Zakaz leczenia ostrych infekcji u dzieci

To jest dział dodatkowy utworzony ze względu na aktualną sytuację wokół COVID-19, niezwiązaną z pierwotnym tematem tego forum i pozostaje do dyspozycji dla każdego zainteresowanego wymianą informacji na ten temat.

Moderator: moderatorzy

mecz
bywalec

Zakaz leczenia ostrych infekcji u dzieci

Post autor: mecz »

https://przychodnia-przemysl.pl/zakaz-l ... -u-dzieci/
Informujemy, że z dniem 23.11.2021 w Przychodni Lekarskiej Optima nie będą przyjmowane osoby poniżej 18 roku życia spoza listy aktywnej przychodni tj. niezapisanych w ramach lekarza POZ, do odwołania. Tym bardziej dzieci z podejrzeniem czy chorobą COVID-19, nie będę też doradzać w jakimkolwiek zakresie.

Powodem jest wydany komunikat z dnia 03.11.2021 przygotowany przez Konsultanta Krajowego do spraw Pediatrii, Profesor Teresę Jackowską. Ten komunikat zamyka drogę do skutecznego i efektywnego leczenia, bo zakazuje stosowania iniekcji w leczeniu ambulatoryjnym u osób do 18 roku życia i od teraz wszelkie takie próby są eksperymentem medycznym, mimo że stosuje się zarejestrowane leki.

Do tej pory to lekarze o tym decydowali, którzy na co dzień mają pod opieką w przychodniach dzieci, czyli pediatrzy, lekarze rodzinni, pulmonolodzy oraz pozostali specjaliści i im zakazuje się podawania iniekcji na pierwszym etapie infekcji, wtedy gdy mogą przynieść natychmiastową poprawę. Na przykład czasami nawet jedna iniekcja może skrócić chorobę o wiele dni w stosunku do leków doustnych. Jednocześnie zdaniem konsultanta, to zastrzyki stwarzają traumę u dzieci i powinny być podawane w szpitalu.

Nie zawsze zastrzyk jest od razu wskazaniem do hospitalizacji, ale do szybkiego zatrzymania infekcji, która inaczej ciągnęłaby się tygodniami i mogła skończyć się właśnie hospitalizacją. W związku z tym, tą decyzją zakazuje się skutecznego leczenia. Od teraz podawanie zastrzyków dzieciom w przychodni i w domu jest eksperymentem medycznym (mimo że są zarejestrowane dla dzieci) i próba podania będzie ścigana z urzędu, może się skończyć utratą prawa wykonywania zawodu oraz odpowiedzialnością karną. (...)
'

Kto tu jest fanatykiem ten co chce leczyć czy ten co zakazuje leczenia?
Awatar użytkownika
Józef80
zaufany użytkownik

Re: Zakaz leczenia ostrych infekcji u dzieci

Post autor: Józef80 »

Tak, tu masz rację, to straszna wiadomość.
Czemu ty się, zła godzino,
z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś - a więc musisz minąć.

(Wisława Szymborska)
mecz
bywalec

BTW: Z tego wynika również, że jeżeli iniekcji dla dzieci nie można wykonywać w ambulatorium tylko w szpitalu, to szczepienia (iniekcje) gdzie się powinny odbywać? Dla wszystkich?

-----------------------------------
Józef80 pisze: sob gru 04, 2021 2:28 pm Tak, tu masz rację, to straszna wiadomość.
Tak się składa, że podaję te informacje, nie ze względu na "rację" ale po to aby uświadomić, że te szczepionki nie zostały przebadane i nie są w 100% bezpieczne.

Ufam także, że większość Polaków dostała sól fizjologiczną (placebo), bo w innym wypadku będzie źle, bardzo źle.

A jeżeli jest źle, tak, że wszyscy dostali szpryce szkodzące i niebezpieczne, to nadzieją jest ten opis:

"Niemedyczne - Wystarczy pojawić się w polu informacyjnym osoby niezaszczepionej, która przechorowała Covid'
viewtopic.php?t=37278

Czyli, że niezaszczepieni, którzy przechorowali Covid, będą ratunkiem dla zaszczepionych...

