Renta i co dalej?
Moderator: moderatorzy
Renta i co dalej?
Mam pytanie do osób ma rentę.
1.Czy ma sens odwoływać się jeśli Zus przyznał rentę częściową.?
2.Czy każdy schizofrenik dostaje rentę?
1.Czy ma sens odwoływać się jeśli Zus przyznał rentę częściową.?
2.Czy każdy schizofrenik dostaje rentę?
- FreshEscape
- bywalec
Re: Renta i co dalej?
Nie mam renty, ale całe życie mnie nauczyło że odwoływać. Powinno sie zawsze i wszędzie. Zwłaszcza w ZUSie. Łącznie z sądowym rozstrzygnięciem-ciebie to nic nie kosztuje. A 25%renta większa, to często dociągniecie od 10-tego do 10-tego.
Nie, nie każdy schizofrenik dostaje rentę. Ale o nich rzadko usłyszysz. Bo to są ludzie którzy jeśli w ogóle mają dostęp do internetu. To nawet nie potrafią się określić, jako ludzie chorzy.
Raczej dostaje rentę. Ale raczej czasową- trzeba co jakiś czas stawać na komisji. Chociaż- znam też osoby, które dostały rentę na stałe.
1. odwoływać się! Nawet do sądu!!
2. nie każdy schizofrenik dostaje rentę.
2. nie każdy schizofrenik dostaje rentę.
Np. , kiedy pracuje/zaczyna pracować zarobkowo ?.
Po informatycznym@# sposobie wyleczenia schizofrenia nikt nie choruje.
Trzeba słyszeć głosy. Myśli to ajkijo drugie.
każdy user twgo forum wie że choruje to znaczy ma "wgląd" czyli jest zdrowy.
Każdy leczący się jest zdrowy.
A że bieda nuda głód trudności życiowe to inna sprawa
Każdy leczący się jest zdrowy.
A że bieda nuda głód trudności życiowe to inna sprawa
A ja słyszę tylko realne głosy różnych realnych ludzi, i co ??.
dzięki za odpowiedzi.
W dokumentach do wypełnienia Zus jest takie pytanie: czy zamierzasz pracować na rencie czy nie?
czy to co się zaznaczy ma wpływ na decyzje ZUs?
Zastanawiam się jak napisać odwołanie na druku ol4.
Jakie macie z tym doświadczenia?
W dokumentach do wypełnienia Zus jest takie pytanie: czy zamierzasz pracować na rencie czy nie?
czy to co się zaznaczy ma wpływ na decyzje ZUs?
Zastanawiam się jak napisać odwołanie na druku ol4.
Jakie macie z tym doświadczenia?
- Catastrophique
- bywalec
To jest takie cos.
Jezeli lekarz orzecznik uzna, ze jestes zdolny do pracy to nie da Ci renty, ale na rencie MOZNA normalnie pracowac, tylko do jakiejs okreslonej kwoty.
Paranoja, c'nie?
Jezeli lekarz orzecznik uzna, ze jestes zdolny do pracy to nie da Ci renty, ale na rencie MOZNA normalnie pracowac, tylko do jakiejs okreslonej kwoty.
Paranoja, c'nie?
Tik tak tik tak | "To boldly go where no one has gone before"
Dupa z tego powodu bo to podstawa wszystkich relacji - dupa z tego
- Katastrofa
- bywalec
Dupa! Dupsko! Dupa! Dupeczka! Dupeczki!
Jak się ma całkowitą niezdolność do pracy to renta jest wyższa niż przy częściowej. Druga sprawa to jest to że jak się ma częściową niezdolność można pracować ale tylko w zakładach pracy chronionej, bo inaczej zabierają rentę. Najlepiej jest powiedzieć w ZUSIE że się nigdy nie pracowało i nie będzie pracować. Wtedy niezdolność jest całkowita.
- Katastrofa
- bywalec
Nagrywajcie muzykę dla schizofreników! Twórz music muzycznie i artystycznie oraz folklorowo!
- zdrowy
- zaufany użytkownik
Ale głupoty gadasz, przecież ZUS wie o każdym podjętym legalnym zatrudnieniu. Bo pracodawca odprowadza do nich składki. Więc niby jak chcesz ukryć fakt pracowania przed ZUSem?hidden92 pisze: ↑pt lip 07, 2023 11:43 am Jak się ma całkowitą niezdolność do pracy to renta jest wyższa niż przy częściowej. Druga sprawa to jest to że jak się ma częściową niezdolność można pracować ale tylko w zakładach pracy chronionej, bo inaczej zabierają rentę. Najlepiej jest powiedzieć w ZUSIE że się nigdy nie pracowało i nie będzie pracować. Wtedy niezdolność jest całkowita.
- Katastrofa
- bywalec
Tylko sławnych ludzi światowej sławy ZUS oraz 8ch fani swoich idoli obserwują! Celeb? Celebrity? Celebrytami zostańcie!
Nie wiem tak czytałem, że można pracować na rencie. Jak to jest w rzeczywistości to nie wiem bo nie pracuje w tych zakładach pracy chronionej, tylko zawsze mówię w zusie że nie pracuje.zdrowy pisze: ↑pt lip 07, 2023 4:46 pmAle głupoty gadasz, przecież ZUS wie o każdym podjętym legalnym zatrudnieniu. Bo pracodawca odprowadza do nich składki. Więc niby jak chcesz ukryć fakt pracowania przed ZUSem?hidden92 pisze: ↑pt lip 07, 2023 11:43 am Jak się ma całkowitą niezdolność do pracy to renta jest wyższa niż przy częściowej. Druga sprawa to jest to że jak się ma częściową niezdolność można pracować ale tylko w zakładach pracy chronionej, bo inaczej zabierają rentę. Najlepiej jest powiedzieć w ZUSIE że się nigdy nie pracowało i nie będzie pracować. Wtedy niezdolność jest całkowita.