schizofrenia jako kontrakt na choroby

właściwa organizacja opieki nad chorymi

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
milusia12
bywalec

schizofrenia jako kontrakt na choroby

Post autor: milusia12 »

Moim zdaniem jak wyżej.
Wiele jest chorób współistniejących ze schizofrenią, leczy się jak ma się kasę, a jak nie to na chorobę lekową się powoli umiera.
Istny kontrakt na choroby.
współistniejące choroby to np.:
1. cukrzyca
2. choroby serca
3. rak
4. niewydolność nerek
5. rak jelita.. grubego/cienkiego
6. niewydolność wątroby

Jakby niebyło poddając się leczeniu na schizofrenię, leków - już w samych ulotkach pisze o konsekwencjach/ możliwych chorobach.
Po prostu 'ufać' lekarzom bo oni chcą zarobić tylko że mi nie dadzą zarobić - czyli mam umierać.
Ot kontrakt na choroby; ktoś jest klientem co sprzedaje pacjenta w chorobę.!!.

I czy warto w takim razie się zaleczać to co wywołuje schizofrenia??, bo zawsze można zwiększyć/ zmniejszyć dawkę leków czy tez pseudo leków.
Uważam że leki na schizofrenię to leki na to żeby być chorym.!.
einsam
zaufany użytkownik

Re: schizofrenia jako kontrakt na choroby

Post autor: einsam »

Jeśli dostaję omamy, czyli w prosty sposób zwidy to nie mam innego sposobu, jak tylko zażywać leki zmniejszające te objawy. Ani zioła, ani modlitwa tu nie pomogą. Inni są zdrowi. Pracują i nie są na rencie. Mają rodziny. A ja nie mogę pracować. A ja jak ten Łazarz pod pałacem bogacza, leże i proszę o wsparcie swoich bogatych braci. Nic więcej. Mogę tylko zajać się prostymi obowiązkami w gospodarstwie malutkim i trochę w domu też. i tyle i aż tyle.
Awatar użytkownika
milusia12
bywalec

einsam:
ale zwidy jako taka fatamorgana??? - to może efekt złego odżywiania albo złej wody - nieczystej, czy też za mało wody pijesz.
ja wiem że niektórzy mają 'wizje ' ale to najczęściej szamani co się celowo odurzają środkami psychoaktywnymi.
Albo za mało wody a za dużo zmartwień.!!.
Awatar użytkownika
milusia12
bywalec

Mi dano przed maturą diagnozę o dysleksji.
Przy badaniu kazano zapamiętać tekst i przepisać go słowami które zapamiętałam a tych które nie potrafiłam prawidłowo napisać zastąpić prostszymi odpowiednikami. Z góry mi powiedziano że mam zastąpić wyraz ortograficzny by błędów nie robić.
No i Zdania po zdaniu zapamiętywałam a to co nie pamiętałam zastępowałam bliskoznacznymi wyrazami.
Patrz jaki fortel ze strony psycholożki, bo niedługo potem dostałam diagnozę schizofrenii. (że właśnie mam zwidy (chyba wyrazowe), a ja po prostu miałam słabą pamięć). A i dużo czasu spędzałam przy słownikach, bo głupia ja, zamiast używać komputera do pisania wypracowań używałam słowników i słowników wyrazów obcych/bliskoznacznych - w książkach. xP
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Post autor: amigo »

Każda choroba psychiczna wiąże się z jakaś chorobą somatyczną.
Głównie przez zażywanie leków psychotropowych, złym odżywianiu się, braku sportu czy też predyspozycji do np ; cukrzycy.

Według mnie lepiej brać leki i choć "trochę" dbać o nasze zdrowie fizyczne. :angelic-flying:
Chad
bywalec

Post autor: Chad »

Inaczej widocznie nie mozna
ODPOWIEDZ

Wróć do „opieka medyczna i społeczna, praca, prawo”