wyleczyłam się
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
-
- zarejestrowany użytkownik
wyleczyłam się
Trzy lata temu otrzymałam diagnoze schizofrenia paranoidalna. Byłam w szpitalu 1 raz. Lekarze w szpitalu i na prywatnej wizycie widzieli dla mnie opcje zazywania lekarstw do konca zycia i funkcjonowania jak warzywo(tak wyglądałam). Trafiłam na dobrego psychologa (przyjmuje w krakowie). Terapia trwała 8 miesiecy 1-2 razy w tygodniu w systemie otwartego dialogu nazywa się Mateusz Biernat. Była to ciezka praca w której rozliczyłam się z trudnym dziecinstwem.
Obecnie jestem zdrowa. Nie przyjmuje lekarstw pracuje zajmuje się dzieckiem.
Jesli mogłabym komus pomóc prosze pisac.
Obecnie jestem zdrowa. Nie przyjmuje lekarstw pracuje zajmuje się dzieckiem.
Jesli mogłabym komus pomóc prosze pisac.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Re: wyleczyłam się
Ok. 30% ludzi ma tylko jedna psychozę w życiu, i potem choroba nie wraca. Bardziej ucieszyłaby mnie wiadomość, kto po kilku psychozach wyzdrowiał.
Ale cieszę się, że wyzdrowiałaś i dajesz jakieś wskazówki jak z tego wyjść. Zobaczymy, może komuś też pomoże.
Ale cieszę się, że wyzdrowiałaś i dajesz jakieś wskazówki jak z tego wyjść. Zobaczymy, może komuś też pomoże.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
A ja cos Ci do konca nie wierze ze mialas jedna psychoze i teraz nie bierzesz lekow. Ja nie mialem zadnej psychozy bralem leki przez dwa lata pozniej przez pol roku nie bralem i mialem tak silna psychoze ze omalo nie stracilem zycia. Teraz jestem po dwoch epizodach, i raczej leki bede bral do konca zycia, samo nawet zmniejszenie dawki konczy sie u mnie bezsennoscia. Ostatnia psychoze mialem rok temu.
-
U mnie tez była bezsennosc na początku jak schodziłam z leków. ( teraz normalnie spie)
Nie doradzam nikomu odsawiania leków.
Miałam 3 ataki psychozy ostrej.
Objawy:
słyszałam głosy
przesladowcze mysli
Stopniowo w trakcie terapii schodziłam z dawki leku i udało się zlikwidowac głos w głowie i mysli.
Pisze dlatego poniewaz chciałabym zachecic do psychoterapii u dobrych specjalistów ( w moim przypadku szpital i leczenie u psychiatry było stratą czasu i pozostała tylko trauma)
Nie doradzam nikomu odsawiania leków.
Miałam 3 ataki psychozy ostrej.
Objawy:
słyszałam głosy
przesladowcze mysli
Stopniowo w trakcie terapii schodziłam z dawki leku i udało się zlikwidowac głos w głowie i mysli.
Pisze dlatego poniewaz chciałabym zachecic do psychoterapii u dobrych specjalistów ( w moim przypadku szpital i leczenie u psychiatry było stratą czasu i pozostała tylko trauma)
- Jurian_69
- zaufany użytkownik
- Status: praktyk new code nlp
- Gadu-Gadu: 63586693
- Kontakt:
To prawda, miałem 3 psychozy schizofreniczne i już nie ma śladu po F20. Najlepszy jest odpowiedni 'specjalista' od takiej psychologi jakiej 'pacjent' potrzebuje do rozwiązania swoich 'problemów'.Magdalena85 pisze: ↑sob maja 30, 2020 3:08 pm szpital i leczenie u psychiatry było stratą czasu i pozostała tylko trauma)
Łatanie stanów psychotycznych chemią mija się z celem. Ale każdy ma swoją drogę do wyleczenia jeśli tylko bardzo tego chce i wie że to możliwe ;D
F43.9
-
- bywalec
- Status: Stara szkoła
To ja poprosiłbym o kontakt, bo jest w dupie.
Pierwszy raz (odstawienie nagłe) - 5 miesięcy bez leków, WC, kibel, rzygi , rzadka kupa, bladość
Drugi raz (odstawienie nagłe) - 2 miesiące bez leków, WC, kibel, prawie kupa, bladość
Trzeci raz (odstawienie nagłe) - 5 miesięcy bez leków, WC, kibel, prawie kupa, prawie rzygi
Nie byłem na żadnej diecie, kiedyś po maturze wypity prawie cały likier, bez żadnego chwiania się i kaca. Energetyki w wakacje co dzień plus mizerna dieta. Po paru miesiącach przed policealną to samo z likierem i zero skutków ubocznych, typowych po alkoholu, potem mnie zabrali i bezprawnie leczyli.
Odwoływałem się w grudniu 2008 roku, przyszła biegła, chyba na odwal i nadal musiałem tam siedzieć.
W szpitalu byłem tylko raz.
Pierwszy raz (odstawienie nagłe) - 5 miesięcy bez leków, WC, kibel, rzygi , rzadka kupa, bladość
Drugi raz (odstawienie nagłe) - 2 miesiące bez leków, WC, kibel, prawie kupa, bladość
Trzeci raz (odstawienie nagłe) - 5 miesięcy bez leków, WC, kibel, prawie kupa, prawie rzygi
Nie byłem na żadnej diecie, kiedyś po maturze wypity prawie cały likier, bez żadnego chwiania się i kaca. Energetyki w wakacje co dzień plus mizerna dieta. Po paru miesiącach przed policealną to samo z likierem i zero skutków ubocznych, typowych po alkoholu, potem mnie zabrali i bezprawnie leczyli.
