forum dla osób dotkniętych schizofrenią, ich rodzin oraz zainteresowanych ''Dla człowieka nie tylko świat otaczający jest zagadką, jest on nią sam dla siebie. I z obu tajemnic bardziej dręczącą wydaje się ta druga.'' Antoni Kępiński
emilian pisze: ↑pn lip 25, 2022 4:00 pm
Brakuje mi tego na forum takiego działu który skupiałby najbardziej interesujące mnie tematy.
...
otóż moim zdaniem każdy człowiek ma zdolność do czynienia cudów, tak ja jak i Wy i to bez wyjątku.
...
Otóż chodzi o to aby otworzyć sobie furtkę na to, że inne poglądy to inne możliwości.
Jak myślicie kto prędzej zrobi cud? czy Jaś Kowalski czy też Dalaj Lama?
Większość z nas właśnie uwierzy, że pewnie obaj mają nikłe szanse ale z dwóch to Dalaj Lama czy też Budda bo jest jakże inny.
...
emilian pisze: ↑pn lip 25, 2022 4:12 pm
takich cudów, że może stać się wszystko o czym tylko usłyszysz a co zabrzmi na tyle wiarygodnie, że bezwarunkowo w to uwierzysz, to może być uzdrowienie z wszelakiej choroby czy też wygrana w lotto. Na początku myślałem, żeby zacząć od czegoś prostego i w miarę nie inwazyjnego mam na myśli lotto.... a w miarę postępu mogą to być wszelkie inne cuda
Jaskolka pisze: ↑pn lip 25, 2022 7:42 pm
Zapewniam was wygrałam 100 milionów dolarów kiedy rodziły się moje dzieci. Cudem było moje ponowne narodzenie , odrodzenie się z popiołów, cudem jest że otwieramy oczy kolejnego poranka.
Cudem są drzewa , kwiaty, ptaki, itd
...
Józef80 pisze: ↑pn lip 25, 2022 9:50 pm
Wszyscy co otwierają się na [coś] ... Pragną cudu. Wieczne życie to nie cud?
Najbardziej poczytne na forum tematy, to takie jak:
- Czy można żyć bez leków od doktora - na przykład leczenie ziołowe;
- Czy ktoś wyzdrowiał - zawsze pojawiają się kłótnie;
- Czy komuś udały się cuda (temat Edena o zębach ma prawie 5.000 odsłon).
Jeśli chcesz wygrać rozmowę z psychiatrą, który ma inteligencję mało-kumatego chłopaka 17 lat:
1 ) Urojenia religijne - opowiedz czym jest religia, czemu służy religia, jaka jest twoja postawa religijna - uzasadnij, że nie jesteś głupkiem i myślisz rozsądnie;
2 ) Zadowolenie z losu i sensu życia - przekonaj doktora, że jesteś samodzielny, nic ci nie leży na wątrobie, masz wiarygodne plany co do życia;
3 ) Kim są pacjenci - co sądzisz o halucynacjach i słyszeniu głosów, co wiesz o ludziach z diagnozą, na czym twoim zdaniem przekonująco polega wyzdrowienie i remisja.
Nasz cud to starania o uśmiech dzisiejszego dnia. Cudem jest poprawa losu.
Czy modlitwa może usunąć ból zęba, czerń z zęba, poprawić kolorystykę zębów?
Ja nowe metody nazywałem:
( 1 ) afirmacja ,
( 2 ) wizualizacja ,
( 3 ) cenestezja ,
( 4 ) sugestia (poruszono w książce pt. Autohipnoza) ,
( 5 ) wyobraźnia twojej woli .
Jako wstęp afirmujemy przez parę dni ze spokojem i nadzieją:
( 1 ) otrzymacie wszystko, o co z wiarą prosić będziecie ,
( 2 ) dla Boga nie ma nic niemożliwego ,
( 3 ) inne afirmacje wiary osobiste
- jest to faza NLP, dopóki zapamiętamy i uwierzymy w te motywacje.
