Objawy negatywne
Moderator: moderatorzy
-
- zarejestrowany użytkownik
Objawy negatywne
Cześć Wam
Czy u was też występowały problemy z pamięcią, koncentracją, zamknięcie w sobie i momenty ,,zawieszenia"? Czy jest to proces odwracalny i czy są na to jakieś lekarstwa, ćwiczenia? Z góry dziękuje za odpowiedź.
Czy u was też występowały problemy z pamięcią, koncentracją, zamknięcie w sobie i momenty ,,zawieszenia"? Czy jest to proces odwracalny i czy są na to jakieś lekarstwa, ćwiczenia? Z góry dziękuje za odpowiedź.
Re: Objawy negatywne
Problemy z pamięcią: tak, nawet duże (dawniej ratowałem się pisaniem pamiętnika, dzień po dniu)
Z koncentracją: tak
Zamknięcie w sobie: oczywiście!!!!
Lekarstwa: nootropil; osobiście nie zażywałem.
Ćwiczenia: krzyżówki (nie rozwiązuję), zwykła rozmowa połączona z koniecznością odpowiadania na nieoczywiste pytania rozmówcy (chodzę na psychoterapię, rozmawiam z rodziną i przyjaciółmi).
Z koncentracją: tak
Zamknięcie w sobie: oczywiście!!!!
Lekarstwa: nootropil; osobiście nie zażywałem.
Ćwiczenia: krzyżówki (nie rozwiązuję), zwykła rozmowa połączona z koniecznością odpowiadania na nieoczywiste pytania rozmówcy (chodzę na psychoterapię, rozmawiam z rodziną i przyjaciółmi).
Uważam że jest to proces do pewnego stopnia odwracalny
Koniecznie zmieńcie leki na jakieś inne na małe dawki np kwetiapina arypiprazol reagila. Też oczywiście działają źle ale nie aż tak. A jak nie to do Norwegii do szpitala na drugfree treatment i zdejmą z was leki raz na zawsze. Tam już od leczenia lekami się odchodzi.
Te procesy nie są odwracalne leki niszczą mózg w irrevertible manner.