MOPS nie chcę mi przyznać należnego zasiłku i sprawdza mnie bez mojej zgody

właściwa organizacja opieki nad chorymi

Moderator: moderatorzy

konto nieaktywne
zarejestrowany użytkownik

MOPS nie chcę mi przyznać należnego zasiłku i sprawdza mnie bez mojej zgody

Post autor: konto nieaktywne »

Witam wszystkich mam takie pytanie jestem osobą u której zdiagnozowano kilka lat temu schizofrenie nie do końca się z tym pogodziłem ale podjąłem leczenie psychiatrycznie w PZP w mojej miejscowości jednak z pewnych powodów przestałem się tam leczyć na piszę dlaczego w innym wątku jestem osobą bezrobotną nie mam renty i nigdy o nią nie występowałem bo dawałem rady sam pracować jednak z powodu pandemii COVID pracę straciłem i poszedłem do MOPS w mojej miejscowości i zwróciłem się o pomoc finansową jednak nie chcą mi jej przyznać z powodu tego że według nich prowadzę wspólne gospodarstwo z mamą i siostrą ja się z tym nie zgadzam ale trudno im to wytłumaczyć chcę dostać zasiłek okresowy w całości czyli około 420 złotych wiem że to bardzo mało i nie da się z tego utrzymać ale te pieniądze bardzo by mi pomogły będę chciał podjąć jakąś pracę ale na razie żadnej nie znalazłem bo w mojej miejscowości jest o to bardzo trudno MOPS od początku marca nie dał mi żadnej odpowiedzi a powinien myślę że mnie sprawdzają w różnych instytucjach jak ZUS, urząd skarbowy itp. najbardziej się obawiam tego że dowiedzą się że choruje czy mają takie prawo to sprawdzić jest ochrona danych osobowych proszę o odpowiedź dziękuje.
ODPOWIEDZ

Wróć do „opieka medyczna i społeczna, praca, prawo”