Nowelizacja ustawy z 1994 r. o przymusie leczenia

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Nowelizacja ustawy z 1994 r. o przymusie leczenia

Post autor: FreshEscape »

Słyszeliście o projekcie ustawy, nowelizującej obecne prawo ? Projekt ten zakłada umieszcznie już nie tylko ludzi z psychozą, którzy zagrażaja sobie lub innym. Ale zakłada możliwośc przymusowego leczenia każdego człowieka z zaburzeniami psychicznymi. Czyli depresja-szpistl nerwica-szpital zaburzenia osobowosci-szpital uzalezniony-szpital. Pan prof. |Balicki mówił w radio że takich ludzi w polsce jest 30 procent. Pis chce powrotu do komuny i psychuszek dla ludzi nie wygodnych. Ale wybory tuż tuż i tak sie zastanówmy czy: Macierewicz, Kaczyński, Ziobro, Obajtek i w zasadzie połowa pisu i 95 Zjednoczonej prawicy nie kreci sobie bata sama nad sobą. Bo kto tych ludzi ogląda. Czyta o nich ksiązki doskonale wie ze w tym kraju bardziej i ciezszych zaburzen osobowości od polskiego prawicowca nikt nigdy nie miał. Nie wspominajac tu o wszelkiego rodzaju ksiezach a przede wszystkim egzorcystach....
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Re: Nowelizacja ustawy z 1994 r. o przymusie leczenia

Post autor: Amannn »

Zbieraj podpisy pod free drug treatments W norwegi to też sobie obywatele wywalczyli.
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Plus taki ze teraz cię Freshescape zamkną z automatu Wystarczy ze sąsiad zadzwoni A potem w szpitalu haloperidol i te sprawy Katastrofę też przymkną . Ci jego żule go wsadza jak zabraknie im alkoholu. Szkoda ze chomik nie umie zadzwonić na policję bo katastrofa by już siedział pod baczna opieka psychiatrów i psychoterapeutów.
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Post autor: hvp2 »

Polityków nikt nie ruszy niezależnie od tego kto będzie przy władzy! Natomiast dla tzw. szarych obywateli te zmiany są zdecydowanie niekorzystne niestety. Ciekawe tylko gdzie będą tych ludzi wsadzać skoro już obecnie szpitale psychiatryczne są przepełnione.
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

hvp2 pisze: czw lut 02, 2023 6:55 pm Polityków nikt nie ruszy niezależnie od tego kto będzie przy władzy! Natomiast dla tzw. szarych obywateli te zmiany są zdecydowanie niekorzystne niestety. Ciekawe tylko gdzie będą tych ludzi wsadzać skoro już obecnie szpitale psychiatryczne są przepełnione.
Ba, nie tylko przepełnione. |Ale według wyższej filozofi gówniarkiej szkoły wyszej Ammana, Wyrzucają ze szpitali do domu ! hahahaah

A tak na poważnie, myśle że są już pomysły na zachodzie. Psychologów pracujacych w Polskich firmach. Jak to mówią, poza studiami wielu ludziom z polski przydałoby się jeszcze przedszkole dla dorosłych...
Awatar użytkownika
Kiciuś_XXL
moderator
moderator

Post autor: Kiciuś_XXL »

No tak trzeba uważać co sie mówi i do kogo.

Dla mnie nic sie nie zmieniło bo mam schizofrenię. Gdy miałem psychozę w 2005 realnie groziłem śmiercią więc mnie zamknęli w szpitalu i tu nie ma w tym nic niezwykłego. Tak sie właściwie postępuje. Faktycznie gorzej mają ci z innymi zaburzeniami, bo to nowość
Niedawno była żona nasłała na mnie policję bo rzekomo jej groziłem śmiercią. Ja panom policjantom mówię, że nigdy tak jej nie mówiłem i powiedziałem przy okazji że była żona miała bardzo uszkodzoną głowę po wypadku i jest strasznie niewiarygodna. Coś się jej odkleiło. Powiedziałem to bardziej elegancko a panowie mi podziękowali za rozmowę i byli bardzo mili.