Puszczamy radio i przez parę godzin, przez planowane kilka tygodni, powtarzamy w rytm muzyki z radia, z przyjemnością:
Dzieje się twoja wola,
dzieje się wspólna wola,
dzieje się wola Chrystusa.
Kto ma swoje marzenie i wierzy w nie,
modli się o nie,
stara się o nie
- ten to dostaje, prędzej, czy później
- i nikt go nie zablokuje - na podstawie obietnicy Boga.
1 . Trzymaj się jedynej myśli każdego dnia.
2 . Trzymaj się swojej mantry.
3 . Trzymaj się swojej pieśni.
A zobaczysz, jeśli coś ci tak mówi, z czasem dostaniesz to.
Najlepiej udokumentowany cud na świecie - Wehikuł Czasu
Najlepiej udokumentowany cud na świecie wydarzył się w Calandy w 17 wieku. Miguel Pellicer to urodzony w 1617 roku, rolnik żyjący w Hiszpanii. W wyniku wypadku został ranny w nogę, którą musiano amputować w szpitalu w Saragossie. Po kilku latach, budząc się ze snu, zauważył, że jest w pełni sprawny. Jak to jest możliwe? Dlaczego ta historia jest określana najlepiej udokumentowanym cudem? Czy może być prawdziwa?
Świat = są to bajki o nim,
które sam sobie opowiadasz.
Podobać się Bogu
Podobać się Bogu to mieć wiarę.
A mieć wiarę w Boga to uwierzyć, że nadejdzie czas, kiedy dostaniesz od Jezusa to, o co prosiłeś.
O cokolwiek prosić będziecie w imię moje, to uczynię,
aby Ojciec był otoczony chwałą w Synu.
O cokolwiek prosić Mnie będziecie w imię moje,
Ja to spełnię (J 14,13-14).
Jeżeli we Mnie trwać będziecie,
a słowa moje w was,
to proście, o cokolwiek chcecie,
a to wam się spełni.
Jana 15,7 Biblia Tysiąclecia
Każdy ma szansę, na to czego chce,
o ile ma wiarę w to.
Możesz otrzymać tylko to, w co uwierzysz. Lub nie uwierzyć Jezusowi, i nie otrzymać tego.
Bo wiara to nie jest rozsądek - wiara to uwierzyłeś, komu zaufałeś.
Objawienia (wizualizacje myślowe jak rzekomo jest), słyszenie głosów, psychoza, posiadanie problemów i strach - nazywamy to schizofrenią.
Głosy są skojarzone w aspekcie sytuacji życiowej finansowej, a komentują posiadane problemy osoby.
Źródłem psychozy jest długotrwały niepokój.
Urojenia to mylne i niedojrzałe przekonania, brak mądrości.
Diagnoza to bycie trochę głupim.
Dla takich ludzi jak ty, szczęścia nie ma, nigdy nie będziesz zadowolony z siebie i z innych. Niektórych z nas wzięto za głupich i mylnie wpisano diagnozę schizofrenia - tymczasem nie ma czegoś takiego, jak wyzdrowienie - jeśli ktoś ma naprawdę schizofrenię, zawsze będzie miał kontrole u lekarza. Istnieje również leczenie ziołowe schizofrenii.
Jest jednak pewna metoda wyzdrowienia - jakby umrzeć i jakby narodzić się na nowo. Ale nie da się wyzdrowieć, będąc nadal tym samym człowiekiem.
Świat postrzegaj poprzez jego akceptację. Religijność cię uspokaja - ale ty po prostu życz dobrze ludziom i akceptuj to co jest, poprzez równość.
Jeśli nie potrafisz chwalić siebie i innych, szukaj w życiu radości finansowej. Nikt ci nigdy nie ustąpi, świata wokół nie zmienisz. Twoje kajdany to bajka, jaką ci tymczasowo wmówiono. A ty jesteś niesamodzielny.
Tylko, jeśli potrafisz narodzić się na nowo - będzie OK.
