Nie chce mi się pracować. Niech pracują inni.
Moderator: moderatorzy
Ja nigdy się nie skalam pracą zarobkową- niech pracują frajerzy. Tak, jak się nigdy nie skalałem i nie skalam, dobrym wykształceniem- dobrze wykształcony to byłbym po technikum/szkole zawodowej, a nie po LO i hobbystycznych studiach,
Ja jestem z lepszej gliny. Kto się ceni, ten się leni, Po co mi praca. Praca jest dla głupich.
To niewolnictwo. Nie chcę być niczyim niewolnikiem- tyrać na jakiegoś Janusza w Januszexie ( sprzątanie, ulotki, najprostsza ochrona itp. ). To po co zdobyłem tyle niepotrzebnej wiedzy ?. Bez sensu.
Ja nigdy się nie skalam pracą zarobkową- niech pracują frajerzy. Tak, jak się nigdy nie skalałem i nie skalam, dobrym wykształceniem- dobrze wykształcony to byłbym po technikum/szkole zawodowej, a nie po LO i hobbystycznych studiach,
Ja jestem z lepszej gliny. Kto się ceni, ten się leni, Po co mi praca. Praca jest dla głupich.
To niewolnictwo. Nie chcę być niczyim niewolnikiem- tyrać na jakiegoś Janusza w Januszexie ( sprzątanie, ulotki, najprostsza ochrona itp. ). To po co zdobyłem tyle niepotrzebnej wiedzy ?. Bez sensu.
- Catastrophique
- bywalec
Re: Nie chce mi się pracować. Niech pracują inni.
No tak, przecież "szlachta nie pracuje"
.
Wiele osób popiera Cie tu w takim myśleniu.

Wiele osób popiera Cie tu w takim myśleniu.
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

wynajmuja twoje krotkie zycie na kilka godzin dziennie i jeszcze uwazaja ze moga cie sponiewierac.precz z tym.
Po co z wyższym wykształceniem ( UW ) np. rozdawać ulotki ?. To już lepiej chyba by było mieszkać pod mostem...
A mi było źle jak byłam bez pracy. Czułam się taka nieprzydatna i mało wartościowa...chociaż teraz często narzekam, że mi trudno w pracy to jednak cenię sobie to, że mam ustrukturyzowany i zajęty dzień, że spotykam się z ludźmi no i że zarabiam pieniążki. No ale to indywidualna kwestia, czy ktoś chce pracować.
Przyznaję się... właśnie dlatego, że nie pracuję, mam depresję i jestem agresywny wobec rodziny.jagienka pisze: ↑sob sie 19, 2023 3:51 pm A mi było źle jak byłam bez pracy. Czułam się taka nieprzydatna i mało wartościowa...chociaż teraz często narzekam, że mi trudno w pracy to jednak cenię sobie to, że mam ustrukturyzowany i zajęty dzień, że spotykam się z ludźmi no i że zarabiam pieniążki. No ale to indywidualna kwestia, czy ktoś chce pracować.
- Catastrophique
- bywalec
Skoro to wiesz, powinieneś wziąć się za siebie zamiast użalać się nad sobą na forum.redaktor pisze: ↑sob sie 19, 2023 5:16 pmPrzyznaję się... właśnie dlatego, że nie pracuję, mam depresję i jestem agresywny wobec rodziny.jagienka pisze: ↑sob sie 19, 2023 3:51 pm A mi było źle jak byłam bez pracy. Czułam się taka nieprzydatna i mało wartościowa...chociaż teraz często narzekam, że mi trudno w pracy to jednak cenię sobie to, że mam ustrukturyzowany i zajęty dzień, że spotykam się z ludźmi no i że zarabiam pieniążki. No ale to indywidualna kwestia, czy ktoś chce pracować.
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