I tak sobie niektórzy spisują na własne życzenie niekorzystny indywidualny protokół policyjny. Niestety kłamczuszka odpowie karnie bo coraz częściej zadają pytania to kuratorzy, to z opieki społecznej to adwokaci.
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Kiciuś_XXL pisze: czw lut 02, 2023 7:12 pm Dla mnie nic sie nie zmieniło bo mam schizofrenię. Gdy miałem psychozę w 2005 realnie groziłem śmiercią więc mnie zamknęli w szpitalu i tu nie ma w tym nic niezwykłego.
Co ty chłopie olewaj..sz ? Pół ostatniego roku twojego na forum to skrajnie silna psychoza paranoidalna i co ? Zamknął cie ktoś ? Powiem ci Kiciuś że od kiedy czytam to forum bardziej szkodliwego człowieka od ciebie nie poznałem. Też groziłeś, też straszyłeś, też wymyslałeś mase bzdur i to pewnie nie tylko w internecie ale i pewnie w życiu realnym. TYLKO MASZ PO PIERWSZE TO SZCZESCIE ZE MIESZKASZ W REJONIE POLSKI GDIZE NORMALNOSCIA JEST NIENORMALNOŚĆ. A po drógie jesteś tak wyspecjalizowanym zaburzencem ze nawet psychologa czy psychiatre oszukasz.
Awatar użytkownika
Kiciuś_XXL
moderator
moderator

Acha pokazywałem mój telefon na komisariacie gdzie wyzywałem wulgarnie swoją żonę, tłumacząc to tym, że mnie szantażowała a co najgorsze skutecznie ograniczała kontakt z córką. Ponosiły mnie emocje i odreagowałem, bo kogo przez nią by nie poniosło. Pan policjant okazał się bardzo mądrym i wyrozumiałym człowiekiem, Rozmowa z nią przez telefon to stek wyzwisk, nazywając mnie niebezpiecznym chorym człowiekiem. Mówiłem sierżantowi że choć lekarz który mnie najlepiej zna bo od 20 lat ma dobre zdanie a żona trochę odklejona podważa wiedze lekarską psychiatry. Była, żona uważa że na wszystkim sie zna choć wszyscy którzy ją znają śmieją się z tego. Lekarz powiedział mi że jeśli będę potrzebował do sądu zaświadczenie o stanie zdrowia to mi wypisze, bo mnie najlepiej zna. Była żona ma zaproszenie do sądu jako oskarżona a ona myśli ze pójdzie szczekać tak jak w gminie gdzie głupie baby ją słuchały choć w okolicy razem ze swoją matką maja opinie lafirynd.
Awatar użytkownika
Kiciuś_XXL
moderator
moderator

FreshEscape pisze: czw lut 02, 2023 7:54 pm A po drógie jesteś tak wyspecjalizowanym zaburzencem ze nawet psychologa czy psychiatre oszukasz.
Dokładnie tak samo uważa moja była żona. To jest przez nią powielane. Będzie powątpiewać i umniejszać wiedzę i doświadczenie psychiatrów to wedle nowelizacji zamkną ją w psychiatryku i dostanie dożylnie haloperidol
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Cięzko mi w uwierzyć w cokolwiek co piszesz, ze względu po pierwsze:tego co tu robiłeś na forum przez ładne pare miesiescy. Po drugie chłopaku znam procedury. Prokurator wystawia skierowanie na badanie u orzecznika i o 7 rano wywożą cię do miasta wojewódzkiego na badania w transporcie wieziennym. A potem sam musisz wrócić... Takie oświadczenie od lekarza prowadzącego, jeśli w ogóle istnieją to sse można wiesz gdzie włozyć...
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

hvp2 pisze: czw lut 02, 2023 6:55 pm Polityków nikt nie ruszy niezależnie od tego kto będzie przy władzy! Natomiast dla tzw. szarych obywateli te zmiany są zdecydowanie niekorzystne niestety. Ciekawe tylko gdzie będą tych ludzi wsadzać skoro już obecnie szpitale psychiatryczne są przepełnione.
Nie chciało wam się pisać petycji o free drug treatment w szpitalach to macie przewałkę w drugą stronę. Osobiście nie wyobrażam sobie przymusowego podania leku na depresje lub rzekome zaburzenia osobowości Ale cóż . W szpitalach psychiatrycznych jest obecnie pełno miejsca ludzie którzy powinni być tam tydzień przetrzymywani są po trzy miesiące żeby zapchać miejsca także ich się wypuści i miejsce się zwolni.

To jest przykre ale to obywatele musza wywalczyć sobie free drug treatment w szpitalach psych i prawo do wolności od psychiatry biologicznego . Nikt tego za nich nie zrobi Można poczytać ale w Norwegii to chorzy na schizofrenie i depresje wywalczyli prawo do niebrania leków. Owszem niektórzy psycholodzy i psychiatrzy ich poparli i przedstawili rządowi wyniki badań które obnażyły słabość leków antypsychotycznych Słabości innych leków psychiatrycznych nikt nie musiał obnażać bo jest ona oczywista U nas też by się znaleźli psychiatrzy zapaleńcy którzy poparli by free drug treatment i wolność od biologicznego psychiatry Znam nawet takiego jednego. Ale to obywatele musza wyjść z inicjatywa.

