Strony internetowe typu CMS - są teraz po 5.000 zł - i wymagają paru tygodni pracy

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Eden
zaufany użytkownik

Strony internetowe typu CMS - są teraz po 5.000 zł - i wymagają paru tygodni pracy

Post autor: Eden »

Czy wiecie po ile są teraz strony internetowe? Poczytałem sobie, jakie ceny są w roku 2021. Za 500 zł jest tylko tzw. wizytówka.

- evot.org = warty jest 5.000 zł brutto;

- schizofrenia.info.pl = warta jest 5.000 zł brutto;

- schizofrenia.org.pl = wymaga kilku tygodni pracy = warta będzie 5.000 zł brutto;

- twoja-psychiatria.pl = warta jest 2.000 zł brutto;

- schizo.pl = warty jest 1.000 zł brutto.

Eden
Samouk internetowy, Specjalista wyceny domen, SEO i webmasteringu.

Ale ktoś inny komentuje to tak - serwis jest warty tyle, ile klient posiada pieniędzy.

( SCHIZOFRENIA.PL = 50.000 zł brutto, mile widzianym nabywcą byłaby jednak fundacja, doktor redaktor pisze newsy.
WORDPRESS lub CMS Joomla! = jeśli klient dostarczy artykuły kosztuje 2.000 zł. )

To tak jako ciekawostka :pray:
Awatar użytkownika
Eden
zaufany użytkownik

Re: Strony internetowe typu CMS - są teraz po 5.000 zł - i wymagają paru tygodni pracy

Post autor: Eden »

Ja wam coś opowiem o webmasterach, potrafię wykonać bloga lub forum w ciągu jednego dnia - zawodowy webmaster za takie coś kasuje 400 zł plus VAT (przeznacza dwa dni na wykonanie strony dla klienta i na kontakt z klientem) .

Jestem tak dobry w te klocki, że mógłbym otworzyć firmę Webmastering - ale tacy kolesie albo są otyli, albo alkoholikami, najczęściej.

--
Eden

https://eden.net.pl

Wróć do „informatyka”