Światowy Dzień Zespołu Downa
Moderator: moderatorzy
Światowy Dzień Zespołu Downa
"Światowy Dzień Zespołu Downa, ang. World Down Syndrome Day (WDSD) – święto obchodzone corocznie 21 marca z inicjatywy Europejskiego Stowarzyszenia Zespołu Downa (ang. Down Syndrome International, DSI) ustanowione w 2005 roku, od 2012 roku pod patronatem Organizacji Narodów Zjednoczonych.
Pomysłodawcą był Stylianos E. Antonarakis – genetyk z uniwersytetu w Genewie, a inauguracja WDSD miała miejsce w Singapurze 21 marca 2006 roku zorganizowana przez angielską organizację Down's Syndrome Association (DSA).
Data obchodów nie jest przypadkowa – dzień 21 marca patronuje rozpoczynającej się wiośnie i narodzinom ludzi niezwykłych, data wiąże się również z istotą zaburzenia – trisomią 21 chromosomu.
Z tej okazji na całym świecie odbywają się imprezy, których celem jest zwiększenie świadomości społecznej dotyczącej zespołu Downa, propagowanie praw i dobra ludzi z tą wadą genetyczną i integracja z nimi.
W grudniu 2011 Zgromadzenie Ogólne ONZ potwierdziło celowość obchodów na arenie międzynarodowej rezolucją A/RES/66/149. Od 2012 roku obchody odbywają się oficjalnie pod auspicjami Organizacji Narodów Zjednoczonych[1]".
https://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Awia ... %82u_Downa
"Kolorowe skarpetki to symbol solidaryzowania się z chorymi na Zespół Downa. Dziś w pierwszy dzień wiosny obchodzimy Światowy Dzień Zespołu Downa, święto ustanowione w 2005 roku z inicjatywy Europejskiego Stowarzyszenia Zespołu Downa. Celem dnia jest podniesienie świadomości na temat życia i potrzeb osób z zespołem Downa".
https://www.ekokalendarz.pl/dzien-kolorowej-skarpetki/
I po co aborcja? Niech się rodzą i świętują razem z nami.
Pomysłodawcą był Stylianos E. Antonarakis – genetyk z uniwersytetu w Genewie, a inauguracja WDSD miała miejsce w Singapurze 21 marca 2006 roku zorganizowana przez angielską organizację Down's Syndrome Association (DSA).
Data obchodów nie jest przypadkowa – dzień 21 marca patronuje rozpoczynającej się wiośnie i narodzinom ludzi niezwykłych, data wiąże się również z istotą zaburzenia – trisomią 21 chromosomu.
Z tej okazji na całym świecie odbywają się imprezy, których celem jest zwiększenie świadomości społecznej dotyczącej zespołu Downa, propagowanie praw i dobra ludzi z tą wadą genetyczną i integracja z nimi.
W grudniu 2011 Zgromadzenie Ogólne ONZ potwierdziło celowość obchodów na arenie międzynarodowej rezolucją A/RES/66/149. Od 2012 roku obchody odbywają się oficjalnie pod auspicjami Organizacji Narodów Zjednoczonych[1]".
https://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Awia ... %82u_Downa
"Kolorowe skarpetki to symbol solidaryzowania się z chorymi na Zespół Downa. Dziś w pierwszy dzień wiosny obchodzimy Światowy Dzień Zespołu Downa, święto ustanowione w 2005 roku z inicjatywy Europejskiego Stowarzyszenia Zespołu Downa. Celem dnia jest podniesienie świadomości na temat życia i potrzeb osób z zespołem Downa".
https://www.ekokalendarz.pl/dzien-kolorowej-skarpetki/
I po co aborcja? Niech się rodzą i świętują razem z nami.
- pycioslawa
- moderator
- Status: twój najgorszy koszmar
Re: Światowy Dzień Zespołu Downa
Ok, urodzę i wywalę do domu dziecka. Będzie przeszczęśliwe i chętnie nosiło kolorowe skarpetki.
viewtopic.php?t=40441nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
- pycioslawa
- moderator
- Status: twój najgorszy koszmar
Dzięki takiej twarzy zyskują sławę, jak Maciek z Klanu czy ci z tego programu co się nazywał chyba Down the Road.
viewtopic.php?t=40441nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
Większe ambicje na parcie na szkło mają ich opiekunowie.
E ?= m + (*c²)
Można nie rodzić, ale trzeba coś zrobić z tymi osobami, które już są na świecie.
Nic poza śmiercią nie mamy im do zaoferowania w rzeczywistości?
Ja osobiście wolałbym zmienić jak najszybciej wcielenie, jeżeli miałbym poważne wady genetyczne, ale ja to jestem dziwny filozof
Nic poza śmiercią nie mamy im do zaoferowania w rzeczywistości?
Ja osobiście wolałbym zmienić jak najszybciej wcielenie, jeżeli miałbym poważne wady genetyczne, ale ja to jestem dziwny filozof
Poza tym to by była obłuda, bo ktoś sobie istnieje w najlepsze i nie rozumie tamtych, którzy nie mogą tak.
- Sportowiec
- bywalec
- Status: Student
Ściągajcie VF5:FS z eMule na PS3!
ZUS to hajs! Bølmo und Northampton and Torquay są znane!
Erling Braut Håland to będzie bardzo dobry piłkarz! New æra of evolusjon? Hjernescan! Min real navn er død råtten drømmer! Morbus mortalis + amentia!
Erling Braut Håland to będzie bardzo dobry piłkarz! New æra of evolusjon? Hjernescan! Min real navn er død råtten drømmer! Morbus mortalis + amentia!
- Catastrophique
- bywalec
Mordy?
A Ty myslisz, ze jestes wystarczajaco "ladny" aby tak krytycznie wypowiadac sie o innych, i to chorych?
Coz...
Tik tak tik tak | "To boldly go where no one has gone before"
- Słonecznik1
- bywalec
niech żyją takie osoby one też czują itd a że są inne cóż . Psy kochamy a dzieci z zespołem downa już nie...