Pregabalina na lekkie objawy depresji
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Pregabalina na lekkie objawy depresji
Witam
Biore różne leki a m.in. biore pregabaline do tej pory w dawce 150 mg. Jako że męczyły mnie dołki postanowiłem za radą lekarki wziąć więcej o 75 mg pregabaliny do dawki 225 mg dziennie(75 mg rano i 150 mg wieczorem). Poczułem się lepiej tzn. humor mi się poprawił, rozlużniłem się (fizycznie i mentalnie), uspokoiłem. No lepiej. Czy wy też mieliście podobne odczucia po tym leku?
P.S.
Od razu pisze że nie jestem taki chętny do prochów ale wziąłem bo już nie dawałem rady.
Biore różne leki a m.in. biore pregabaline do tej pory w dawce 150 mg. Jako że męczyły mnie dołki postanowiłem za radą lekarki wziąć więcej o 75 mg pregabaliny do dawki 225 mg dziennie(75 mg rano i 150 mg wieczorem). Poczułem się lepiej tzn. humor mi się poprawił, rozlużniłem się (fizycznie i mentalnie), uspokoiłem. No lepiej. Czy wy też mieliście podobne odczucia po tym leku?
P.S.
Od razu pisze że nie jestem taki chętny do prochów ale wziąłem bo już nie dawałem rady.
- Chwast
- zaufany użytkownik
- Status: Mój kotunio filemon
Re: Pregabalina na lekkie objawy depresji
a ja spróbowałem muchomora czerwonego. Pregabaline brałem, marihuane, alkohol. Powiem tak. W pizde se możecie wsadzić te wszystkie wynalazki. Jako uspokajacz nie znalazłem nic lepszego. End of story.
blablabla
-
- zaufany użytkownik
Może będe złośliwy ale spróbuj dopizdowo tego muchomora czerwonego? Może pomoże.
- Chwast
- zaufany użytkownik
pomógł mi doustnie a kto chce wierzyć w chory system to se w niego niech wierzy, i sobie bierze do końca życia leki i w nich bez końca przebiera.
blablabla
- Chwast
- zaufany użytkownik
irytuje mnie niemiłosiernie ten system, i głupota ludzi która każe im w to wszystko wierzyć.
blablabla
-
- zaufany użytkownik
To wyłącz system.
-
- zaufany użytkownik
A ja nie rozumiem ludzi którzy wchodzą na to podforum o lekach skoro są przeciwny lekom. No sory nie pasują ci leki to nie odpisuj. Bo przez to robi się tylko śmietnik z tego forum. Mnie interesują fakty o lekach i leczeniu a nie czyjeś żale że leki są be.
Dzięki Chwast za życzenia.
Dzięki Chwast za życzenia.
- Chwast
- zaufany użytkownik
Dla mnie leki to są w przyrodzie, a to co w aptekach to narkotyki, kwestia podejścia. Dobrze już nie syfie.
blablabla
- amigo
- zaufany użytkownik
Biorę około tydzień i mam podobne odczucia.Miś Uszatek pisze: ↑ndz cze 27, 2021 6:01 pm Poczułem się lepiej tzn. humor mi się poprawił, rozlużniłem się (fizycznie i mentalnie), uspokoiłem. No lepiej. Czy wy też mieliście podobne odczucia po tym leku?
Dobry lek, dzięki pregabalinie mogę zejść z lorazepamu i przestać wiecznie chodzić zamulony.
Mam więc chęci na ambitne zajęcia. Np. Sudoku, Nauki gry w szachy,
Biorę Pregabalinę na lęki, 150mg, działa rozluzniająco
- amigo
- zaufany użytkownik
Obecnie biorę 200 mg pregabaliny.
Pomaga bardzo właśnie na lekka, umiarkowaną depresję, znosi lęki i do tego nie zamula i nie otępia jak benzodiazepiny
Pomaga bardzo właśnie na lekka, umiarkowaną depresję, znosi lęki i do tego nie zamula i nie otępia jak benzodiazepiny
Misiu Uszatku -> Na razie mam przepisaną. Nie wiem, jak zadziała, ale to, co piszesz ma sens. Mnie akurat lekarz przepisał pregabalinę, żeby lekko przytępić emocje, z którymi sobie nie radzę. To nie rozwiąże problemu, ale będzie jak taki lekki znieczulacz. On to opisał tak:
"Gdy boli Pana brzuch, i Pan weźmie Ibuprom, to brzuch dalej boli, ale jakby trochę mniej".
No i to wszystko, by mnie uruchomić i zmotywować do dalszej pracy, już terapeutycznej.
A co ciekawe, przyszedłem do niego z głosami i urojeniami. Ale to już inna historia...
Aha, ludzie, ile kosztuje ten lek? Tak na 100%? Chyba już gdzieś pytałem, ale nie pamiętam gdzie.
"Gdy boli Pana brzuch, i Pan weźmie Ibuprom, to brzuch dalej boli, ale jakby trochę mniej".
No i to wszystko, by mnie uruchomić i zmotywować do dalszej pracy, już terapeutycznej.
A co ciekawe, przyszedłem do niego z głosami i urojeniami. Ale to już inna historia...
Aha, ludzie, ile kosztuje ten lek? Tak na 100%? Chyba już gdzieś pytałem, ale nie pamiętam gdzie.