pomocy!

Dla osób szukających ogólnej pomocy i wstępnej orientacji dotyczącej choroby.
Kto umie dokładniej nazwać problem proszę pisać w działach tematycznych "Ogólnej dyskusji"

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
chory na schizo
zarejestrowany użytkownik

pomocy!

Post autor: chory na schizo »

dlaczego chorzy na schizofrenię tak bardzo bronią się przed próbami pomocy i odbierają to jako atak, wrogość ze strony bliskich?
Awatar użytkownika
Hipis
zaufany użytkownik

Re: pomocy!

Post autor: Hipis »

Psychoza wyciąga wszystkie traumy a najwięcej traum tworzy rodzina, myślę że dlatego.
E ?= m + (*c²)
Awatar użytkownika
pycioslawa
moderator
moderator
Status: twój najgorszy koszmar

Post autor: pycioslawa »

Jak ja atakuję kogoś, kogokolwiek, kto chce mi pomóc - to czysto na tle urojeniowym. Bez żadnej ideologii za tym ukrytej.
nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
viewtopic.php?t=40441
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
Awatar użytkownika
Jurian_69
zaufany użytkownik
Status: praktyk new code nlp
Gadu-Gadu: 63586693
Kontakt:

Post autor: Jurian_69 »

Łukasz Dębogost Tesla pisze: pn sie 17, 2020 8:22 am Psychoza wyciąga wszystkie traumy a najwięcej traum tworzy rodzina, myślę że dlatego.
biologiczna - owszem. ta, którą sobie wybierasz sam; raczej nie.
F43.9 :geek:
Awatar użytkownika
Dobro
zaufany użytkownik
Status: Karuṇā करुणा
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: Dobro »

Bo ludzie myślą, że mogą pomóc, że potrafią pomóc, dziś.
Niech wszyscy będą szczęśliwi
Niech wszyscy będą zdrowi
Niech wszyscy dostrzegają dobro
Oby nikt już nie cierpiał
Awatar użytkownika
apsnt
zarejestrowany użytkownik

Post autor: apsnt »

Łukasz Dębogost Tesla pisze: pn sie 17, 2020 8:22 am Psychoza wyciąga wszystkie traumy a najwięcej traum tworzy rodzina, myślę że dlatego.
Paradoksalnie może właśnie dlatego. Psychoza paranoidalna musi się przecież brać z wpojonego lęku. To tylko moje zdanie, nie trzeba się z nim zgadzać.
Awatar użytkownika
Hipis
zaufany użytkownik

Post autor: Hipis »

Schizofrenia bez lęku jak teraz ja mam polega na wkvrwieniu na wszystko dookoła i urojeniach aby tylko kogoś wkręcić złośliwie.

Czasami samo wychodzi też wkręcenie niezłośliwie, ale z tego można się pośmiać z wkręcanym a nie brać na poważnie.
E ?= m + (*c²)
Awatar użytkownika
imon
zaufany użytkownik

Post autor: imon »

Przede wszystkim chorzy są schizofrenie nie wierzą w intelekt innych w sprawie ich przypadłości. Intelekt innych zwykle odrazu atakuje w nasz komfort. My szukamy logicznych wyjaśnień. A zdrowi w tym czasie obalają nasz intelekt. My bronimy naszego intelektu naturalnie nie mniej jednak wydaje mi się że zdrowiejemy jednak gdy masz intelekt przepadnie i wszystko w głowie zaczyna się tworzyć na nowo. Tak więc zdrowi w naszej sprawie moim zdaniem zawsze lepiej wiedzą, że w naszej głowie same bezsensowne i oderwane od rzeczywistości glupoty w których nie należy szukać sensu
ODPOWIEDZ

Wróć do „kto pomoże”