Problemem jest jednak u nas to ze chorzy to lekomanii i to wszyscy chorzy nie tylko psychicznie . U nas jest wiara w zbawienna pigułkę niezależnie od faktów i badań naukowych. Naszemu społeczeństwu daleko od norweskiego.

Tak teraz prawie każdego będzie można wsadzić do szpitala i zalakować wymyślając mu jakieś zaburzenia psychiczne Wzrośnie liczba rencistów ale też i przedwczesnych zgonów Także państwo to może jakoś udźwignie.

I mylicie się ze to was nie dotyczy bo macie schizofrenie Właśnie was dotyczy bo dotychczas wsadzano was do psychiatryka za psychozę a teraz jak od leków będziecie leżeć w łóżku cały dzień to będzie was można wsadzić do szpitala z powodu iż macie depresje Jak od leków będziecie mieć zaburzenia koncentracji lub pamięci to będzie was można wsadzić właśnie za to Jak z otyłości polekowej przestaniecie być aktywni i będziecie siedzieć w domu to wsadza was za to ze usiłujecie się społecznie To nic ze ze szpitala wyjdziecie w gorszym stanie niż weszliście nikt tego nie będzie sprawdzał. Co więcej w szpitalach podadzą wam takie leki i w takich dawkach w jakich sami uznają to za stosowne nie patrząc jaka dawkę i jaki lek ustawił wam wasz lekarz po waszej dłuższej znajomosci i obserwacji.

Ale sami jesteście sobie winni jesteście kalekami umysłowymi a naśmiewanie się na tym forum z Junga Wielkiego psychiatry i psychologa, który pokazał wszystkim jak nie tylko można samemu pokonać schizofrenie ale czerpać z niej siłę i wiedzę, nie zostając inwalidą i nie mając chorób somatycznych, będąc grubym jak świnia w stanie przedzawałowym i przedcukrzycowym. Norwegów z ich free drug treatment i schodzeniem z leków w szpitalach psychiatrycznych macie za idiotów A badania naukowe zagranicznych profesorów psychiatrii nad lekami najchętniej byście zniszczyli. Zreszta większość z was nie umie na tyle angielskiego żeby je przeczytać pytanie czy wasi lekarze psychiatrzy umieją i czy je czytają Bo lekarze anglosascy te badania czytają i sami piszą artykuły na temat leczenia opowiadając o tym.

To też wy powinniście postulować żeby lekarz psychiatra każdy miał skończony kurs z psychoterapii i umiał zarabiać pieniądze inaczej niż z przepisywania wam leków. Tylko taki układ nie jest patologiczny Teraz nie przepisanie leku równa się dla lekarza psychiatrii utrata klienta / pacjenta. Tak nie powinno być Dawniej psychiatra jak Jung czy Freud znał się na psychice i umiał leczyć bez leków . Wtedy też przepisywał je tylko wtedy kiedy na prawdę trzeba a dopóki ich nie wynaleziono nigdy . Nie liczcie też ze sami lekarze się zreformują O wiele łatwiej wypisać receptę niż zrobić komu psychoterapię przeanalizować jego psychozy i głosy ustalić to czego mogą być wynikiem itd. W Norwegii to też nie sami lekarze się zreformowali tylko zrobił to norweski rząd z ministrem zdrowia na czele I zaczęli leczyć schizofrenie tak jak dawniej bez leków przy pomocy psychoterapii i ludzi którzy sami pokonali w swoim życiu zaburzenia psychiczne wychodząc na prostą.
Awatar użytkownika
Kiciuś_XXL
moderator
moderator

Freshescape czyli tak miałeś już. Widzę ze wiele przeszedłeś, wiele nawywijałeś. Ja miałem dwie ostre psychozy podczas których to co pisałem na forum o czym teraz przypominasz to pikuś. Robiłem kosmicznie niebezpieczne rzeczy podczas psychoz, ale u mnie to wyglądało zupełnie inaczej. Byłem na oddziale zamkniętym w psychiatryku na końskich dawkach. W końcu był w psychiatryku u mnie prokurator bo narobiłem poważne rzeczy ale z racji choroby i stanu nieświadomego nie poniosłem żadnych konsekwencji prawnych. Tylko musze sie leczyć do końca życia ale to wie każdy kto ma schizofrenię

