Czy olanzapina w dawce 15mg i więcej działa antydepresyjnie i stabilizująco?
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Czy olanzapina w dawce 15mg i więcej działa antydepresyjnie i stabilizująco?
Cześć
Nie wypaliło mi z perazyną, to moja pani doktor chce zadziałać olką. Twierdzi ona że olka w dawce 15mg i więcej działa antydepresyjnie i stabilizująco. Ma ktoś takie doświadczenie? Ktoś kto brał powyżej tych magicznych 15 mg olki?
Nie wypaliło mi z perazyną, to moja pani doktor chce zadziałać olką. Twierdzi ona że olka w dawce 15mg i więcej działa antydepresyjnie i stabilizująco. Ma ktoś takie doświadczenie? Ktoś kto brał powyżej tych magicznych 15 mg olki?
- seebek
- zaufany użytkownik
Re: Czy olanzapina w dawce 15mg i więcej działa antydepresyjnie i stabilizująco?
Ja brałem krótko 15 mg olki, dobrze wycisza ale tylko w przypadku gdy jest się nadmiernie pobudzonym
i zestresowanym ale na dłuższą metę u mnie odpada. W tej dawce u mnie w dużym stopniu ogranicza
swobodne myślenie, problemy z wysławianiem się i doborem słów, płytkie emocje i otępienie takie
małe zombi.
i zestresowanym ale na dłuższą metę u mnie odpada. W tej dawce u mnie w dużym stopniu ogranicza
swobodne myślenie, problemy z wysławianiem się i doborem słów, płytkie emocje i otępienie takie
małe zombi.
"Zycie ludzkie jest jak paczka kredek ... Raz kolorowe, a raz czarne, raz ostre, a raz tepe, raz dlugie, a raz krótkie, raz proste, a raz połamane...
Ale to niewazne. Najwazniejsze jest to, jaki obraz nimi namalujesz..."
Ale to niewazne. Najwazniejsze jest to, jaki obraz nimi namalujesz..."
- Sportowiec
- bywalec
- Status: Student
Re: Czy olanzapina w dawce 15mg i więcej działa antydepresyjnie i stabilizująco?
Więcej aktywności po niej trzeba plus racjonalna, zbalansowana, zrównoważona i wyważona dieta.
ZUS to hajs! Bølmo und Northampton and Torquay są znane!
Erling Braut Håland to będzie bardzo dobry piłkarz! New æra of evolusjon? Hjernescan! Min real navn er død råtten drømmer! Morbus mortalis + amentia!
Erling Braut Håland to będzie bardzo dobry piłkarz! New æra of evolusjon? Hjernescan! Min real navn er død råtten drømmer! Morbus mortalis + amentia!
-
- zaufany użytkownik
No właśnie potrzebowałbym czegoś wyciszającego, uspokającego. Jestem zestresowany chociaż momentami chce też coś robić. Ale jak to pogodzić? Aby w pewnych sytuacjach być wyciszony a w innych aktywny? Ciężko jest to pogodzić.seebek pisze: ↑pn mar 15, 2021 11:49 pm Ja brałem krótko 15 mg olki, dobrze wycisza ale tylko w przypadku gdy jest się nadmiernie pobudzonym
małe zombi.
Od pół roku jestem na 15 mg Olzapin. Wcześniej brałam 20 mg, ponieważ miałam problemy ze snem, ale nie potrafiłam rano wstawać do pracy, więc zeszłam do 15 mg i jest OK. Lekarka mnie pytała, jak ze snem i czy nie ma objawów wytwórczych. Jakoś sen się ustabilizował, żadnych pozytywów nie ma. Mam diagnozę rezydualnej.
Otóż na tych 15 mg wszystko jest OK - mogę pracować, czuję się jakbym była zdrowa, nie tyję. Oczywiście szybciej się męczę niż moi współpracownicy, ale powoli do przodu i też daję radę.
Kiedyś dokuczały mi nawracające stany depresyjne, teraz na olce ich nie mam. Mam nadzieję, że u Ciebie ten lek też się sprawdzi.
Otóż na tych 15 mg wszystko jest OK - mogę pracować, czuję się jakbym była zdrowa, nie tyję. Oczywiście szybciej się męczę niż moi współpracownicy, ale powoli do przodu i też daję radę.
Kiedyś dokuczały mi nawracające stany depresyjne, teraz na olce ich nie mam. Mam nadzieję, że u Ciebie ten lek też się sprawdzi.
Melisa
-
- zaufany użytkownik
Jestem 3 dzień na 15 mg olanzapiny. I jestem troche spokojniejszy i stabilniejszy. Niestety też bardziej przymulony i moje reakcje opóżniły się, taki otępiony jestem. Ale trudno musi tak być. Inaczej się nie da.
Ja brałem olanzapine trzy lata to dobry lek ale szybko się po nim tyje mnie bardzo uspokoiła też pomogła na urojenia które szybko zniknęły najwięcej brałem 10 mg i mi taka dawka wystarczała.
-
- zaufany użytkownik
Blada d... , niestety chyba musze wrócić do 10 mg olki. Na 15mg jestem totalnie otępiony, przymulony, są problemy z libido, i więcej żre. Niestety ale tak jest...
Mianseryna to lepszy lek antydepresyjnie nasenny. Gdzieś czytałem, że jest przypisywana głównie anorektyczkom, ale apetyt po niej nie jest tak tragiczny jak po Oli - nie wstaję z łóżka by się najeść, bo w przyjemnie się zasypia, z myślą o lodowce, Ola zmuszała, bo przykuwała do wyra, a przyjemność zasypiania była wątpliwa.. Serio!
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Działa antydepresyjnie i stabilizująco.
gówno w proszku na kijoszku
Raczej nie. Nie wiadomo też co rozumiesz przez stabilizująco.
- amigo
- zaufany użytkownik
Stabilizująco to raczej depakine, czy lit.
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Cały czas brałem 20 mg. Żadnych efektów w sumie. Ostatnio przeżywam coś w rodzaju nawrotu przez stres (urojenia i myślenie ksobne), zwiększyłem do 40 mg/doba i moje emocje się "spłaszczyły"; ciężko wyprowadzić mnie z równowagi. Mam za to problemy z pamięcią.
gówno w proszku na kijoszku
- amigo
- zaufany użytkownik
Dawka 15 mg dziala na mnie przeciw objawom pozytywnym.A czy antydepresyjnie i stabilizujaco to nie wiem.
Czy to jest skutek remisji i po prostu jak nie mam objawow to sie dobrze czuje czy drugi efekt olanzy.
Czy to jest skutek remisji i po prostu jak nie mam objawow to sie dobrze czuje czy drugi efekt olanzy.
- piotrs
- zaufany użytkownik
ja bralem 10 mg przez dwa lata
czy na depresje nie wiem
ale stabilizuje napewno
na sen dobry
powinno podtrzymac te 15
czy na depresje nie wiem
ale stabilizuje napewno
na sen dobry
powinno podtrzymac te 15
- Spokojny80
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 38754286
Biorę 10 mg i mnie fajnie uspokaja i wycisza.To dobry lek.
Michal
10 to normalna dawka i cukrzyca i tak po niej jest
- amigo
- zaufany użytkownik
Ja biore 15 mg i tez mnie fajnie uspokaja i wycisza. Podbijam - dobry lek.Spokojny80 pisze: ↑sob paź 08, 2022 11:30 pm Biorę 10 mg i mnie fajnie uspokaja i wycisza.To dobry lek.