Dzialanie

aripiprazol

Moderator: moderatorzy

Nikt007
zarejestrowany użytkownik

Dzialanie

Post autor: Nikt007 »

Hej
Mój facet bierze Abilify 10 mg rano (zaczął od 5mg))jyz drugi tydzień przyjmuje regularnie, po jakim czasie zaczynają one działać w jego przypadku na głosy ponieważ on rozmawia sam ze sobą, śmieje sie, fakt, że już mniej niż zanim zaczął brać Abilify ale jeszcze je ma ogólnie, po tym leku widzę mała poprawę robi więcej rzeczy ma chęci w porównaniu do wcześniejszego zachowania to jest na plus ale martwią mnie właśnie ze wciąż rozmawia ze sobą
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Re: Dzialanie

Post autor: Walet Pikowy »

Ten lek słabo raczej działa na głosy.Niestety czasem chory uwielbia swój świat choroby i ciężko go wyciągnąć z tego.Może oszukiwać w braniu lekarstw,a takie pilnowanie może być uciążliwe.
rozszczepionyumysl
zaufany użytkownik

Post autor: rozszczepionyumysl »

Ja zawsze mało głosów miałem i mogę powiedzieć, że gdyby nie przytycie i senność, gdy łączyłem lek z Solianem, to może brałbym go nadal. Ogólnie chyba 15 mg to dawka taka standardowa, tak mi kiedyś lekarz mówił.
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Post autor: Bright Angel »

Głosy może mieć przez wiele lat, chodzi tylko, aby nauczyć się z nimi żyć. Zdawać sobie sprawę, że to jest chorobowe i nie wchodzić w interakcję z nimi.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
HJ451KFG

Post autor: HJ451KFG »

Dawka 10mg Abilify, to bardzo mała dawka jak na ten lek i nikłe są szanse, że przy tejże rozwinie on działanie przeciwpsychotyczne - zapewne dobrze było by to skonsultować z lekarzem i ewentualnie podnieść dawkę tego leku.
Salus aegroti suprema lex.
HJ451KFG

Dawka 10mg Abilify, to bardzo mała dawka jak na ten lek i nikłe są szanse, że przy tejże rozwinie on działanie przeciwpsychotyczne - zapewne dobrze było by to skonsultować z lekarzem i ewentualnie podnieść dawkę tego leku.
Nikt007

Z lekarzem jestem w kontakcie i przez pierwsze kilka dni brał 5 mg później 10 i od poltira tyg ma już dawkę 15 mg głosy dalej sa :(
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Post autor: Bright Angel »

Ty za bardzo pokładasz zaufanie w lekach i lekarzach, ogólnie w medycynie klasycznej. Gdyby te leki działały, to już dawno bym wyzdrowiał, nie byłoby tego forum i nie byłoby większości szpitali psychiatrycznych.
Leki obecne nie leczą!!! Tylko łagodzą objawy, a to jest różnica. A abilify jest lekiem bardziej aktywizującym niż leczącym pozytywy. Wygląda na to, że jest źle leczony.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Nikt007

Czyli co szukać dalej innego leku czy szpital?
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

Bright Angel pisze: śr lip 07, 2021 9:17 pm ogólnie w medycynie klasycznej
Lepsze ziółka, szamani i osoby pokroju Pana Zięby bądź Huberta Czerniaka.
Please...
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
AcidHouse
bywalec
Status: Stara szkoła

Post autor: AcidHouse »

Teddy zioła w kuracji kuracji solistycznie mają słabą moc działania w schizofrenii.
Zięba przecież już nie istnieje, a Hubert jest zaczytany w starych książkach (patrz. niedawne nawijanie o olejkach eterycznych).
Zresztą upijanie się na wizji w telewizji megadawkami witaminy D3 robi robotę, nie taką, na jaką czekają ludzie ...
Awatar użytkownika
Meduzola
zaufany użytkownik

Post autor: Meduzola »

Nikt007 pisze: czw lip 08, 2021 7:46 pm Czyli co szukać dalej innego leku czy szpital?
RENATA PRZEMYK: "TEN TANIEC"

HJ451KFG

Nikt007 pisze: śr lip 07, 2021 9:02 pm Z lekarzem jestem w kontakcie i przez pierwsze kilka dni brał 5 mg później 10 i od poltira tyg ma już dawkę 15 mg głosy dalej sa :(
Dawka aripirazolu o działaniu przeciwpsychotycznym to 20-30mg/dzień. Możliwe, że lekarz stara się ustalić najmniejszą skuteczną dawkę leku, zgodnie z wytycznymi.

Na działanie większej dawki leku trzeba też trochę poczekać, psychiatrą jeszcze nie jestem, niemniej jest to dość długi okres czasu.
Awatar użytkownika
Meduzola
zaufany użytkownik

Post autor: Meduzola »

HJ451KFG pisze: sob lip 10, 2021 10:46 pm (...) niemniej jest to dość długi okres czasu.
"Okres czasu"= pleonazm, czyli tautologia..!
Awatar użytkownika
Yellow9
zaufany użytkownik

Post autor: Yellow9 »

Nikt007 pisze: czw lip 08, 2021 7:46 pm Czyli co szukać dalej innego leku czy szpital?
Szpital tam mu dobiorą leki i będzie bezpieczny (nic sobie nie zrobi)
Życie jest piękne

Tylko akurat nie moje
ODPOWIEDZ

Wróć do „abilify”