W innym razie stanie się wszystko to co najgorsze.
Awatar użytkownika
Józef80
zaufany użytkownik

mateusz43 pisze: sob gru 04, 2021 2:53 pm BTW: Z tego wynika również, że jeżeli iniekcji dla dzieci nie można wykonywać w ambulatorium tylko w szpitalu, to szczepienia (iniekcje) gdzie się powinny odbywać? Dla wszystkich?

Józef80 pisze: sob gru 04, 2021 2:28 pm Tak, tu masz rację, to straszna wiadomość.
Tak się składa, że podaję te informacje, nie ze względu na "rację" ale po to aby uświadomić, że te szczepionki nie zostały przebadane i nie są w 100% bezpieczne.

Ufam także, że większość Polaków dostała sól fizjologiczną (placebo), bo w innym wypadku będzie źle, bardzo źle.

A jeżeli jest źle, tak, że wszyscy dostali szpryce szkodzące i niebezpieczne, to nadzieją jest ten opis:

"Niemedyczne - Wystarczy pojawić się w polu informacyjnym osoby niezaszczepionej, która przechorowała Covid'
viewtopic.php?t=37278

Czyli, że niezaszczepieni, którzy przechorowali Covid, będą ratunkiem dla zaszczepionych...

Moja wypowiedz nie dotyczy szczepienia na cowid 19 a ograniczenia możliwości leczenia zastrzykami. Nie myśl i nie mieszaj tych pojęć proszę.

Cała reszta co teraz dopisałes - jak dla mnie, to kompletnie nieprawdziwe teorie bez dowodów i z wysoce wątpliwych źródeł.

Zaszczepiłem się Moderna już 2 dawkami i jeszcze w tym miesiącu, będę ubiegał o termin na 3 dawkę. Więc mi swoich teorii nie przetłumaczysz. To co ja wiem o wirusologii i microbiologii, rządzi się zupełnie innymi prawami, jak to co podajesz. Nie widzę nawet sensu dalszej konwersacji między nami w tym temacie, bo nasza wiedza bardzo skrajnie się różni. Podejście jest też dokładnie odwrotne.

(Wisława Szymborska)
mecz
bywalec

Józef80 pisze: sob gru 04, 2021 6:09 pm
mateusz43 pisze: sob gru 04, 2021 2:53 pm BTW: Z tego wynika również, że jeżeli iniekcji dla dzieci nie można wykonywać w ambulatorium tylko w szpitalu, to szczepienia (iniekcje) gdzie się powinny odbywać? Dla wszystkich?

viewtopic.php?t=37278

Moja wypowiedz nie dotyczy szczepienia na cowid 19 a ograniczenia możliwości leczenia zastrzykami. Nie myśl i nie mieszaj tych pojęć proszę.

Cała reszta co teraz dopisałes - jak dla mnie, to kompletnie nieprawdziwe teorie bez dowodów i z wysoce wątpliwych źródeł.

Zaszczepiłem się Moderna już 2 dawkami i jeszcze w tym miesiącu, będę ubiegał o termin na 3 dawkę. Więc mi swoich teorii nie przetłumaczysz. To co ja wiem o wirusologii i microbiologii, rządzi się zupełnie innymi prawami, jak to co podajesz. Nie widzę nawet sensu dalszej konwersacji między nami w tym temacie, bo nasza wiedza bardzo skrajnie się różni. Podejście jest też dokładnie odwrotne.
Wielu starszych ode mnie i w branży medycznej uważa, że wirusologia jest sprzeczna z nauką, a raczej zgodna z "nauką mentalnych biedaków", którzy boją się odpowiedzialności.
No bo łatwiej mieć patent na "wirusa, który zaraża" (można dostać odszkodowanie)
niż dbać o swoje zdrowie i myśleć, że wirus jest aktywowany w ciele przez ludzkie DNA, gdy stężenie jakieś toksyny jest na określonym poziomie w ciele lub dostaje się ta toksyna przez np. szczepionkę, aby zwalczyć tę toksynę. (dlatego po szczepieniu organizm "walczy") (z tego podejścia jest się samodzielnie odpowiedzialnym za własne życie i nie potrzeba żadnych odszkodowań, tylko widzi się/ dostrzega się samodzielną odpowiedzialność za własne zdrowie)

Trudno, że jeden tekst Ci podpasował, a inny już nie i nie dostrzegasz koincydencji.