Jak ?. Powiedz mi to, jako coach.
Normalnie idziesz szukasz pracy jak każdy inny i zapierdalasz.
Co jak chcesz sobie bluzę kupić to pytasz się mamy czy da na bluzę albo jak piwo chcesz sobie kupić bezalkoholowe lub z alkoholem to też prosisz rodzica ?
Ja tam zmieniam teraz pracę i zapierdalalem od niedzieli do soboty i mi korona z głowy nie spadła.
To że choruje mnie nie usprawiedliwia z mojej perspektywy i chce mieć własne pieniądze jak każdy inny człowiek.
Co jak chcesz sobie bluzę kupić to pytasz się mamy czy da na bluzę albo jak piwo chcesz sobie kupić bezalkoholowe lub z alkoholem to też prosisz rodzica ?
Ja tam zmieniam teraz pracę i zapierdalalem od niedzieli do soboty i mi korona z głowy nie spadła.
To że choruje mnie nie usprawiedliwia z mojej perspektywy i chce mieć własne pieniądze jak każdy inny człowiek.
Jaką pracę ?.
I jak ją zmieniłeś ?. Poszedłeś bezpośrednio z CV do szefa/kadrowca/rekrutera ?.
Wiem, że to jest lepsza droga, niż wysyłanie CV mailem, czy nawet telefonowanie do firmy/NGOsu/jednostki administracji (państwowej czy samorządowej ) .
No, to chyba trzeba będzie w końcu się poddać, wydrukować plik CV i chodzić z nimi do kadrowców.
I jak ją zmieniłeś ?. Poszedłeś bezpośrednio z CV do szefa/kadrowca/rekrutera ?.
Wiem, że to jest lepsza droga, niż wysyłanie CV mailem, czy nawet telefonowanie do firmy/NGOsu/jednostki administracji (państwowej czy samorządowej ) .
No, to chyba trzeba będzie w końcu się poddać, wydrukować plik CV i chodzić z nimi do kadrowców.
Albo wysyłasz e-mail albo zanosisz CV do kadr.
Ty się zasiedziales i teraz nie chce ci się pracować.
Prawdopodobnie dostanę pracę na poczcie.
A do niedawna robiłem na nocki w piekarni od niedzieli do soboty i zamiast brać olenzapamine na noc brałem rano przed snem i jakoś funkcjonowałem.
Ty się zasiedziales i teraz nie chce ci się pracować.
Prawdopodobnie dostanę pracę na poczcie.
A do niedawna robiłem na nocki w piekarni od niedzieli do soboty i zamiast brać olenzapamine na noc brałem rano przed snem i jakoś funkcjonowałem.
Czyli CV profilować pod kątem każdego stanowiska pracy ?. Moje CV jest dość specyficzne
.
Moje CV jest niby dobre ( porządne wyższe wykształcenie ) ... ale w nim są praktycznie same wolontariaty ( tylko jeden krótki staż ) i po części nieudokumentowane ono jest ( papierków nie brałem- umów wolontariackich ) ... tak się kończy długoletnia depresja z objawami psychotycznymi... idę w przyszłym tygodniu do mojej doradczyni zawodowej ( takiej dla niby beznadziejnych przypadków ) profilować CV i spytać się jej, czy to CV jest perspektywiczne, czy nie.
A co do pracy na poczcie- będę tu aplikował- tylko chcę się nauczyć profilować CV.

Moje CV jest niby dobre ( porządne wyższe wykształcenie ) ... ale w nim są praktycznie same wolontariaty ( tylko jeden krótki staż ) i po części nieudokumentowane ono jest ( papierków nie brałem- umów wolontariackich ) ... tak się kończy długoletnia depresja z objawami psychotycznymi... idę w przyszłym tygodniu do mojej doradczyni zawodowej ( takiej dla niby beznadziejnych przypadków ) profilować CV i spytać się jej, czy to CV jest perspektywiczne, czy nie.
A co do pracy na poczcie- będę tu aplikował- tylko chcę się nauczyć profilować CV.
Wiesz nie musisz robić też niewiadomo czego.
Ważne aby pieniądz wpadał.
Głowę też czymś innym zajmujesz bo jak siedzi się w domu to tylko negatywne myśli nachodzą.
Rodzina też inaczej na ciebie patrzy bo mimo choroby coś ze sobą robisz.
Zrób CV gdzieś wyślij lub zanieś i to już jest krok bo szukasz tej pracy.
Nie koniecznie ktoś się odezwie po tygodniu mogą się odezwać i za miesiąc.
Ja mam też brata który mnie motywuję żebym nie siedział bez pracy.
Ważne aby pieniądz wpadał.
Głowę też czymś innym zajmujesz bo jak siedzi się w domu to tylko negatywne myśli nachodzą.
Rodzina też inaczej na ciebie patrzy bo mimo choroby coś ze sobą robisz.
- FreshEscape
- bywalec
readktor, cigle wałkujesz te same tematy, piszesz ześ sie nigdy w życiu robotą nie skalał bo jest dla frajerów, potem ze chcesz isć do pracy. Ze masz dobre kwalifikacje i dobre cv, a ty koło 50-tki, nigdy nie byłeś w pracy.. Cóż w sumie taka gadka, kogoś w psychozie... a ty tak ciągle gadasz, wiec nie wiem o jakiej depresji chcesz dyskutować, bo ludzie w depresji to sie umyć nie są w stanie, chociaż chcą.. A już na pewno tak nie piepszą, jak ty... Cięzko tego słuchać !
Czyli jesteś chciwy i pazerny więc nie za bardzo jest się czym tu chwalić. Wiele osób tutaj zadowala się niezbędnym minimum i nauczyli się żyć miesiąc za tak niskie pieniądze, że przeciętnemu kowalskiemu się nawet w najgorszym koszmarze nie śniło. Każdy ma prawo żyć tak jak to uważa za słuszne, pod warunkiem że nie czyni drugiemu co tobie niemiłe. Jeśli ktoś jest w stanie przeżyć za śmiesznie małe pieniądze plus dla niego, jak ktoś jest chciwy i nie lubi nosić bluzy z lumpu tylko woli mieć nową Adidasa to też jego wybór. Ani pierwszy nie powinien się obnosić ze swoją nędzą, ani drugi tym bardziej ze swoim pazerniactwem.Diskor pisze: ↑czw lis 02, 2023 7:15 am Normalnie idziesz szukasz pracy jak każdy inny i zapierdalasz.
PS czy ja wiem czyś taki chory, bo chorzy to tak średnio są w stanie zapierda...ć od niedzieli do soboty.
Taką rodzinę co nie rozumie twojej choroby i nie wiem jak na ciebie patrzy to ja bym miał w głębokim poważaniu. Poważnie. Brat alkoholik co jeszcze od chorego pożycza do soboty?Diskor pisze: ↑czw lis 02, 2023 11:58 amRodzina też inaczej na ciebie patrzy bo mimo choroby coś ze sobą robisz.
Tylko stół nie zmienia zdania, do tego nie potrzeba psychozy. A ty potem będziesz biadolił, że twoje wypociny krytykujemy. Tylko może najpierw spróbuj być życzliwy i budujący dla innych. Skoro tego nie potrafisz to się nie ma co dziwić, że nie jesteś tutaj zbytnio lubiany.FreshEscape pisze: ↑czw lis 02, 2023 12:46 pm readktor, cigle wałkujesz te same tematy, piszesz ześ sie nigdy w życiu robotą nie skalał bo jest dla frajerów, potem ze chcesz isć do pracy. Ze masz dobre kwalifikacje i dobre cv, a ty koło 50-tki, nigdy nie byłeś w pracy.. Cóż w sumie taka gadka, kogoś w psychozie... a ty tak ciągle gadasz, wiec nie wiem o jakiej depresji chcesz dyskutować, bo ludzie w depresji to sie umyć nie są w stanie, chociaż chcą.. A już na pewno tak nie piepszą, jak ty... Cięzko tego słuchać !
- FreshEscape
- bywalec
Odpowiedział człowiek widmo, którego praktycznie nie ma na forum. A jak ma zaostrzenie to coś utytla... Wbrew pozorom to forum wciąż żyje, w przeciwieństwie do ciebie DigitalDigital pisze: ↑czw lis 02, 2023 5:49 pm Tylko stół nie zmienia zdania, do tego nie potrzeba psychozy. A ty potem będziesz biadolił, że twoje wypociny krytykujemy. Tylko może najpierw spróbuj być życzliwy i budujący dla innych. Skoro tego nie potrafisz to się nie ma co dziwić, że nie jesteś tutaj zbytnio lubiany.

