Długoterminowe skutki leków
Moderator: moderatorzy
Długoterminowe skutki leków
Radzę Wam korzystać z życia póki czas.
Po 25 latach brania leków, tarczyca mi nie odrośnie a lewa komora serca nie zmniejszy. Ciężko tak funkcjonować, może nie u wszystkich będzie tak samo, ale..przyszłości nie znamy, póki ma się siłę i energię trzeba żyć.
Po 25 latach brania leków, tarczyca mi nie odrośnie a lewa komora serca nie zmniejszy. Ciężko tak funkcjonować, może nie u wszystkich będzie tak samo, ale..przyszłości nie znamy, póki ma się siłę i energię trzeba żyć.
Re: Długoterminowe skutki leków
Jeśli mogę zapytać - jaki lek brałaś najdłużej?
Ja w związku z przyjmowaną od kilku lat olanzapiną obawiam się cukrzycy
Ja w związku z przyjmowaną od kilku lat olanzapiną obawiam się cukrzycy
Każdy lek ma skutki uboczne... trzeba się z tym liczyć...
Ty jesteś wierząca jak kojarzę. Bóg ma moc uzdrowić człowieka z każdej choroby, nawet dać nową tarczycę. Spróbuj może pójść na mszę z modlitwą o uzdrowienie lub przyjmij sakrament namaszczenia chorych. Jest w Warszawie kościół protestancki gdzie słyszałem świadectwo człowieka uzdrowionego ze schizofrenii. Ja staram się trzymać Kościoła Katolickiego więc nie wiem czy podawać dokładnie który to kościół. Jest taki katolicki ewangelista Witek Wilk. On opowiadał o cudach jak Bóg zabrał człowiekowi metalowe śruby z kręgosłupa i uzdrowił kręgosłup.
Albo napiszę co to za kościół. To Kościół Mocy. Moim zdaniem oni błądzą w swoich naukach ale jeśli ktoś chce iść do nich po uzdrowienie to na własną odpowiedzialność. Mają swoje nagrania i transmisje na youtube.
Tarczyca jeszcze jest, tylko mała. Endokrynolog powiedziała, że nie odrośnie.pawel534 pisze: ↑pt mar 15, 2024 8:22 pmTy jesteś wierząca jak kojarzę. Bóg ma moc uzdrowić człowieka z każdej choroby, nawet dać nową tarczycę. Spróbuj może pójść na mszę z modlitwą o uzdrowienie lub przyjmij sakrament namaszczenia chorych. Jest w Warszawie kościół protestancki gdzie słyszałem świadectwo człowieka uzdrowionego ze schizofrenii. Ja staram się trzymać Kościoła Katolickiego więc nie wiem czy podawać dokładnie który to kościół. Jest taki katolicki ewangelista Witek Wilk. On opowiadał o cudach jak Bóg zabrał człowiekowi metalowe śruby z kręgosłupa i uzdrowił kręgosłup.
Albo napiszę co to za kościół. To Kościół Mocy. Moim zdaniem oni błądzą w swoich naukach ale jeśli ktoś chce iść do nich po uzdrowienie to na własną odpowiedzialność. Mają swoje nagrania i transmisje na youtube.
Sam byłem na olanzie, nabawiłem się cukrzycy od tego gówna. Teraz jestem na keto, żadnych śladów cukrzycy, nie biorę leków cukrzycowych. HBA1C 5,1. Oczywiście olanze zamieniłem na xeplion.
Dzięki, zakupiłam B12 w zalecanej przez nich postaci tylko ciągle zapominam zażyć, jutro nie zapomnę.
Nie wiem, to jest zastrzyk raz na 4 tygodnie. U mnie zdziałał cuda. Funkcjonuje na nim normalnie przy minimalnej dawce. Dodatkowo odkąd przeszedłem na keto (dzięki czemu mogłem zmniejszyć dawkę) uregulowałem sobie sen. Skończyła się moja bezsenność.
Brałem Trevicta (zastrzyk raz na 12 tygodni) ta sama substancja czynna ale wróciłem do Xeplion bo na tamtym trójglicerydy mi skoczyły do góry.
- piotrs
- zaufany użytkownik
pamal lady pani kobieto ale leki trzeba brać mus bez psychoz
ja po 14 latach brania leków mam podwyższonuy cukier słabszy wzrok
ALE LEKI BEDĘ BRAŁ DO MOJEGO SAMEGO KOŃCA
nie chce kolejnej psychozy po prostu szybciej zasnę
Oczywiście leki trzeba brać.
Ale póki się ma siłę np jeździć na wycieczki tak rozumiem korzystanie z życia.
Wzięłam B12 jeszcze dokupię B complex, bo B1 podobno ważna dla serca.
W wypisie mam zalecone Bcomplex.
Tylko tu powstaje problem stonogi (którą nogą ruszyć), bo wiele preparatów na rynku.
W wypisie mam zalecone Bcomplex.
Tylko tu powstaje problem stonogi (którą nogą ruszyć), bo wiele preparatów na rynku.
Witaminę C jakoś łatwiej dostarczyć z pożywieniem.
B to chyba mięso albo strączki i pełne ziarna. Nie pamiętam czy traci pod wpływem temperatury.
B to chyba mięso albo strączki i pełne ziarna. Nie pamiętam czy traci pod wpływem temperatury.
Biorę neuroleptyki od 33 lat i somatycznie jestem zdrowy! Nawet nie przytyłem!!