Jak schodzic z neurolpetykow.
Moderator: moderatorzy
Jak schodzic z neurolpetykow.
Lekarz mi wytlumaczyl ze jak sie schodzi z jednego neuroleptyku na rzecz drugiego to robi sie to na zakladke czyli obniza sie troszke jeden i wdraza w malej dawce drugi potem znowu schodzi sie z pierwszego o troche i zwieksza nastepny i tak w kolko... a ja mam pytanie czy nie mozna tak zrobic ze sie bierze ten pierwszy w duzej dawce i wchodzi jednoczesnie na drugi do dawki antypsychotycznej i jak sie wejdzie na dawke antypsychotyczna ta docelowa to ten pierwszy mozna odstawic odrazu caly na zero???
Re: Jak schodzic z neurolpetykow.
Czy jesteś całkowicie niepoważny chcesz dostać psychozy?
Ja rozumiem ze sie zmienia na zakladke leki ale czy mozna brac dwa przez jakis czas a potem jeden odstawic jak sie ma byc docelowo na jednym tylko? Poprostu zamiana taka ze biore jeden i wchodze na drugi a jak wejde na drugi calkiem to schodze odrazu na zero z tego pierwzszego, mozna tak? Przeciez jak ten drugi dziala juz antyspychotycznie to po co odstawiac stopniowo pierwszy jak mozna go odstawic calkiem?
Po to żeby nie dostać psychozy
benzadiopiny czy neuroleptyki ? - chyba ważniejsze żeby lek był dobrze dobrany i jak najmniej szkody wyrządził.
Kiedyś królowie gdy byli truci dostawali piasek /soile na odtrucie ;-) tez pomagało by mieć wzdęcia )xD.
To tak sobie zadaj pytanie jak się strujesz czy wiesz czym się wyleczysz? znasz się na tyle by w odpowiednim czasie wziąć odpowiednią anty-trutkę???.
Kiedyś królowie gdy byli truci dostawali piasek /soile na odtrucie ;-) tez pomagało by mieć wzdęcia )xD.
To tak sobie zadaj pytanie jak się strujesz czy wiesz czym się wyleczysz? znasz się na tyle by w odpowiednim czasie wziąć odpowiednią anty-trutkę???.
-
- zaufany użytkownik
Z neuroleptyków schodzi się powoli, a to "na zakładkę" to wymiana leku na inny. Jak chcesz zejść z leku to obniżasz dawkę o poziom niżej i tak przez pół roku trzymasz, potem znowu o poziom niżej i ok. pół roku. Obniżenie dawki to nie taka prosta sprawa.
- amigo
- zaufany użytkownik
Dlatego najlepiej to robic pod okiem lekarza.
Lekarz najczęściej nie zgadza się na zejście z leków
- Catastrophique
- bywalec
O czymś to swiadczy.
Więc róbmy samowolke, a potem ladujmy w szpitalu ze zresetowanym życiem .
Więc róbmy samowolke, a potem ladujmy w szpitalu ze zresetowanym życiem .
Tik tak tik tak | "To boldly go where no one has gone before"
Prawda jest taka, że lekarz wie co robi, bo jest wykształcony w tym kierunku, dobrze wie jak dobierać leki do delikwenta, a ty Amanku namawiasz do zmniejszania samowolnie leków, lub ich odstawiania, a nie jesteś psychiatrą, czyli twoje rady są szkodliwe i nic nie warte. Ludzie potem lądują w szpitalu, albo na ulicy jak zaczynają sami sobie ustawiać dawki- taka jest prawda, więc nie wypowiadaj się na te tematy bo się na nich w ogóle nie znasz
Aaaah, the chaos god speak clearly now! It is as though a thousand mouths cry out in pain! Chaos has come to judge you! Chaos consume you! Do you hear the voices too?
Sam hipokryto odstawiłeś leki tylko że nieumiejętnie. A po drugie ja nikogo nie namawiam do zmniejszania dawki leku ani jego odstawienia. Każdy sam tu decyduje - kłamco!
Lepiej napisz coś o swoim chłopaku Marianie.
ja odstawiałem z lekarzem, a nie samemu A ty wypisujesz tu swoje bzdury, popierasz je jakimś ( nie wiadomo) skąd linkami i ludzie mogą Cię brać na poważnie, a to jest szkodliwe i chore, tak jak ty. Lepiej napisz "kolego" jakie masz wykrztałcenie, że doradzasz ludziom na publicznym forum, bo wątpię, żebyś był przychiatrą, a ni nawet zaradną osobą, by wypowiadać się w tak kluczowych kwestiach Amanku
Aaaah, the chaos god speak clearly now! It is as though a thousand mouths cry out in pain! Chaos has come to judge you! Chaos consume you! Do you hear the voices too?
Ja podaję fakty naukowe a moje wykształcenie jest o wiele lepsze niż twoje. Opowiedz coś o Marianie twoim nowym młodym chłopaku.
I z jakim lekarzem odstawiałeś jak zrobiłeś to źle. Jesteś antywzorem jeśli chodzi o odstawianie leków: zszedłeś gwałtownie a tak się nie schodzi i dostałeś psychozy.
piszesz bzdury, wymyślasz i insynuujesz, czyli jak zawsze, nic nowego XD Zapewne nie masz żadnego wykrztałcenia, utrzymują Cię rodzice, a ty nawet z pokoju nie wychodzisz i jesteś po prostu klawiaturowym wojownikiem, a może nawet trollem Jeśli się mylę to napisz jakie ty masz te wykształcenie ( chociaż tytuł), w jakiej dziedzinie pracujesz. Jeśli nie odpowiesz to znaczy, że poprostu mam rację, a ty jesteś szkodliwy dla osób się tu czytających twoje wypociny.....
Coś o Marianie ?
Czyli jesteś trollem i nie należy czytać twoim wypocin i tyle, ponieważ są szkodliwe dla osób postronnych i tyle