Nowelizacja wchodzi po to żeby też pomóc ograniczyć hejt na profilach polityków na fejsie i Insta, czy Twitterze. Tam dopiero są groźby i wulgaryzmy.
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Kiciuś_XXL pisze: czw lut 02, 2023 8:22 pm Nowelizacja wchodzi po to żeby też pomóc ograniczyć hejt na profilach polityków na fejsie i Insta, czy Twitterze. Tam dopiero są groźby i wulgaryzmy.
Dam wam taką rade jaką ja człowiek w średnim wieku prawie juz. Człowiek co zaczynał z internetem, jak internet sie zaczynał. Jeśli rusza cie to co jest napisane w internecie, albo ktoś napisał to kup konia zacznij uprawiać ziemie i zrezygnuj z elektroniki. W stanach amisze tak robią, a jest ich 300 tys. Z pozdrowieniami.
Awatar użytkownika
Kiciuś_XXL
moderator
moderator

No widzisz. Ciebie rusza to co ja tu pisałem, choć na portalach społecznościowych jest większy problem bo tak walczą o słupki wyborcze i poparcie i te stołki i koryta. Tam hejt jest szkodliwy a politycy maja różne znajomości.
Niektórzy hejt uważają za wolność słowa inni kneblowanie ust za demony komuny. Wszystko zależy kto silniejszy
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Kiciuś ? Jaka polityka ? Chłopie dla nich, my ludzie z papierami jesteśmy pionkami jak ten co adamowicza zabił. Myślisz ze ktokolwiek sie do niego przyzna ? Zrobił brudną robotę i gnije w Sztumie. Młody chłop, a skończył sobie życie. Co jak co ale w polskiej kulturze jakiekolwiek przejawy przemocy fizycznej są nietolerowane... Natomiast obrzucanie gównem z początkiem 2015 roku to codzienność...
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Kiciuś_XXL pisze: czw lut 02, 2023 8:38 pm No widzisz. Ciebie rusza to co ja tu pisałem, choć na portalach społecznościowych jest większy problem bo tak walczą o słupki wyborcze i poparcie i te stołki i koryta. Tam hejt jest szkodliwy a politycy maja różne znajomości.
Niektórzy hejt uważają za wolność słowa inni kneblowanie ust za demony komuny. Wszystko zależy kto silniejszy
Andrzeju z Freshescapem nie ma co rozmawiać On jest mocno zaburzony prawdopodobnie po jakiś narkotykach bo nikt normalny tak nie pisze jak on. Życie go krzywdzi to fakt. Ale to nie powoduje takiego zwichrowania. Powinien chodzić na przymusowa terapie Mnie nie dziwi ze badali jego stan poczytalności prokuratorzy. Tak jak on zachowuje się ktoś kto ma konflikty z prawem. My mu nie pomożemy tu trzeba specjalisty.
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Choć teraz rozmawia normalniej. Jakby coś zrozumiał. Pytanie jednak czy na długo.
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Amannn pisze: czw lut 02, 2023 8:53 pm Tak jak on zachowuje się ktoś kto ma konflikty z prawem. My mu nie pomożemy tu trzeba specjalisty.
Ammanku, dziecko drogie ! Wyobraż sobie że ludzie ŻYJĄ ! Coś poznali, gdzieś byli, coś odzczuli, coś widzieli. Skąd na tym forum takie myślenie że jak ktoś coś napisze to dotyczy jego ?
Awatar użytkownika
Kiciuś_XXL
moderator
moderator

FreshEscape pisze: czw lut 02, 2023 8:50 pm Kiciuś ? Jaka polityka ? Chłopie dla nich, my ludzie z papierami jesteśmy pionkami jak ten co adamowicza zabił. Myślisz ze ktokolwiek sie do niego przyzna ? Zrobił brudną robotę i gnije w Sztumie. Młody chłop, a skończył sobie życie. Co jak co ale w polskiej kulturze jakiekolwiek przejawy przemocy fizycznej są nietolerowane... Natomiast obrzucanie gównem z początkiem 2015 roku to codzienność...
Nie wiem jak było naprawdę z Adamowiczem. Mógłbym od siebie napisać że ten psychiczny morderca go dźgnął bo tak mu podpowiedział głos wewnętrzny. A politycy różnych partii zrobili swoje czyli walkę polityczną i do dziś przepychankę bo jedni twierdzą że zabił przez PO a drudzy że przez PIS
ODPOWIEDZ

Wróć do „polityka”