Większą siła w psychozie
Moderator: moderatorzy
Większą siła w psychozie
W psychozie dałem rady podrzucić akumulator od samochodu do góry na wysokość myślę 3-4 metrów mało tego rozwaliłem szybę od samochodu pięściami . Ktoś też tak podobnie jak ja miał? Szkoda mi tej szyby ale na szczęście to było kiedyś i już biorę zastrzyki.
Ostatnio zmieniony wt wrz 14, 2021 11:24 pm przez Laluś 12, łącznie zmieniany 1 raz.
- karuna
- zaufany użytkownik
- Status: करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Re: Większą siła w psychozie
No więc, ja rozwaliłem dużo rzeczy, jak byłem mały juz miałem różne tendencje. Ale polecam wyluzować. Biorę leki, ale to raczej na kiedyś głosy co miałem..
Offline is the way.
-
- zaufany użytkownik
- Status: student
- Gadu-Gadu: używam skype'a
nie miałem tak
a Ty tak miałeś w jakich okolicznościach?
a Ty tak miałeś w jakich okolicznościach?
-
- bywalec
- Status: Stara szkoła
Witaj.
Miałeś zapewne do czynienia z popularną psychozą ujawnioną po odstawieniu leków, a szerzej jest to nazywane efektem abstynencyjnym, ale niech będzie psychoza, bo tak będzie łatwiej mi się z Tobą porozumieć.
Kilkanaście dni po odstawieniu leków następuje wzrost dopaminy, ale nie wiem kiedy występuje pik. Jeśli pik u Ciebie wystąpił mogłeś doświadczać jakichś efektów w postaci np. omamów.
Adrenalina, dopamina, serotonina - te sprawy nie są wówczas poukładane, a adrenalina przejmując pałeczkę w trudnej sytuacji "doprowadziła" Ciebie do zniszczenia przedmiotu.
Adrenalina powoduje to czego nie zrobilibyśmy w normalnych warunkach bez jej udziału np. większy skok lub silniejszy cios...
Inaczej w przypadku, kiedy miałeś psychozę na lekach, to wówczas nie ma takiej opcji, byś miał większe siły chyba, że jesteś nieprawdopodobnie uzdolniony fizycznie.
Aktualnie mam 3 przerwy w braniu leków rocznie, a każda przerwa wynosi 10 dni. Odstawiam momentalnie, a potem wracam do normalnych dawek.
Jest to zabieg dla naprawy neuronów, a przynajmniej tak wyczytałem kiedyś na portalu medycznym, gdzie nawet niektórzy psychiatrzy byli za takimi przerwami...
Pozdrawiam
-
- bywalec
- Status: Stara szkoła
Dopamina mocno wzrasta również po rekreacyjnym używaniu kokainy.
- amigo
- zaufany użytkownik
W psychozie potrafie biegac tzn. uciekac przed ludzmi.Nie lapie mnie prawie zmeczenie a normalnie przebiegne sie 100 metrow i zadyszka.
Dodam tez, ze jak bylem w psychozie to potrafilem na robic z 30 pompek a normalnie ledwo robie 10. Jestem za tym, ze podczas nawrotu wydziela sie duza ilosc dopaminy w mozgu i dlatego mamy takie ''MOCE''.
Dodam tez, ze jak bylem w psychozie to potrafilem na robic z 30 pompek a normalnie ledwo robie 10. Jestem za tym, ze podczas nawrotu wydziela sie duza ilosc dopaminy w mozgu i dlatego mamy takie ''MOCE''.
-
- zaufany użytkownik
- Status: student
- Gadu-Gadu: używam skype'a
@up myślę że to nie tylko dopamina, jakieś hormony też pewnie mają na to wpływ
- amigo
- zaufany użytkownik
W psychozie można góry przenosić.
- Catastrophigłupek
- bywalec
- Status: Upośledzony
Januszek ciągnie druta
Cały evot ciągnie na drucie Januszka xD
Cały evot ciągnie na drucie Januszka xD
Życie jest przygodą dla odważnych albo niczym. |"I do not fear for You are with me" | Semper in altum