Odwoływałem się w grudniu 2008 roku, przyszła biegła, chyba na odwal i nadal musiałem tam siedzieć.
W szpitalu byłem tylko raz.
Cześć Magdalena, na wstępie chciałam powiedzieć, że bardzo się cieszę , że czujesz się dobrze i postanowiłaś o tym napisać by komuś pomóc :-) Nie chce być złym prorokiem ale 3 lata po psychozie mogą bez leków znów spowodować psychozę np. przy cięższym przeżyciu….No chyba, że brałaś leki przepisowe dwa lata ….Ja brałam leki po 1 psychozie pół roku, potem odstawiałam, i czułam się super, przez rok …do drugiej psychozy .Teraz jestem prawie 6 lat na lekach, od pół roku ze zmniejszoną ich dawką. Mi też lekarz po drugiej psychozie chciał dawać leki już u mnie na stałe ale ponieważ przez te 5 lat funkcjonowałam dobrze, podjęliśmy decyzję o ich powolnym odstawieniu….Ale umówiliśmy się, że nawet jak odstawie leki , to będę pod stałą kontrolą lekarza czy wszystko jest ok. W sumie nie wierze o uzdrowieniu przez psychologa kogoś z psychozy. Tutaj potrzebne są leki moim zdaniem. Ale oczywiście jeśli istnieje szansa na to że terapia u tego Pana uchroni mnie przed następną psychozą, nawet bym się zdecydowała. Tylko przeszukałam Internet i oprócz Twoim słów nie znalazłam żadnych dobrych opinii o nim. Jak go znalazłaś? Jak długo brałaś leki po 1 psychozie?
- Jurian_69
- zaufany użytkownik
- Status: praktyk new code nlp
- Gadu-Gadu: 63586693
- Kontakt:
cieszę się, Magda że Tobie też się powiodło. Nie ćpam neuroleptyków od 12 lat i jes gites.
I jeszcze: lepiej się tu nie produkować; tu sami psychiatryczni - lubią swoje strefy komfortu, błe!
I jeszcze: lepiej się tu nie produkować; tu sami psychiatryczni - lubią swoje strefy komfortu, błe!
F43.9
- wowo
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 9697465
Piszę tu do wszystkich którzy tak podniecają się wyzdrowieniem itd. Były tu osoby które niby miały diagnozę schizofrenii ale była ona spowodowana zupełnie czymś innym (chodzi mi o objawy) podanie złego leku itd. Tak naprawdę diagnoza była zła a objawy przeszły po działaniu leku. Osoby takie piszą że miały schizofrenię co mija się z prawdą. Jeśli jesteś osobą chorą z dobrze postawioną diagnozą to radzę Ci być ciągle pod opieką lekarza psychiatry bo zabawy w odstawianie leków w 99% skończą się źle.
- Catastrophique
- bywalec
Tak, w 99,9% rezygnacja z brania leków kończy się psychozą.
Druga sprawa, że bywały tu osoby, które specjalnie do tego namawiały aby zaszkodzić innym.
Druga sprawa, że bywały tu osoby, które specjalnie do tego namawiały aby zaszkodzić innym.
Tik tak tik tak | "To boldly go where no one has gone before"
-
Cały czas byłam pod opieką lekarza psychiatry i psychologa w trakcie odstawiania leków.
Nie zachęcam nikogo do odstawiania samemu leków.
Zachęcam do zapoznania się z innym podejsciem w psychoterapii.
Mi pomogło dlatego chce się podzielic z innymi.
Diagnoza potwierdzona była przez więcej niż jednego lekarza choc nie mam 100 % pewnosci ze była to schizofrenia.
Nie zachęcam nikogo do odstawiania samemu leków.
Zachęcam do zapoznania się z innym podejsciem w psychoterapii.
Mi pomogło dlatego chce się podzielic z innymi.
Diagnoza potwierdzona była przez więcej niż jednego lekarza choc nie mam 100 % pewnosci ze była to schizofrenia.
-
- zaufany użytkownik
1
Ostatnio zmieniony wt cze 02, 2020 8:13 pm przez Nobody-333, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- zaufany użytkownik
-
- zaufany użytkownik
-
- bywalec
Psychoterapia to gówno, to droga, która prowadzi równo, bez skrętów w prawo, więc sen nadal będzie jawą.
-
- bywalec
Chyba jesteś smieszny - jak możesz tak w ogóle mówić - jesteś chory i bierzesz leki i spoufalasz się pewnie z gorzej chorymi ludźmi.Nobody-333 pisze: ↑pn cze 01, 2020 2:07 pm Znam Mateusza Biernata prowadzi metodę otwartego dialogu, leczyłem się u niego przez kilka miesięcy, jestem wyleczony - biorę leki
-
- zaufany użytkownik
T
Ostatnio zmieniony pn cze 08, 2020 4:21 pm przez Nobody-333, łącznie zmieniany 1 raz.
Nobody-333 dzięki za odpowiedz. Rzeczywiście o tym Mateuszu Biernat już natknęłam się w necie na dobre opinie , jest to osoba po kryzysie psychicznym. Nie wiedziałam że to o niego chodzi i że on jest również psychologiem.
-
- bywalec
tak jak trafisz na oddział, a tam jeden skacze ci nad łózkiem, a potem z niczego wydaje odgłos orangutana, to rzeczywiście chodzenie na terapię, gdzie niektóre jednostki z niewłasnej woli muszą chodzić to niewiele pomoże.
mialem jeden epizod psychotyczny, biore leki i mam nadzieje ze po odstawieniu nie wroci mi to skur....two