka
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Post autor: amigo »

Nie lubię jak ktoś się szybko denerwuje i zaczyna na mnie krzyczeć. Wkurza mnie jak ludzie się czepiają o byle co.
Awatar użytkownika
karuna
zaufany użytkownik
Status: करुणा
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: karuna »

Wtyczek.
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Wkurza mnie jeden kumpel z dziennego. Pali fajke za fajka, ma pol paczki i prosi mnie o szluge.
Iwanka
zarejestrowany użytkownik
Status: Ksiegowa

Post autor: Iwanka »

Ja jestem małomówna, ale to nie znaczy że chcę tylko słychać drugiej strony. A są niestety tacy, co są ustawieni tylko na nadawanie i to co masz do powiedzenia, to nawet nie udają, że ich to cokolwiek obchodzi.
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

jak maja historie jak z bajki. Tzw. bajkopisarze, wymyslaja jakies opowiesci i musze ich sluchac. :lol:
Awatar użytkownika
canngurro
bywalec

chyba wszystko lubie, tylko podstawowa zlota zasada, trzeba nadawac na podobnych falach, bez tego ani rusz
ODPOWIEDZ

Wróć do „nasze środowisko”