Odstawilem depakine nie wiem czy to dobry pomysl
Moderator: moderatorzy
Odstawilem depakine nie wiem czy to dobry pomysl
Witam. Bralem ostatnio 500mg depakine i kilka dni temu odstawilem, do tego biore solian 400mg na noc. Kilka dni bez depakine i narazie jakis wielkich zmian w mojej codziennej egzystencji niezauwazylem. Mam niby diagnoze zaburzenie schizoafektywne. Nie wiem czy dobrze zrobilem ale ostatnio kombinuje z lekami i szukam zlotego srodka.
- Catastrophique
- bywalec
Re: Odstawilem depakine nie wiem czy to dobry pomysl
Kombinujesz, odstawiasz bez wiedzy lekarza?
MIłej psychozy.
MIłej psychozy.
Tik tak tik tak | "To boldly go where no one has gone before"
Przeciez biore jeszcze 400mg solianu to psychozy miec nie bede. Ewentualnie zalicze hipomanie lub manie.
- Catastrophique
- bywalec
Nie wiadomo. To moze nie wystarczyć. Nie bierzesz leku, który lekarz Ci przepisał z konkretnego powodu, więc...
Wiesz co mam dosyc prawie od dwoch lat siedze w domu, zre te leki i nie widze zeby cokolwiek zmienialo sie w moim zyciu na lepsze od kiedy zachorowalem. Probuje dobrac sobie jakos leki zeby lepiej funkcjonowac ale nic mi nie wychodzi. Jak zmniejszam solian to sie nie wysypiam dodaje lek na sen kertel 25mg, zle sie czuje. Lekarka zakceptowala u mnie 500mg depakine na dzien choc zapewne ta dawka i tak jest za mala zeby miala jakiekolwiek znaczenie terepetyczne. Mam dosyc chodzenia jak przymul i bede kombinowal z lekami bo innego rozwiazania nie widze.
-
- bywalec
- Status: Stara szkoła
Słowa pełne wiary dla szukającego pomocy i to prosto od "lekarza". Brawo mamy kolejny paradoks.Catastrophique pisze: ↑ndz lip 12, 2020 1:28 pm Kombinujesz, odstawiasz bez wiedzy lekarza?
MIłej psychozy.
- Catastrophique
- bywalec
Twoja sytuacja nie jest konsekwencja brania lekow tylko tego, ze jestes bierny, bezczynny. Jak do tego jeszcze odstawisz leki to dostaniesz psychozy i jeszcze trudniej bedzie Ci dojsc do siebie, zly stan sie przedluzy.AdamSchibi pisze: ↑ndz lip 12, 2020 2:50 pm Wiesz co mam dosyc prawie od dwoch lat siedze w domu, zre te leki i nie widze zeby cokolwiek zmienialo sie w moim zyciu na lepsze od kiedy zachorowalem. Probuje dobrac sobie jakos leki zeby lepiej funkcjonowac ale nic mi nie wychodzi. Jak zmniejszam solian to sie nie wysypiam dodaje lek na sen kertel 25mg, zle sie czuje. Lekarka zakceptowala u mnie 500mg depakine na dzien choc zapewne ta dawka i tak jest za mala zeby miala jakiekolwiek znaczenie terepetyczne. Mam dosyc chodzenia jak przymul i bede kombinowal z lekami bo innego rozwiazania nie widze.
- Catastrophique
- bywalec
Zwykle cudaczku olewam Twoje posty bo Twoj poziom dziwactwa oraz oderwania od rzeczywistosci jest skrajnie wysoki, ale dobrze wiesz czym sie konczy odstawienie lekow lub kombinowanie z dawka. Temat przerabiany tutaj i nie tylko naprawde wiele razy, wiec nie nie wiem na jakim poziomie swiadomosci trzeba byc aby napisac to co Ty. Nieświadomy troll?AcidHouse pisze: ↑ndz lip 12, 2020 3:27 pmSłowa pełne wiary dla szukającego pomocy i to prosto od "lekarza". Brawo mamy kolejny paradoks.Catastrophique pisze: ↑ndz lip 12, 2020 1:28 pm Kombinujesz, odstawiasz bez wiedzy lekarza?
MIłej psychozy.
Wzialem dzisiaj depakine. Dlaczego? Tak po prostu nie wiem co wymysle za tydzien co za miesiac ale poki co dzisiaj wzialem. Jak moge ocenic kilka dni bez depakine? Bylem troche bardziej zywszy, troche wiecej bodzcow do mnie docieralo, gorzej spalem i tak nic pozatym. Liczylem na to ze wezme sie do jakiejs pracy umyslowej ale nic z tego.
- Dobro
- zaufany użytkownik
- Status: Karuṇā करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Sama depakine nie powinna z tego co wiem obniżać aktywności umysłowej, szybciej w niej pomoże jak masz z tym problem.
Brałem , i skończyłem studia na tym.
Brałem , i skończyłem studia na tym.
Niech wszyscy będą szczęśliwi
Niech wszyscy będą zdrowi
Niech wszyscy dostrzegają dobro
Oby nikt już nie cierpiał
Niech wszyscy będą zdrowi
Niech wszyscy dostrzegają dobro
Oby nikt już nie cierpiał
Depakina nie jest lekiem antypsychotycznymi Catastrophique i odstawienie jej nie grozi nawrotem.Catastrophique pisze: ↑ndz lip 12, 2020 1:28 pm Kombinujesz, odstawiasz bez wiedzy lekarza?
MIłej psychozy.
Catastrophique ale popłynąłeś z obrażaniem. Jego sytuacja jest konsekwencja brania leków i choroby a nie tego ze jest ob bierny i bezczynny. Dobry lekarz zmienia leki aż trafi na takie które nie szkodzą.Catastrophique pisze: ↑ndz lip 12, 2020 5:15 pmTwoja sytuacja nie jest konsekwencja brania lekow tylko tego, ze jestes bierny, bezczynny. Jak do tego jeszcze odstawisz leki to dostaniesz psychozy i jeszcze trudniej bedzie Ci dojsc do siebie, zly stan sie przedluzy.AdamSchibi pisze: ↑ndz lip 12, 2020 2:50 pm Wiesz co mam dosyc prawie od dwoch lat siedze w domu, zre te leki i nie widze zeby cokolwiek zmienialo sie w moim zyciu na lepsze od kiedy zachorowalem. Probuje dobrac sobie jakos leki zeby lepiej funkcjonowac ale nic mi nie wychodzi. Jak zmniejszam solian to sie nie wysypiam dodaje lek na sen kertel 25mg, zle sie czuje. Lekarka zakceptowala u mnie 500mg depakine na dzien choc zapewne ta dawka i tak jest za mala zeby miala jakiekolwiek znaczenie terepetyczne. Mam dosyc chodzenia jak przymul i bede kombinowal z lekami bo innego rozwiazania nie widze.
- Catastrophique
- bywalec
Uuuu, Amannn znajduje coraz to ciekawsze rzeczy.
Strach sie bac, chyba się sam zbanuję .
Strach sie bac, chyba się sam zbanuję .