Waloryzacja rent i emerytur 2023
Moderator: moderatorzy
Waloryzacja rent i emerytur 2023
"1588,44 zł w przypadku najniższej emerytury, renty z tytułu całkowitej niezdolności do pracy, renty rodzinnej i renty socjalnej"
https://businessinsider.com.pl/twoje-pi ... ia/p3f01y8
60% minimalnego wynagrodzenia netto.
I kto tu mówił, że nikogo nie obchodzi los schizofreników?
https://businessinsider.com.pl/twoje-pi ... ia/p3f01y8
60% minimalnego wynagrodzenia netto.
I kto tu mówił, że nikogo nie obchodzi los schizofreników?
- FreshEscape
- bywalec
Re: Waloryzacja rent i emerytur 2023
To kto Cię tu trzyma?FreshEscape pisze: ↑czw paź 20, 2022 8:16 pm Porównaj to z naszymi zagranicznikami co nie muszą mieć 5 lat przepracowanych żeby mieć na chleb.
To mieliby w więzieniu darmowe utrzymanie na parę latek.FreshEscape pisze: ↑czw paź 20, 2022 8:16 pm Ludzie co nie przysługuje im kompletnie nic zaj***i by ci.
- Piotrek007
- zaufany użytkownik
"Nie mów mi jak mam żyć
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
Chociaż teraz rząd coś zmienił warunki osadzonych na bardziej surowe.
- FreshEscape
- bywalec
moderowane przez Zły Kiciuś XXL tekst zbyt obrażający
Proponuję na jakichś przedmiotach lub budynkach, może rozbić szybę albo potłuc naczynia, po co żywym istotom krzywdę robićFreshEscape pisze: ↑pt paź 21, 2022 9:37 am Lepiej jest komuś pizdnąć porządnie i trafić do więzienia. Na darmowy wikt, darmowe łózko, darmowe ogrzewanie. Darmowe leki. Schizofrenik na ulicy nie da rady. O to właśnie chodzi.
Polityka jest trudna.
- FreshEscape
- bywalec
-
- zaufany użytkownik
To był jeden przypadek, a nie ogół, ale z resztą masz rację. Jest bardzo dużo osób, które powinny mieć renty, a jej nie mają. Pisałem o tym w objawieniu.
- FreshEscape
- bywalec
Niektórzy mają szczyt zawodowo-życiowy w różnych innych okresach życia. Różnie się w życiu układa i to jest indywidualni los i rozwój.FreshEscape pisze: ↑pt paź 21, 2022 5:21 pm A jak zachorujesz w latach szczytu zawodowo-życiowego czyli koło 30-tki to już spierdalaj i radż se sam.
Z tego co zrozumiałem, to jesteś obecnie głównie sfrustrowany tym, że nie możesz dostać renty w Polsce.
A co było u Ciebie przyczyną utraty zdolności do pracy?
- FreshEscape
- bywalec
-
- bywalec
- Status: Stara szkoła
Kaczory są zadowolone, że uwiązali was razem z trzodą chlewną.
nie przeszkadza to im się chwalić poza granicami kraju, a potem do uwiązanych i zmordowanych dołączają kolejni ludzie np. niby "schizofrenicy".
tak oto potencjał państwa jest obniżany celowo, aby wywołać wojnę i rządać w przyszłości odszkodowań np. od Rosji.
Teraz Kaczorki chcą odszkodowań od Niemiec.
tak to działa.
nie przeszkadza to im się chwalić poza granicami kraju, a potem do uwiązanych i zmordowanych dołączają kolejni ludzie np. niby "schizofrenicy".
tak oto potencjał państwa jest obniżany celowo, aby wywołać wojnę i rządać w przyszłości odszkodowań np. od Rosji.
Teraz Kaczorki chcą odszkodowań od Niemiec.
tak to działa.
-
- bywalec
ten co myśli, że obniżanie kreatywności, czy nawet siły fizycznej wśród Polaków za pomocą politycznych kłótni, programów idiotyzujących, które odciągają od prawdziwych wydarzeń, czy hipermaksymalnego leczenia psychiatrycznego są bujdą - ten baba, a nie chłop.
- Trener
- bywalec
- Status: F41.2
Słuchaj pajacu, jak nie wiesz jak wygląda świat to siedź cicho. Bo ilość ludzi która nie płakała że jest popi***a od dziecka przewyższa twoje możliwości intelektualne. Ludzie co nie przysługuje im kompletnie nic zaj***i by ci.
[/quote]
No tak, nie warto tłuc szyb. Pokaleczył się biedny człowiek a jego wrażliwa partnerka zemdlała jak to zobaczyła:
https://www.lublin112.pl/zakrwawiony-po ... a-kobieta/
Sugerują jednak, że to nie było z frustracji a z zupełnie innej motywacji: z chuligańskiej fantazji po pijanemu.
https://www.lublin112.pl/zakrwawiony-po ... a-kobieta/
Sugerują jednak, że to nie było z frustracji a z zupełnie innej motywacji: z chuligańskiej fantazji po pijanemu.
FreshEscape pisze: ↑sob paź 22, 2022 2:26 pm Ze z konkretym doświadczeniem i kompetencjami na zachodzie w Polszy jesteś nikim.
Wychodzi bardzo trudny problem też związany z trudną polityką, no bo skoro działałeś w gospodarce innego kraju i tam wytwarzałeś bogactwo dla siebie i tamtego kraju a nie w Polsce, to trudno to pogodzić. Cała integracja państw w Unię Europejską to też nie jest prosta sprawa. Współistnienie państw w historii zawsze łączyło się z występowaniem wojen, podbojów, zaborow, kolonizacji.FreshEscape pisze: ↑pt paź 21, 2022 4:11 pm Polityka jest banalna, jak ludzie w politykę się bawiący
-
- bywalec
No, ale dlaczego Freshcape chodzi do pracy chronionej ?
Czyżby taki arystokrata z brodą i muskułami potrzebował ochrony trzech majstrów lub Bodygarda ?
Czyżby taki arystokrata z brodą i muskułami potrzebował ochrony trzech majstrów lub Bodygarda ?
Przyjdzie zaraz Catastrophique i tak skołczuje FreshEcape, że wróci on do lat swojej świetności a nawet więcej i będzie zarabiał teraz 160 Euro na godzinę. Przecież wszystko jest możliwe dla kogoś kto chce.
Pan FreshEscape powiedział szczerą prawdę. Ja osobiscie nigdy nie brałem renty 1588 zł raczej na utrzymanie nie wystarczy a ciezko schorowani ludzie potrzebujacy opiekunów w momecie jak ich zabraknie mogą mieć naprawdę przerypane. Na temat pracy tez prawdę powiedział mam znajomego co po 56 roku życia nigdzie niemogl znaleźć pracy szukał chyba, że 3-4 miesiące. Natomiast drugi kolega po fachu 62 lata stracił rentę bo zmienili mu grupę inwalidzką. Nawet do ochrony faceta nie chcieli bo za mało niepełnosprawny:/