moje motto, lub słowa gdyby dzisiaj był mój ostatni dzień

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Jaskolka
zaufany użytkownik

moje motto, lub słowa gdyby dzisiaj był mój ostatni dzień

Post autor: Jaskolka »

Nie mam na myśli horroru, nie lubię horrorów. Nie mam na myśli Apokalipsy. Chodzi mi o to co na chwile obecną, na własnym etapie samoświadomości, mamy do przekazania. Nie ważne czy mamy komu. Pomysł podsunęła mi moja odpowiedź w dialogu z @wyjątkiem. Za co mu/jej dziękuję ślicznie.
Potrzebuję chwilę się zastanowić, bo ja wiele bym miała do przekazania, ale nie umiem tego wyartykułować. :think:

Taką ważną rzeczą było by podarowanie różańca i mojej książki osobie z którą bym się żegnała, i proszę od dawna w modlitwach o to , abym nie odeszła nagle, tylko abym pożegnała się z bliskimi. niech Jego wola nie moja się stanie, Ale proszę. :pray:

Proszę o Wasze wypowiedzi. Co chcesz po sobie zostawić. jakie słowo, gest, rzecz. ?
Szeptem pisane do mojego ucha : Słowo Boże
Awatar użytkownika
Jaskolka
zaufany użytkownik

Re: moje motto, lub słowa gdyby dzisiaj był mój ostatni dzień

Post autor: Jaskolka »

Tak @Eden , dziękuję za odpowiedź w tym temacie.
Przypomniało mi się, jak na pewnej grupie na Facebooku stawiano nacisk na afirmacje i doradzano sobie jak za pomocą intensywnych myśli ściągnąć do siebie jakąś osobę, ukochanego, który odszedł. Zaprotestowałam, bo czy wierzę w takie czarowanie , czy też nie, to uważam, że każdy ma wolną wolę i nie można kogoś tak przyciągać na siłę , wbrew jego woli. Przecież to mi przypomina czarownice, czy też okultyzm.
Wywiązała się dyskusja i zapytano mnie, skoro nie popieram takich praktyk to co robię na takiej grupie. Odpowiedziałam, że zaprosiła mnie do niej przyjaciółka i jestem tutaj aby czuwać i chronić przyjaciółkę aby nie zrobiła sobie krzywdy.
Podsumowując, zgadzam się @Eden z Tobą.
Eden pisze: ndz lut 13, 2022 3:51 am W twoim życiu, dzieje się twoja najważniejsza wola - może ona być dosyć prosta: stań się z czasem tym, kim się czujesz - a od innych ludzi, niczego nie żądaj, to ich wola.
Szeptem pisane do mojego ucha : Słowo Boże
Awatar użytkownika
Józef80
zaufany użytkownik

Post autor: Józef80 »

Chcę być pochowany bez udziału kościoła.
Czemu ty się, zła godzino,
z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś - a więc musisz minąć.

(Wisława Szymborska)
Awatar użytkownika
Dobro
zaufany użytkownik
Status: Karuṇā करुणा
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: Dobro »

Na ostatni dzień słowa, hmm oby moja śmierć była przyczyną ostatecznego najwyższego szczęścia istot, oby nikt nie cierpiał, ale pewnie bym starał się skupić.
:angelic-blueglow:
cezary123
zaufany użytkownik

Post autor: cezary123 »

Ja bym pewnie tylko mruknął ponuro: "Ten świat potrzebuje całkowitej zmiany konstrukcji" i poszedł sobie tam gdzie będę miał święty spokój od dalszych wieków krwawej ewolucji, wojen, wypadków i chorób, and przestępstw und nieszczęść.
Ale jeżeli my jako istoty rozumne i mające pewną moc sprawczą nie naprawimy świata za życia, to niby kto? Będzie tak dalej przez miliony lat...
:angelic-cyan:
wyjątek
zaufany użytkownik
Status: student
Gadu-Gadu: używam skype'a

Post autor: wyjątek »

chciałbym po sobie zostawić memy (dawkinsowskie) i geny, zmieniony świat tak że było widać że odcisnąłem na nim swoją wolę mocy. tak żeby można mnie było odtworzyć po skutkach moich działań po latach
ODPOWIEDZ

Wróć do „historia”