jak ująć w pięciu słowach

Dział przeznaczony dla nowych użytkowników w celu przywitania się i uzyskanie wstępnych informacji co i jak.

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Jeśli przychodzisz od razu z konkretnym pytaniem lub problemem, użyj raczej działu "Kto pomoże", lub odpowiedniego działu tematycznego w ogólnej dyskusji.

Proszę też starszych użytkowników o nie rozpoczynanie tu dłuższych dyskusji, a raczej w dziale "nasze środowisko"
kotokrokodyl
zarejestrowany użytkownik

jak ująć w pięciu słowach

Post autor: kotokrokodyl »

jestem osobą transseksualną. biologicznie kobieta. przechodzę tranzycję, od 6 lat jestem na terapii hormonalnej; wyglądam i zachowuję się jak facet.

w połowie września byłem na imprezie, na której przedawkowałem amfetaminę. byłem w stanie, w którym myślałem, że zaraz umrę. chciałem na siebie spojrzeć tak w całości przed śmiercią, bez ściemy. i zobaczyłem.

zobaczyłem, że moja tranzycja to mechanizm obronny w odpowiedzi na traumy z dzieciństwa. zobaczyłem, że to, w co wierzyłem przez ostatnie 6 lat to kłamstwo. zobaczyłem, że poświęciłem swoje młode lata dla trwania w impasie i izolacji od bolesnych uczuć.

nie wiem, co mam myśleć, kim jestem. po tym zdarzeniu z prawie-śmiercią słyszałem przez 2 dni myśli ludzi (którzy zapierali się, że nie mogły to być ich słowa).

chodzi o to, że od tego przedawkowania, kiedy prawie umarłem, słyszę głosy. tak jakby myśli ludzi, których mijam. w bardziej zatłoczonych miejscach więcej itd.

mówią mi jedno słowo w różnych kombinacjach. "świadoma".
nie są wyśmiewające ani krytykujące. raczej zaskoczone, zdziwione.
"ona jest świadoma", "patrz, świadoma", "wygląda jak chłopak, ale jest świadoma", "tak, na pewno świadoma", "o ja pie£dolę, świadoma!".

myślę, że to podświadomość się dobija i chce mi coś powiedzieć.

byłem u psychiatry, który zdiagnozował mi PTSD i stwierdził, że to, co przeżywam, to początki schizofrenii. przepisał Ryspolit i zalecił konsultację za 2 tygodnie, bo nie wyraziłem entuzjazmu co do hospitalizacji, którą zalecał.

dziwi mnie to, że słyszę te głosy tylko w stanie, kiedy jestem świadomy otoczenia i nie siedzę w swojej głowie (stan podobny do medytacji).

powiedziałem to psychiatrze, a on nakazał mi w ogóle się nad tym nie zastanawiać.
to mnie jakoś zaalarmowało, nie jestem w stanie określić, dlaczego.

nie jestem pewien, co robić w tej sytuacji. czy brać leki, bo to naprawdę może być poważne i zwariowałem, czy olać to i dociekać samodzielnie podejmując ryzyko.

ktoś może się wypowiedzieć odnośnie tego? szukam kropek. może ktoś miał podobnie? albo mam podać więcej informacji? albo w innym temacie? bo temat jest zaczęty, ale nie wyczerpany.
kotokrokodyl

Re: jak ująć w pięciu słowach

teraz się zorientowałem, że ten temat raczej kwalifikuje się do działu: "Kto pomoże".
proszę o przeniesienie, jeśli to istotna sprawa i kwestia zachowania porządku na forum.
kotokrokodyl

potrzebuję pogadać w sumie. z kimś, kto nie uzna moich problemów za abstrakcyjne. mam znajomych, którzy wysłuchają, ale nie rozumieją.

potrzebuję pogadać zarówno na ważne i głębokomackowe tematy, jak i o tym, czy lubisz kiełbasę białą, czy taką zwykłą. 🙃
Awatar użytkownika
mateus
bywalec

Post autor: mateus »

Pomodle się za ciebie.
streszcze podreczniki i książki i publikacje słowami którymi antoni kępiński rozpoczyna książke pt. Schizofrenia:

Dla tych co czują więcej i więcej wiedzą.
Awatar użytkownika
mateus
bywalec

"Pomocna dłoń. - Forum - Schizofrenia" viewtopic.php?t=40740
streszcze podreczniki i książki i publikacje słowami którymi antoni kępiński rozpoczyna książke pt. Schizofrenia:

Awatar użytkownika
mateus
bywalec

kotokrokodyl pisze: wt lis 21, 2023 4:37 am potrzebuję pogadać w sumie. z kimś, kto nie uzna moich problemów za abstrakcyjne. mam znajomych, którzy wysłuchają, ale nie rozumieją.

potrzebuję pogadać zarówno na ważne i głębokomackowe tematy, jak i o tym, czy lubisz kiełbasę białą, czy taką zwykłą. 🙃
Dopsz że ktoś wymyślił AI.

Daj spokój. Ludzie to zwierzęta.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowi użytkownicy”