BRAT A SIOSTRA
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
BRAT A SIOSTRA
Dzień dobry
Chciałabym się zapytać, czy możliwe ze ja ze stwierdzona nerwica lękową (elementy natrych myśli - trwa to od kwietnia) mogę doprowadzić się do schizofreni ? Dodam ze mój brat ma ja stwierdzona (w rodzinie nie ma innych znanych przypadków, nabrać kombinował z narkotykami i alkoholem, zawsze był troszkę outsiderem) ja byłam natomiast radosna z poczuciem humoru, energiczna dziewczyna, trochę zawsze brałam do siebie, ale to może dlatego ze jestem przerwrazliwiona. I chodzi mi o to ze nerwica która mnie dotknęła może doprowadzić mnie do tej samej choroby co brat ? Mam 25 lat
Chciałabym się zapytać, czy możliwe ze ja ze stwierdzona nerwica lękową (elementy natrych myśli - trwa to od kwietnia) mogę doprowadzić się do schizofreni ? Dodam ze mój brat ma ja stwierdzona (w rodzinie nie ma innych znanych przypadków, nabrać kombinował z narkotykami i alkoholem, zawsze był troszkę outsiderem) ja byłam natomiast radosna z poczuciem humoru, energiczna dziewczyna, trochę zawsze brałam do siebie, ale to może dlatego ze jestem przerwrazliwiona. I chodzi mi o to ze nerwica która mnie dotknęła może doprowadzić mnie do tej samej choroby co brat ? Mam 25 lat
- pycioslawa
- moderator
- Status: twój najgorszy koszmar
Re: BRAT A SIOSTRA
Schizofrenia brata najprawdopodobniej została wywołana nadużywaniem narkotyków i alkoholu. W takim przypadku zmniejsza się prawdopodobieństwo zachorowania, pod warunkiem, że nie będziesz eksperymentować tak jak on. Nerwica niezwykle rzadko przechodzi w schizofrenię, wydaje mi się, że do tej pory nie została stwierdzona zależność nerwicy od schizofrenii i vice versa.
viewtopic.php?t=40441nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
- Xoredas
- zaufany użytkownik
- Status: Brak
Mam nadzieje ,że bliska osoba nie zachoruje mimo ,że ktoś ma w rodzinie schizofrenie jest to może 6 % ale bywa różnie.
- 137
- bywalec
- Kontakt:
masz jeden z bardzo wielu różnych objawów zaburzenia psychicznego. ja mysle ze nie powinnas sie tym przejmowac - duza czesc ludzi ma jakieś problemy natury psychicznej. tak jak pisala pycioslawa - jesli nie przesadzalas z narko i alko to pewnie nic ci nie bedzie.
u mnie przed choroba pojawily sie zlosliwe mysli. ale ja mialem wtedy 16 lat. to byl wiek dojrzewania - bardzo ciezki zreszta dla mnie. badz co badz mialem tez inne problemy psychiczne i w wieku 24 lat dostales 1 psychozy. (rowniez bralem narkotyki i alko)
nie boj sie nic Ci nie będzie
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
u mnie przed choroba pojawily sie zlosliwe mysli. ale ja mialem wtedy 16 lat. to byl wiek dojrzewania - bardzo ciezki zreszta dla mnie. badz co badz mialem tez inne problemy psychiczne i w wieku 24 lat dostales 1 psychozy. (rowniez bralem narkotyki i alko)
nie boj sie nic Ci nie będzie