Kobieta wypadła z okna szpitalu na ul. Abramowickiej
Moderator: moderatorzy
Re: Kobieta wypadła z okna szpitalu na ul. Abramowickiej
może ktoś z personelu ją wypchnął? tylko oni mają klucze do okien
ja mam złe doświadczenia z lubelskim personelem
ja mam złe doświadczenia z lubelskim personelem
W sumie nie wiadomo na co ta kobieta chorowała! Nie ma wzmianki że była chora psychicznie!
Na ulicy Abramowickiej w Lublinie znajduje się tylko duży szpital dla nerwowo i psychicznie chorych. Leczą tam też uzależnionych od alkoholu czy narkotyków.
W ogóle "Abramowice" i różne przymiotniki oparte na tym slowie w tym rejonie Polski to bardzo pejoratywny synonim wariatkowa, na przykład "abramowicki" oznacza zwariowanego.
Prawdopodobnie była pacjentką chorującą na jedno z zaburzeń.
Mogło być tak, że personel nie dopilnował a kobieta była w takim stanie świadomości, że nie panowała nad sobą. Po ciężkich lekach i w psychozie człowiek czuje się gorzej niż w sennym koszmarze, w niekończącym się piekle. Mogła też być w depresji.
Personel jest chamski i przysparza tylko problemow, cierpień i stresów chorującym.
Będzie śledztwo, to może dojdą jak to było. O ile kobieta miała rodzinę czy znajomych, którzy się tym zainteresują i dopilnują, bo jak nie, to nikt nie będzie się tam niczym przejmował i zrzucą winę na chorobę.
Przy okazji znalazłem informację o dziewczynie, która zmarła rok temu w pasach podczas pobytu w tym szpitalu:
"21-latka zmarła w szpitalu w Lublinie. Wstrząsająca relacja pacjenta, sprawę bada prokuratura"
https://www.dziennikwschodni.pl/lublin/ ... 97325.html
Skoro wypadła z czwartego piętra a alkoholików leczą w budynku jednopiętrowym, to musiała cierpieć na coś innego, jakąś chorobę psychiczną.
- Kiciuś_XXL
- moderator
A ty z którego piętra chciałeś skoczyć wtedy?
- Catastrophigłupek
- bywalec
- Status: Upośledzony
Życie jest przygodą dla odważnych albo niczym. |"I do not fear for You are with me" | Semper in altum