Testosteron a nibyschizofrenia ?
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
-
- bywalec
- Status: Stara szkoła
Testosteron a nibyschizofrenia ?
Witaj.
Słuchaj tak sobie myślałem, że niski poziom testosteronu może wiązać się ze schizofrenią, ponieważ w okresie dołu lub zjazdu psychicznego zwykle tak jest z tymi hormonami, ale jedna kwestia.
Mam zakola, prawie trójkąt na czole i włosy czasem wypadają, czy to przez ojca T, a może przez Depakine.
Kolego wiem, że igła z testosteronem nie rozwiąże sprawy, bo należałoby wtedy robić częste badania wszystkich organów, ale chyba troche podbić go za pomocą naturalnych boosterów mogłoby być w miarę okej, szczególnie, że żeńszeniowate określane są roślinami dla mężczyzn no i niektóre ułatwiają zasypianie, a z całą pewnością adoptują do nowej sytuacji życiowej ,czasem stresującej.
Co o tym myślisz ?
Legenda:
Nibyschizofrenie: żyjątka narodzone by gryźć ofiary do kości, a potem archiwizować (nie mylić z wampiryzmem, czyli stanem lekobrania u kilku procent ludności męskiej)
Słuchaj tak sobie myślałem, że niski poziom testosteronu może wiązać się ze schizofrenią, ponieważ w okresie dołu lub zjazdu psychicznego zwykle tak jest z tymi hormonami, ale jedna kwestia.
Mam zakola, prawie trójkąt na czole i włosy czasem wypadają, czy to przez ojca T, a może przez Depakine.
Kolego wiem, że igła z testosteronem nie rozwiąże sprawy, bo należałoby wtedy robić częste badania wszystkich organów, ale chyba troche podbić go za pomocą naturalnych boosterów mogłoby być w miarę okej, szczególnie, że żeńszeniowate określane są roślinami dla mężczyzn no i niektóre ułatwiają zasypianie, a z całą pewnością adoptują do nowej sytuacji życiowej ,czasem stresującej.
Co o tym myślisz ?
Legenda:
Nibyschizofrenie: żyjątka narodzone by gryźć ofiary do kości, a potem archiwizować (nie mylić z wampiryzmem, czyli stanem lekobrania u kilku procent ludności męskiej)
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Re: Testosteron a nibyschizofrenia ?
Niski poziom testosteronu jest raczej związany z lekami psychotropowymi. Pisałem już jak podnieść poziom testosteronu u mężczyzny.
To podnosi testosteron u facetów:
To podnosi testosteron u facetów:
- Po pierwsze, sport, dużo sportu, który podnosi dobrze testosteron. Marsze też są dobre.
- Świeże orzechy włoskie z surową marchewką. Najlepsze są te duże. Sklepowe, wysuszone nie działają.
- Czerwona papryka z dobrym tłuszczem, np. z dobrym serem gouda, serem Brie chien d’argent, domowymi frytkami.
- Do tego nabiał wysokiej jakości, np. jogurty dobre.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
- pycioslawa
- moderator
- Status: twój najgorszy koszmar
Ja mam wysoki testosteron.
viewtopic.php?t=40441nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
- Słonecznik1
- bywalec
czemu mam wyraziste wrażenie że napisałeś lekko prawde a dalej głupoty Bright
Jeszcze w XVIII wieku nie było pojęcia "schizofrenia" w obiegu. Kreapellin, Bleuler mu zawtorował, a następnie Schneider, wygrzebał jakieś starożytne pisma zaświadczajace to, że już starożytni używali tego słowa. Wcześniej nazywano nas neurotykami... Testosteron chyba działa podobnie do kortyzolu... Hormon bazujący na "walcz albo uciekaj".
- Dobro
- zaufany użytkownik
- Status: Karuṇā करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Jeśli testosteron ma związek ze schizofrenią, kim jest Marcin El Testosteron Najman, słynny bokser. ??
Niech wszyscy będą szczęśliwi
Niech wszyscy będą zdrowi
Niech wszyscy dostrzegają dobro
Oby nikt już nie cierpiał
Niech wszyscy będą zdrowi
Niech wszyscy dostrzegają dobro
Oby nikt już nie cierpiał
- Słonecznik1
- bywalec
tak to jaki hormon ma wpływ na obiektywizm decyzji , a jaki to utwierdza?sory ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
- Słonecznik1
- bywalec
temat wogóle jest chory. Nie mnie to dotyczy ale nawet dla myślących troche sam sie taki wyda
- Słonecznik1
- bywalec
może sterydy za mocne ? Kwasu
" MÓZG w stresie: (...) Ciało migdałowate, osadzone na zakończeniu hipokampa, służące za dzwonek alarmowy, roześle ostrzeżenie do całego mózgu i szybki sygnał do ukladu nerwowego i hormonalnego. (...) Dzieje się to "za pośrednictwem wspólczulnego układu nerwowego i osi podwzgórze-przysadka-nadnercza (...)" Źródło: neuroedukacja.pl A objektywizm, czy nie pukamy się w czoło, gdy ktoś zachowuje się niepoprawnie, np. piraci drogowi..? Kora przedczołowa kory mózgowej znajduje się wtedy w bliskim sąsiedztwie. Bo w biologii nie poświęcono dużo uwagi istnieniu objektywizmu. Np. Kodeks wykroczeń. Więcej o biochemii reakcji: Jeansok Kim i David M. Diamond. W schizofrenii ciało migdałowate jest nadmiernie pobudzone.