Inteligencja to wiedza i pamięć, rozpamiętywanie, zrozumienie, wyluzowanie. A remisję ma ten, kto wygra rozmowę z doktorem.
Początkiem mądrości jest wiedza słyszana od innych ludzi - a co ponadto uznawane za urojenia. Za zdrowego uznawany jesteś tylko, jeśli widzą nowego i samodzielnego człowieka - który problemy wyśmiał, swoje zdanie zmienił, a potem troski innych olał - dba o swój biznes, luz i uśmiech.
Jeszcze raz zapraszam do pisania i wypowiedzi w wątku: CUDA.
Modlitwa o Lotto tylko cię uspokaja, że są szanse. Nic nie dzieje się przypadkowo i przyjdzie z czasem kolej na tego, kto ma zdjąć pulę wygranej. Nikt inny.
To twoje zaufanie (wiara) sprawia, że pewnego dnia będziesz to ty.
Wielu ma szanse na wygrane niższego stopnia, a listę bogatych spisał Chrystus przed założeniem świata - z osób, które nie miały szansy danej innymi sposobami - zazwyczaj wydają to na swój dom i dzieci.
Nie pocieszaj się jedzeniem, bądź dumny z tego, kim jesteś ciałem. Świętuj dumny i wyluzowany - najedz się jednak zdrowych rzeczy - efekt Jo-jo pochodzi od częstego pocieszania się jedzeniem, ludzi, którzy tak się uspokajają. Często i niezdrowo jedzą. (Mają odczucia, że ich ciało, którym są, jest uważane za wieprza - jedzenie uspokaja i pociesza.)
Jeśli odczucia podzielimy na miłość i strach - to źródłem wszelkiej choroby jest strach i brak wyluzowania, jak również odczucie swojej biedy.
Modlitwa o brak nadwagi zadziała, po długim okresie wytrwałości.
CUD PIENIĘDZY NA LOTERII
(są od Chrystusa boga stwórcy świata, mojego wyimaginowanego przyjaciela)
Zasady gry w Lotto:
1 ) Aby wygrać, trzeba grać "pół" życia.
2 ) Modlitwa cię uspokoi, uwierzysz, a Bóg ci potwierdzi, żebyś zaufał. Najpierw ludzie muszą oswoić się z myślą, że ty masz je mieć. Zanim się ich doczekasz, wszyscy wiedzą, że to tobie ma się powieść w losowaniu - popytaj się po sklepach, u doktorów, u znajomych, czy to dla nich jasne.
3 ) Pieniądze nie są, aby uczynić cię bogatym, ale aby umożliwić ci twoje marzenie i zabezpieczenie losu.
4 ) Otrzymasz je, gdy będziesz gotowy, zakończysz sprawy, którymi się troszczyłeś latami.
5 ) Pieniądze nie przychodzą, gdy bieda, twój los jest w rękach boga człowieka stwórcy świata - pieniądze przychodzą, gdy los ci już sprzyja.
Ja czekam 23 lata, gram nieregularnie, ale z wiarą i cierpliwością.
Jeśli masz jedno swoje życzenie, na co ci ich po prostu potrzeba, Ojciec Chrystus poprze cię. O ile się z nim nie zadziera. Myślę, że Ojciec i Syn to jedno i to samo, ale czasem jest w Niebie, a czasami na Ziemi. Tak, że nikt go nie widział, nawet apostołowie, ale liczne demony mu służą komentarzami i kawałami. Gdy nie ma go tu, jest Ojcem, a w modlitwie nazywa się go matką - jednak powołać się trzeba na Syna Człowieczego, bo nie wysłucha.
karuna pisze: ↑czw lip 28, 2022 1:00 pm
Ale też trzeba inwestować.
No to chyba dysponować pieniądzem, tak, gdy się je w końcu ma. Teraz są takie czasy, że nie można zdać się na jeden bank. Jeśli pojawiła by się wojna, trzeba pogłówkować, jak takie posiadane pieniądze mieć ulokowane wtedy, w kilku miejscach.