Mam jedno pytanie, czy te szczepionki zostały zbadane w polskim laboratorium pod mikroskopem zanim dopuszczono je na polski rynek, czy u "perpetuum debile" poszło to "na wiarę" "jak "pelikany" " ?
mecz
bywalec

Awatar użytkownika
Józef80
zaufany użytkownik

O wirusach napisano nie jedną książkę i kilka z nich przeczytałem, bo microbiologia jest moim wieloletnim zainteresowaniem.

Tak w jednym zdaniem, wirus to zwierzę, takie najmniejsze z małych, tak małe - że niesamodzielne i potrzebuje bardziej zaawansowanego i tym samym większego od siebie zwierzęcia np. bakterii jako minimum.

Pisanie że, wirusa mają wszyscy w sobie a aktywują go toksyny jest tak samo prawdziwe, jak mówienie że każda kobieta jest w ciąży ale ta aktywuje się po stosunku... Rozumiesz? Taka metafora.

Wiesz, chce tu być racjonalistą. Szczepienia przyczyniły się do wyginięcia już kilku chorób trapiących człowieka. Wiesz jakich?

Może masz racje, że obecne szczepionki są nie przebadane, powodują celowo raka itp. ale zwróć uwagę proszę, że karmisz się wyłącznie treściami anty, anty, anty... I brakuję tu racjonalizmu.

Więcej mi się nie chce pisać. A co do zakazu używania zastrzyków do 18 roku życia to chyba ta informacja jest tylko teoretyczna i tylko na Twoich linkach, bo jak na razie w żadnych mediach o tym nie ma? Wybacz, bo nie mam czasu tego sprawdzać, ale czytam ogrom mediów i na to mam czas a nic takiego nigdzie nikt nie potwierdził.

(Wisława Szymborska)
mecz
bywalec

Dobra nie będę dyskutował, ale mnie bardzie przekonuje Béchamp niż Pasteur. Choć mogę to błędnie opisywać skrótowo, na mój łeb (ja to tak zrozumiałem) :)

https://int.artloft.co/pl/moze-dziesiec ... s-bechamp/
mecz
bywalec

Józef80 pisze: ndz gru 05, 2021 12:25 am
Może masz racje, że obecne szczepionki są nie przebadane, powodują celowo raka itp. ale zwróć uwagę proszę, że karmisz się wyłącznie treściami anty, anty, anty... I brakuję tu racjonalizmu.

Więcej mi się nie chce pisać. A co do zakazu używania zastrzyków do 18 roku życia to chyba ta informacja jest tylko teoretyczna i tylko na Twoich linkach, bo jak na razie w żadnych mediach o tym nie ma? Wybacz, bo nie mam czasu tego sprawdzać, ale czytam ogrom mediów i na to mam czas a nic takiego nigdzie nikt nie potwierdził.
Widocznie jak czegoś nie ma w mediach albo w oficjalnej narracji to ktoś samodzielnie coś opisuje i wnioskuje na podstawie swoich własnych przemyśleń, a nie tego, że musi być coś potwierdzone w mediach.

Wiesz, kiedyś na jednej stronce wpadła mi grafika sugerująca, iż moje myślenie nie jest takie jak "ich" myślenie, więc moje spostrzeżenia i wnioski nie będą brane pod uwagę i będę mieć bana na "moje przemyślenia".

Oczywiście "zakaz szczepień ludzi do 18 r. życia poza szpitalem" to moja interpretacja tego komunikatu:

https://przychodnia-przemysl.pl/wp-cont ... iatria.pdf

z medonet:
https://www.medonet.pl/zdrowie,zastrzyk ... 30986.html
Zastrzyk, czyli iniekcja, może być wykonany podskórnie, śródskórnie, dożylnie lub domięśniowo.
Awatar użytkownika
Józef80
zaufany użytkownik

Dziś w mojej rodzinie, była konieczna infekcja 12 letka i odbyła się w domu. Więc... To jakaś bzdura co piszesz a Ty mi nie wierzysz.

Tak, masz racje- skoro nikt o tym nie mówi to znaczy że nic się nie dzieje. Więc temat nieprawdziwy.

(Wisława Szymborska)
mecz
bywalec

Luzik, myśl jak chcesz.

Wróć do „pandemia COVID-19”