Czy antydepresanty niwelują działanie neuroleptyków w niskich dawkach?
Moderator: moderatorzy
Czy antydepresanty niwelują działanie neuroleptyków w niskich dawkach?
Zażywam 300 mg wenlaflaksyny. Lekarz ma mi dorzucić 100 mg amisulpirydu. Czy 300 mg wenlaflaksyny nie będzie blokowało działania podbijającego dopaminę amisulpirydu?
Pytam ponieważ jak brałem 15 mg abilify i 50 mg amisulpirydu to abilify blokował działanie amisulpirydu, dlatego nie powinno się brać dwóch neuroleptyków w niskiej i wysokiej dawce. A jak jest z lekami SNRI, czy one też w wysokiej dawce będą blokować amisulpiryd w niskiej dawce tak że amisulpiryd nie zadziała?
Pytam ponieważ jak brałem 15 mg abilify i 50 mg amisulpirydu to abilify blokował działanie amisulpirydu, dlatego nie powinno się brać dwóch neuroleptyków w niskiej i wysokiej dawce. A jak jest z lekami SNRI, czy one też w wysokiej dawce będą blokować amisulpiryd w niskiej dawce tak że amisulpiryd nie zadziała?
Re: Czy antydepresanty niwelują działanie neuroleptyków w niskich dawkach?
Antydepresanty działają na serotoninę, natomiast neuroleptyki na dopaminę. Tak więc wydaje mi się że leki z tych dwóch grup nie wpływają na siebie nawzajem.
- FreshEscape
- bywalec
[/quote]
Schizofrenia to przede wszystkim nadreaktwność obsszarów mózgu na serotonine i dopamine. A nie że to jest oddzielne...
Blokowało działanie czeeegoo ??? 50 mg amisulprydu ? W zasadzie działanie takiej dawki tego leku. Na wiekszość, bo moze nie tego co naleki jest wrazliwy. W taki sam sposób jak zamiast 3 kaw sypanych dziennie z dwóch łyżeczek. Na Jedną dziennie z jednej... Po to jest tzw. dawka terapuetyczna minimalna. Zeby było wiadomo od jakiej dawki lek w ogóle zaczyna działać. Jak ktoś nie jest nadrważliwy. A 50 amisulprydu to nawet nie jest dawka podrzymująca, kiedy jest całkowita remisja...
Śmiech na sali żęby człowiek z takim doświiadczenie, że w wiekszość przypadków. Nie tylko działają na siebie. A wręcz są dla siebie wykluczjące. Jeśli chcesz byc zoombie co rano łyka depresanta żeby żyć i wariować. A na noc neuroleptyka żeby spać. Chcesz być zapropragomawny przez leki to chyba tylko coś takiego. W cieżkich przypadkach.
Schizofrenia to przede wszystkim nadreaktwność obsszarów mózgu na serotonine i dopamine. A nie że to jest oddzielne...
Serotoniny nie ma w sobie tylko udawania jak bardzo dobry tekst opublikowany na łamach magazynu. Dopaminy nie ma w sobie tylko na moment kiedy powiesz coś takiego jak rozmiar uniwersalny do specjalisty
- FreshEscape
- bywalec
Jesteś zboczone teksty i nam większe niż 13 i dobrze się go sikaFreshEscape pisze: ↑ndz maja 21, 2023 7:13 pmRozmiar uniwersalny w Europie to 13 cm. Tylko że żadnego specjalistę, żadnej dziedziny, nie interesuje twój rozmiar...
Hej dziewczyny w rozmiarze XXL
Rozmiar B nie jest już dostępny
- FreshEscape
- bywalec
To prawda ale sikać się każde małżeństwo trzeba
- FreshEscape
- bywalec
Skad wiesz karmiłes kiedyś piersią? Sex to bardzo dobry stan i perspektywy rozwoju wsiFreshEscape pisze: ↑ndz maja 21, 2023 7:22 pmW małzenstwie, wbrew pozorom. Jesli "sikanie sie" nie służy prokreacji. Czyli rozmnożeniu. Praktycznie nie istnieje...
- FreshEscape
- bywalec
Abilify blokuje działanie amisulpirydu w niskiej dawce w sensie blokuje podbijanie dopaminy... Zastanawiam się czy Wenlaflaksyna też skoro w dawce 300 mg działa na NA i Dopamine lekko?
Jestem głuchoniemy więc nie słyszałem disco polo mix vol. Więcej informacji pod nr 567854 jak by co lub skonsultować się z użytkownikiem Katarzyna.FreshEscape pisze: ↑ndz maja 21, 2023 7:27 pmTak, w Polsce jest to szczególnie widoczne. W rozwoju wsi przez wiejskie sex disco polo.. hahaha