Rozpoznanie G21.1

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
klucz żurawi
zaufany użytkownik

Rozpoznanie G21.1

Post autor: klucz żurawi »

Parkinsonizm wtórny wywołany innymi lekami.
Ktoś wie jak na to zus i potencjalni pracodawcy patrzą?
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

Re: Rozpoznanie G21.1

Post autor: Schibi »

a co masz takie rozpoznanie?
Awatar użytkownika
klucz żurawi
zaufany użytkownik

No mam. Aczkolwiek nie wiem czym się to objawia. A interesuje mnie czy jeśli pracodawcy są na nie, to czy zus jest z rentą na tak.
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

Ja nikomu nigdy nie mowie o swojej chorobie, nie wiem czy jest to po tobie widoczne czy nie, ale jesli nie to nikomu sie nie mowi. U mnie wie rodzina i byla dziewczyna ktora ma juz meza i dziecko.
Awatar użytkownika
klucz żurawi
zaufany użytkownik

Może i zgodziłbym się z tobą, ale pracowałem z człowiekiem który miał padaczkę. Pracowałem z nim jakieś 4 miesiące. Nikt nie wiedział że jest chory. A pracowaliśmy czasami razem przy wielkiej pile łańcuchowej. I w końcu chłopak miał atak padaczki. Na szczęście w szatni. Ale jak sobie pomyślę że mogło go miotnąć na tę piłe to mi się zimno zrobiło.
Więc jeśli ktoś ma z powodu choroby albo skutków ubocznych leków jakieś trudności. To może i niech nie mówi pracodawcy o chorobie. Ale niech nie pcha się na stanowisko pracy gdzie będzie miał podwyższone ryzyko wypadku.
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

No ja bym to takiej pracy nie poszedl jak bym mial takie problemy, ja staram sie o prace umyslowa, ale co z tego bedzie to nie wiem.
Awatar użytkownika
klucz żurawi
zaufany użytkownik

Poczytałem trochę o tym parkinsonizmie polekowym i kurcze niefajnie. Chociaż nie wiem czy to może się pogłębiać czy osiągnełem już szczyt. I czy to się cofnie gdy zmienię leki na inne.
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

ja biore stabilizator bo jestem niby schizoafektywny to tez lek na padaczke.
Awatar użytkownika
klucz żurawi
zaufany użytkownik

Tak się zastanawiam czy to napisać bo trochę będą to moje urojenia( że jesteś kimś tam i masz mieć jakiś tam cel wobec mnie) a trochę dotyczy to twojego zachowania na forum. Piszesz w niemal każdym wątku na forum chociaż nie masz nic do napisania w temacie. Jedynie chcesz przekazać jak ci ciężko. No sory, tak to wygląda. Otwórz w zarejestrowanych wątek "jak ci bardzo źle" i uwierz, dostaniesz dużo wsparcia a tematy innych staną się klarowniejsze.
Mam nadzieję że nie za ostro.
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

Ano moze masz troche racji duzo pisze bo mi sie nudzi, wypowiadam sie w roznych watkach czasami mam mniej dopowiedzenia czasami wiecej, ale tak jakby nie to forum to nie mial by co ze soba zrobic, nie pracuje, szukam pracy. Jakbym pracowal to prawdopodobnie by mnie tu nie bylo albo zagladal bym duzo rzadziej a tak to wiesz lubie komentowac to i owo.
Awatar użytkownika
klucz żurawi
zaufany użytkownik

Ale to wiesz, żeby ci nie zostało: o jak fajnie mieć życie na forum, po co zajmować się czymś innym
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

Wiesz mam ostatnio nie za dobry okres w zyciu, spotykaja mnie same problemy albo przykrosci, nie mam przyjaciol, znajomych, dziewczyny, pracy, zdrowia. Narazie nic innego poza tym ze przesiaduje duzo przed komputerem mi nie zostalo. Chcialbym cos zmienic w swoim zyciu, dlatego na przyklad ostatnio zaczalem chodzic na silownie. Ale mialem tyle niepowodzen w zyciu, ze to wszystko mnie przytloczylo, i tak uzalam sie tutaj duzo bo jak widze reakcje innych i slowa otuchy to w jakims stopniu mi to pomaga. Rozmyslam nad swoimi niespelnionymi marzeniami, to ze moglem juz kiedys miec zone nie wyszlo, to ze mialem dobra prace nie wyszlo bo choroba, tak i teraz kwintesencja moich problemow jest choroba, jakby nie choroba to prawdopodobnie bylbym dzis szczesliwym mezem i ojcem, jakby nie choroba to mialbym dobra prace, a czego wiecej chciec od zycia jak wlasnie nie szczescia, a mi tego szczescia brakuje. Juz kilka razy upadalem na dno, teraz za bledy place. Moja najwieksza milosc sie ozenila i ma dziecko, w pracy gdzie pracowalem mialem awansowac na dyrektora, awansowala kolezanka moglbym wyliczac w nieskonczonosc ale po co. Najlepiej o wszystim zapomniec i zaczac wszystko od nowa, i tak bede musial bo innego wyjscia nie widze, a jak nie bede nic robil to bedzie jeszcze gorzej.
Awatar użytkownika
klucz żurawi
zaufany użytkownik

Jak by to był temat kogoś innego. Zmilczałbym. Ale że jest to mój temat a ty go przerobiłeś na przytulcie mnie. I nie wiem czy ktoś mi teraz odpisze konstruktywnie na moje pytanie. Więc jedyne co mi przychodzi do głowy...
tutaj była złośliwość wobec adama, ale już mi przeszło
Jedyne co chcę zasugerować adamie, to stwórz w dziale dla zarejestrowanych wątek w którym będziesz mógł pisać o swoich problemach
naprawdę wstydzę się swojej reakcji :oops:
Ostatnio zmieniony śr lut 12, 2020 12:38 am przez klucz żurawi, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

Post autor: piotrs »

nie wiem ale jak masz parksisononizm
dostaniesz 1 STOPIEN NIEPELNOSPRAWNOSCI
i od ZUSu 500 plus DLA NIEPELNOSPRAWNEGO CALKOWICIE NIEZDOLNEGO DO PRACY
raczej
wspolczuje
Awatar użytkownika
klucz żurawi
zaufany użytkownik

Ale to za każdy parkinsonizm się dostaje? Bo jest choroba Parkinsona, która jest permanentna i są objawy przypominające parkinsona i to mam ja.
Muszę się dowiedzieć czy ten polekowy jest odwracalny.
Awatar użytkownika
klucz żurawi
zaufany użytkownik

Dobra, miałem dzisiaj rozmowe z psycholożką na której dowiedziałem się więcej o tym parkinsionizmie. Polekowy jest odwracalny. Wystarczy wymienić lek, który go powodował. W dodatku jedynym objawem, u mnie była kamienna twarz i sztywność ruchów. I miałem to jak brałem solian. Teraz według pani psycholog nie widać tego po mnie. Mam całkiem naturalną mimikę.
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

No widzisz bedzie dobrze.
Awatar użytkownika
klucz żurawi
zaufany użytkownik

Dzięki. Zwłaszcza że tak cię potraktowałem.
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

Wiesz mnie moja rodzina juz dawno ma dosyc, ja prawie codziennie sie uzalam mojemu bratu, siostrze, mamie, babci, tacie nie wiem jak oni wszyscy ze mna wytrzymuja, poprostu lubie sobie ponazekac i sie uzalic i rozpisywac o swoich niepowodzeniach, taki mam glupi charakter.
ODPOWIEDZ

Wróć do „prawo”