„Kuracja”
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
W dyskusji ogólnej proszę używać działu powyżej, tutaj tylko o konkretnych szpitalach, przychodniach, etc.
W dyskusji ogólnej proszę używać działu powyżej, tutaj tylko o konkretnych szpitalach, przychodniach, etc.
Re: „Kuracja”
Dawno nie oglądałem.Ale uważam że jest trochę przesadzony.Przede wszystkim lekarz psychiatra nie powinien rzucać sie jak obłąkany,bo to tylko pogarsza sprawę.Spokój najważniejszy w psychiatryku:)
Może zainteresuje cie jeszcze film "Sala nr. 6"
Może zainteresuje cie jeszcze film "Sala nr. 6"
Niestety nie mogę znaleźć sali nr 6 nigdzie do pooglądania. W kuracji jest dużo aktów przemocy ze strony personelu co wydaje się w czasach dzisiejszych rzeczywiście przesadzone - choć sam widziałem siłowa pacyfikację jednego pacjenta, który wyzywał pielęgniarki i sikał do kubka na picie będąc zapiętym w pasach. Słyszałem tez o sprzątacze bijącej pacjenta po plecach.
Tak spokój jest najważniejszy w psychiatryku. Jednak psychiatryk może wyprowadzić ze stanu spokoju bardzo łatwo. Pamietam pacjenta na długo zapiętego w pasy który darł się żeby go uwolnić bo już nie mógł znieść tej tortury. Oczywiście efekt tego był taki ze go nie uwalniano przez co się jeszcze bardziej darł.