Scena ,, Zatrzymanie '' - autonomiczna

forumowiczów dzieła własne

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
PuszkinKochajacyLayle
bywalec

Scena ,, Zatrzymanie '' - autonomiczna

Post autor: PuszkinKochajacyLayle »

WPROWADZENIE DO SCENY :
Puszkin ukrywa się przed policją bo sąd wydał prawomocny wyrok skazujący go na kolejny pobyt w psychiatryku .
Wynajmuje pod fałszywym nazwiskiem mieszkanie w Skawinie .
Miejsce jego pobytu zdradza gliniarzom Sikorska .
Ci wpadają do niego w 6 osób o 06 . 00 nad ranem .
4 mundurowych którzy Puszka jeszcze nie znają i dwóch kryminalnych z 6 komisariatu na Ćwiklinksiej
którzy PUCHATEGO znają aż ZA DOBRZE .
Najpierw wchodzą mundurowi . Za nimi kryminalni , stają w progu drzwi i patzrą na Puszka bez słowa .
Szczególnie jeden ma marsową minę . Jemu najbardziej Puchaty dał się we znaki . Drugi się już przyzwyczaił .
Oficer mundurowych zadaje Puszkowi pytanie :
- ,, Dzięn Dobry . Czy Pan Marcin Pupkiewicz ? ''
3 pozostałych mundurowych policjantów przystepuje do przeszukanie pokoju .
Puszek patrzy na policjantów , robi błagalną minę po czym jąkającym się głosem zaczyna mówić ale ku zaskoczeniu audytorium nie po Polsku tylko po Ormiansku :
- ,, Panocki ja was proszę Wy mnie nie deportujcie do Armenii !! Ja tu w Waszym kraju ciężko pracować . A tam w Armenii bieda , głód , nedza . Ja kochać Lechistan . Tam na Kaukazie ciągle wojna . Ja , ja ja się boję ...... ''
Mundurowi przeszukują pokój a kryminalni z marsowymi minami bez słowa patrża na Puszka .
Puszek z nieco wiekszym spokojem zmienia jezyk na Angielski :
- ,, Oh I see . You don't understand me ! That's obvious cause You don't speak Armenian ! That's funny because I don't speak Polish . The best what we could do is to call for a translator . But till he will came we can speak in English . I know that my English is'nt perfect but I'M sure that You will understand me because You , polish polecemns are the smart guyś . Do You know that ? That anybody told You that before ? ''
Kryminalny z marsową miną zwraca się do swojego kolegi :
- ,, Marek trzymaj mnie żebym mu czegoś nie zrobił .''
Puszek kontynuje ale teraz już baaaaaaaaaaardzo pooooooooooooowoliiiiiiiiiiiii.
Pokazuje rekami na swoje serce i mówi po Angielsku :
- ,, Myyyyyyyyyyyyyyyyyyyy naaaaaaaaaaaaaameeeeeeeeeeee issssssssssssss Niiiiiiiiikoooooooooolaa
Paaaaaaaaaaaaaszynian . ''
Spokojny policjant powstrzymuje obydwoma rekami swojego kolegę .
ODPOWIEDZ

Wróć do „wrażliwość, twórczość”