Witam
Mam stwierdzoną schizofrenię.
Chciałbym zrobić coś więcej, żeby rozbroić urojenia, które mnie obezwładniają.
Szukam psychoterapii indywidualnej lub grupowej, w sumie to nie wiem co z nich będzie dla mnie lepsze?
Gdzie szukać informacji albo może ktoś podać jak znaleźć psychoterapię dla chorych na schizofrenię?
Zawiercie najlepiej lub ostatecznie bliższa okolica, np Dąbrowa Górnicza, Katowice, Częstochowa.
Psychoteriapia
Moderator: moderatorzy
- amigo
- zaufany użytkownik
Re: Psychoteriapia
Mnie po wielokrtonych pobytach na oddziale zamknietym odrynator skierowal na oddzial dzienny.
Jesli chodzi Ci o ''zabicie'' urojen. To wspaniala sprawa, tam bedziesz mial zajety umysl roznymi zajeciami.
Nawet nie da Ci pomyslec o urojeniach.
Jesli chodzi Ci o ''zabicie'' urojen. To wspaniala sprawa, tam bedziesz mial zajety umysl roznymi zajeciami.
Nawet nie da Ci pomyslec o urojeniach.
- zdrowy
- zaufany użytkownik
Re: Psychoteriapia
Mi lekarz powiedział, że psychoterapii to jest sporo. I że on nie widzi mnie na psychoterapii grupowej. Po pierwsze mogłoby mi to zaszkodzić. I nie chodzi o to czy bym się wypowiadał czy nie, ale już sam fakt słuchania o problemach innych może dla mnie być dołujący. Stwierdził że najprawdopodobniej po wyjściu z takiej grupowej analizowałbym problemy innych i to by na mnie źle wpłynęło. W przypadku osób chorych na schizofrenie bardziej proponował edukacje w zakresie F20 niż stricte psychoterapie. Wnioskuje, że te uwagi odnoszą się do mojej osoby. Każdy z nas jest inny więc pytajcie swoich doktorków co myślą na ten temat. Co do dziennego to też się nie nadaje bo podobno jestem zbyt aktywny...