Ja do Fresha:... że robota jest dla frajerów, i że kto się ceni, ten się leni, to tak mówił wielokrotnie mój kolega z ŚÐS- u, któremu alkohol z antydepresantami zniszczył mózg... z moim mózgowym porażeniem dziecięcym ( MPD ) wiele osób ( także tych z dobrym ( bo jest wiele beznadziejnych kierunków studiów ) wyższym wykształceniem ) nie pracuje... a jeżeli ktoś ma tak, jak ja, dodatkowo autyzm w pakiecie, jak ja, to już w ogóle.Digital pisze: ↑czw lis 02, 2023 5:49 pmTylko stół nie zmienia zdania, do tego nie potrzeba psychozy. A ty potem będziesz biadolił, że twoje wypociny krytykujemy. Tylko może najpierw spróbuj być życzliwy i budujący dla innych. Skoro tego nie potrafisz to się nie ma co dziwić, że nie jesteś tutaj zbytnio lubiany.FreshEscape pisze: ↑czw lis 02, 2023 12:46 pm readktor, cigle wałkujesz te same tematy, piszesz ześ sie nigdy w życiu robotą nie skalał bo jest dla frajerów, potem ze chcesz isć do pracy. Ze masz dobre kwalifikacje i dobre cv, a ty koło 50-tki, nigdy nie byłeś w pracy.. Cóż w sumie taka gadka, kogoś w psychozie... a ty tak ciągle gadasz, wiec nie wiem o jakiej depresji chcesz dyskutować, bo ludzie w depresji to sie umyć nie są w stanie, chociaż chcą.. A już na pewno tak nie piepszą, jak ty... Cięzko tego słuchać !
... a mi się jeszcze z powodu rozwodu z żoną przyplątało tuż po studiach pogorszenie choroby psychicznej ( która mi towarzyszy od bardzo dawna ).
Spokojnie, znajdę pracę. Od czego są agencje pracy dla osób niepełnosprawnych ( nawet dla beznadziejnych przypadków ).
A jaką pracę mogę wykonywać po 23 latach od ukończenia https://historia.uw.edu.pl ??. Od samego początku, powinienem był poszukać pracy jako osoba niepełnosprawna ( moja wina, że już w LO/na pierwszych latach studiów nie wiedziałem, że jestem OzN, że mam MPD/autyzm ), w https://www.amlux.pl , https://konsalnet.pl itp. ??.
Nie znasz mnie i nigdy nie poznaszFreshEscape pisze: ↑czw lis 02, 2023 7:11 pm Odpowiedział człowiek widmo, którego praktycznie nie ma na forum. A jak ma zaostrzenie to coś utytla... Wbrew pozorom to forum wciąż żyje, w przeciwieństwie do ciebie Digitalhahahaha