Dzialanie
Moderator: moderatorzy
Dzialanie
Hej
Mój facet bierze Abilify 10 mg rano (zaczął od 5mg))jyz drugi tydzień przyjmuje regularnie, po jakim czasie zaczynają one działać w jego przypadku na głosy ponieważ on rozmawia sam ze sobą, śmieje sie, fakt, że już mniej niż zanim zaczął brać Abilify ale jeszcze je ma ogólnie, po tym leku widzę mała poprawę robi więcej rzeczy ma chęci w porównaniu do wcześniejszego zachowania to jest na plus ale martwią mnie właśnie ze wciąż rozmawia ze sobą
Mój facet bierze Abilify 10 mg rano (zaczął od 5mg))jyz drugi tydzień przyjmuje regularnie, po jakim czasie zaczynają one działać w jego przypadku na głosy ponieważ on rozmawia sam ze sobą, śmieje sie, fakt, że już mniej niż zanim zaczął brać Abilify ale jeszcze je ma ogólnie, po tym leku widzę mała poprawę robi więcej rzeczy ma chęci w porównaniu do wcześniejszego zachowania to jest na plus ale martwią mnie właśnie ze wciąż rozmawia ze sobą
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Re: Dzialanie
Ten lek słabo raczej działa na głosy.Niestety czasem chory uwielbia swój świat choroby i ciężko go wyciągnąć z tego.Może oszukiwać w braniu lekarstw,a takie pilnowanie może być uciążliwe.
-
- zaufany użytkownik
Ja zawsze mało głosów miałem i mogę powiedzieć, że gdyby nie przytycie i senność, gdy łączyłem lek z Solianem, to może brałbym go nadal. Ogólnie chyba 15 mg to dawka taka standardowa, tak mi kiedyś lekarz mówił.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Głosy może mieć przez wiele lat, chodzi tylko, aby nauczyć się z nimi żyć. Zdawać sobie sprawę, że to jest chorobowe i nie wchodzić w interakcję z nimi.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Dawka 10mg Abilify, to bardzo mała dawka jak na ten lek i nikłe są szanse, że przy tejże rozwinie on działanie przeciwpsychotyczne - zapewne dobrze było by to skonsultować z lekarzem i ewentualnie podnieść dawkę tego leku.
Salus aegroti suprema lex.
Dawka 10mg Abilify, to bardzo mała dawka jak na ten lek i nikłe są szanse, że przy tejże rozwinie on działanie przeciwpsychotyczne - zapewne dobrze było by to skonsultować z lekarzem i ewentualnie podnieść dawkę tego leku.
Z lekarzem jestem w kontakcie i przez pierwsze kilka dni brał 5 mg później 10 i od poltira tyg ma już dawkę 15 mg głosy dalej sa
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Ty za bardzo pokładasz zaufanie w lekach i lekarzach, ogólnie w medycynie klasycznej. Gdyby te leki działały, to już dawno bym wyzdrowiał, nie byłoby tego forum i nie byłoby większości szpitali psychiatrycznych.
Leki obecne nie leczą!!! Tylko łagodzą objawy, a to jest różnica. A abilify jest lekiem bardziej aktywizującym niż leczącym pozytywy. Wygląda na to, że jest źle leczony.
Leki obecne nie leczą!!! Tylko łagodzą objawy, a to jest różnica. A abilify jest lekiem bardziej aktywizującym niż leczącym pozytywy. Wygląda na to, że jest źle leczony.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Czyli co szukać dalej innego leku czy szpital?
- Catastrophique
- bywalec
Lepsze ziółka, szamani i osoby pokroju Pana Zięby bądź Huberta Czerniaka.
Please...
Tik tak tik tak | "To boldly go where no one has gone before"
-
- bywalec
- Status: Stara szkoła
Teddy zioła w kuracji kuracji solistycznie mają słabą moc działania w schizofrenii.
Zięba przecież już nie istnieje, a Hubert jest zaczytany w starych książkach (patrz. niedawne nawijanie o olejkach eterycznych).
Zresztą upijanie się na wizji w telewizji megadawkami witaminy D3 robi robotę, nie taką, na jaką czekają ludzie ...
Zięba przecież już nie istnieje, a Hubert jest zaczytany w starych książkach (patrz. niedawne nawijanie o olejkach eterycznych).
Zresztą upijanie się na wizji w telewizji megadawkami witaminy D3 robi robotę, nie taką, na jaką czekają ludzie ...
Dawka aripirazolu o działaniu przeciwpsychotycznym to 20-30mg/dzień. Możliwe, że lekarz stara się ustalić najmniejszą skuteczną dawkę leku, zgodnie z wytycznymi.
Na działanie większej dawki leku trzeba też trochę poczekać, psychiatrą jeszcze nie jestem, niemniej jest to dość długi okres czasu.