Mózg podpowiada zdania - tez tak macie?
Moderator: moderatorzy
Mózg podpowiada zdania - tez tak macie?
Czasami jak nie dosłyszę jakąś rozmowę w oddali.. i wydaje mi się że dosłyszałem jedno słowo to mój mózg próbuje sobie przypomnieć to co słyszałem w całości i w takim 10 sekundowym opóźnieniu.... i tworzy całe zdanie lub zdania na mój temat
Macie coś takiego? jak to się nazywa? jak się tego pozbyć? jak z tym żyć? neuroleptyki nie pomagają
Macie coś takiego? jak to się nazywa? jak się tego pozbyć? jak z tym żyć? neuroleptyki nie pomagają
Re: Mózg podpowiada zdania - tez tak macie?
Miałem coś podobnego w psychozie.Od rana do nocy słyszałem rozmowy na mój temat od sąsiadów i ludzi przechodzących koło mojego domu.Wszystko sobie dopowiadałem na podstawie fragmentów/pojedyńczych słów które wydawało mi się że dobrze usłyszałem.To wszystko było potwierdzeniem błędnych przekonań (urojeń).Rodzinie nie wierzyłem jak próbowali mnie przekonać że sobie wkręcam.Wyszedłem z tego dzięki rozmowie z osobami które nie miały interesu aby mnie oszukiwać a jedną z nich codziennie słyszałem przez ściany jak rzuca obelgami na mój temat.
Bóg patrzy nic nie mówi,pewnie żałuje po co stworzył ludzi.
Też miałam coś podobnego. Przechodziłam obok budowy i wydawało mi się, że robotnicy o mnie rozmawiają, a tak naprawdę rozmawiali o czymś zupełnie innym. W moim przypadku wystarczyło zmienić leki, a wszystko wróciło do normy. Jak te leki na ciebie nie działają próbuj dalej. Na mnie dopiero zadziałał trzeci lek. Warto też się zapisać na psychoterapie żeby wyjść z błędnych przekonań. W szpitalu trafiłam na dobrą panią psycholog dzięki, której pozbyłam się urojeń prześladowczych. Powiedziała mi żeby zweryfikować czy moje urojenia są prawdziwe czy też nie i napisać do osoby, która mnie śledzi. Potem było spotkanie z rzeczywistością. Następnym razem jak będzie ci się wydawać, że ktoś o tobie mówi podejdź i zapytaj o to.
Życie jest piękne
Tylko akurat nie moje
Tylko akurat nie moje
Tak jak pisze Willow - Dobranie leków i w miare możliwości bezpośrednia weryfikacja u osob których słowa odnosimy do siebie.
Bóg patrzy nic nie mówi,pewnie żałuje po co stworzył ludzi.
Ja mam caly czas przeslyszenia, jak nie uslysze wyraznie. Albo zdania/slowa obrazajace mnie kiedy inni mowia. Samych glosow nie mam raczej , takich z niewiadomego pochodzenia.
Rozwiązanie: mówić szybciej niż mózg podpowiada.
E ?= m + (*c²)
Cześć,
Ja może trochę zboczę z tematu, ale miałem tak, że w pracy rozmawiałem przez telefon z klientem, wtedy również głosy gadały do mnie i dlatego nie słyszałem co mówi osoba, która ze mną rozmawia przez telefon. Koleżanki się ze mnie śmiały, ale one nie wiedziały, że jestem chory.
Pozdrawiam
Ja może trochę zboczę z tematu, ale miałem tak, że w pracy rozmawiałem przez telefon z klientem, wtedy również głosy gadały do mnie i dlatego nie słyszałem co mówi osoba, która ze mną rozmawia przez telefon. Koleżanki się ze mnie śmiały, ale one nie wiedziały, że jestem chory.
Pozdrawiam
- amigo
- zaufany użytkownik
Mi się przekształca słowa.
Jak byłem w szpitalu, to wydawało mi się że personel medyczny w Hiszpanii mówil w języku Polskim.
Jak byłem w szpitalu, to wydawało mi się że personel medyczny w Hiszpanii mówil w języku Polskim.