Przedłużenie grupy

Dla osób szukających ogólnej pomocy i wstępnej orientacji dotyczącej choroby.
Kto umie dokładniej nazwać problem proszę pisać w działach tematycznych "Ogólnej dyskusji"

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Awatar użytkownika
devil89
zaufany użytkownik
Status: Anioł Stróż

Przedłużenie grupy

Post autor: devil89 »

Witam
Po wyrobieniu grupy znalazłem pracę i pracuje chodzę regularnie do lekarza ale mam pytanie czy z schizofrenia dalsze orzeczenie jest przedłużane czy trzeba jakiejś zwolnienia wziąć, czy to ma wpływ na kolejną decyzję. Proszę o wypowiedzi.
"Nieważne jak zaczynasz ważne jak kończysz..."
AcidHouse
bywalec
Status: Stara szkoła

Re: Przedłużenie grupy

Post autor: AcidHouse »

na decyzję szefostwa nie, o ile jest to utajone.
Każde utajenie przed szefostwem to najlepsza możliwa decyzja.
tylko tyle mogę rzec.
AcidHouse
bywalec
Status: Stara szkoła

Post autor: AcidHouse »

orzeczenie jest potrzebne jedynie do ośmiornicy państwowej, która co jakiś czas sprawdza, czy jesteś nieszkodliwy państwu, czy może chcesz obalić władzę.
dla Twego szefostwa żadne orzeczenie nie jest potrzebne.
zresztą dla ciebie też nie.
przecież nie prowadzisz social mediów chwaląc się o swojej chorobie, co jest godne poklasku, no chyba, że czegoś nie wiem...>
Awatar użytkownika
Constantius
zaufany użytkownik

Post autor: Constantius »

Na przedłużenie grupy wpływają hospitalizacje i to co ci napiszą w wypisie, opinia lekarza w skierowaniu i najważniejsze wywiad lekarza przy komisji. Nie patrzą na ilosć zwolnień lekarskich bo nie maja do tego dostepu. Patrzą czy pracujesz i gdzie. Jesli w ZPCHr to moze Cię oszczędzą. Jak poza to z II zrobią III grupę a jak masz III to mogę wyrzucić z systemu do roboty
Musi być ktoś kogo nie znam, a kto zawładnął mna, moim życiem, śmiercią, tą kartką
Zdrowaśny
zaufany użytkownik

Post autor: Zdrowaśny »

Co rozumiesz przez Grupę?
Jeśli orzeczenie o stopniu niepełnosprawności to dobrze jest dołączyć orzeczenie ZUS o rencie- jeśli posiadasz. Wtedy to wpływa na decyzje.
Awatar użytkownika
Constantius
zaufany użytkownik

Miałem na myśli orzeczenie ZUS. Grupy wg ZUS. Na powiatowym to oczywiście że jak masz juz w ZUS np II grupe to powiatowy lekarz da ci to samo
Musi być ktoś kogo nie znam, a kto zawładnął mna, moim życiem, śmiercią, tą kartką
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Post autor: FreshEscape »

Ja pierdziele, jakie tępe piepszenie pasożytów. Jak chodzisz regularnie do psychiatry i masz kartotekete to dostajesz 2 grupe jak masz czesciowa remisje. Jak nie masz remisji to dostajesz 1 grupe. Po co jakieś zwolnienia i oddziały ? Potem człowiek co na prawde potrzebuje pomocy, czeka 8 miesiecy na przyjecie na oddział ! Troche dorosłości i będzie dobrze !
Awatar użytkownika
Constantius
zaufany użytkownik

jakich pasożytów???? samo życie. Nadawanie grup w zusie regulują przepisy w ustawie o rentach i o zusie. Jak masz psychoze to szpital przyjmuje od razu bez czekania 8 misięcy... jak jesteś zdrowy to po co ci szpital... może ci przejdzie po dwóch dniach i nie będzisz musiał czekać 8 miesięcy... na pewno zus daje II grupe za kartoteke i samo leczenie... stek bzdur
Awatar użytkownika
devil89
zaufany użytkownik
Status: Anioł Stróż

Post autor: devil89 »

Nie posiadam renty, czyli rozumiem o co chodzi już . Dzieki
"Nieważne jak zaczynasz ważne jak kończysz..."
ODPOWIEDZ

Wróć do „kto pomoże”