pomocy!
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
-
- zarejestrowany użytkownik
pomocy!
dlaczego chorzy na schizofrenię tak bardzo bronią się przed próbami pomocy i odbierają to jako atak, wrogość ze strony bliskich?
Re: pomocy!
Psychoza wyciąga wszystkie traumy a najwięcej traum tworzy rodzina, myślę że dlatego.
E ?= m + (*c²)
- pycioslawa
- moderator
- Status: twój najgorszy koszmar
Jak ja atakuję kogoś, kogokolwiek, kto chce mi pomóc - to czysto na tle urojeniowym. Bez żadnej ideologii za tym ukrytej.
viewtopic.php?t=40441nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
- Jurian_69
- zaufany użytkownik
- Status: praktyk new code nlp
- Gadu-Gadu: 63586693
- Kontakt:
biologiczna - owszem. ta, którą sobie wybierasz sam; raczej nie.Łukasz Dębogost Tesla pisze: ↑pn sie 17, 2020 8:22 am Psychoza wyciąga wszystkie traumy a najwięcej traum tworzy rodzina, myślę że dlatego.
F43.9 ![Geek :geek:](./images/smilies/icon/geek.gif)
![Geek :geek:](./images/smilies/icon/geek.gif)
- Dobro
- zaufany użytkownik
- Status: Karuṇā करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Bo ludzie myślą, że mogą pomóc, że potrafią pomóc, dziś.
Niech wszyscy będą szczęśliwi
Niech wszyscy będą zdrowi
Niech wszyscy dostrzegają dobro
Oby nikt już nie cierpiał
Niech wszyscy będą zdrowi
Niech wszyscy dostrzegają dobro
Oby nikt już nie cierpiał
Paradoksalnie może właśnie dlatego. Psychoza paranoidalna musi się przecież brać z wpojonego lęku. To tylko moje zdanie, nie trzeba się z nim zgadzać.Łukasz Dębogost Tesla pisze: ↑pn sie 17, 2020 8:22 am Psychoza wyciąga wszystkie traumy a najwięcej traum tworzy rodzina, myślę że dlatego.
Schizofrenia bez lęku jak teraz ja mam polega na wkvrwieniu na wszystko dookoła i urojeniach aby tylko kogoś wkręcić złośliwie.
Czasami samo wychodzi też wkręcenie niezłośliwie, ale z tego można się pośmiać z wkręcanym a nie brać na poważnie.
Czasami samo wychodzi też wkręcenie niezłośliwie, ale z tego można się pośmiać z wkręcanym a nie brać na poważnie.
E ?= m + (*c²)
Przede wszystkim chorzy są schizofrenie nie wierzą w intelekt innych w sprawie ich przypadłości. Intelekt innych zwykle odrazu atakuje w nasz komfort. My szukamy logicznych wyjaśnień. A zdrowi w tym czasie obalają nasz intelekt. My bronimy naszego intelektu naturalnie nie mniej jednak wydaje mi się że zdrowiejemy jednak gdy masz intelekt przepadnie i wszystko w głowie zaczyna się tworzyć na nowo. Tak więc zdrowi w naszej sprawie moim zdaniem zawsze lepiej wiedzą, że w naszej głowie same bezsensowne i oderwane od rzeczywistości glupoty w których nie należy szukać sensu