Ciekawość psychiatrów

informacje naukowe, medyczne

Moderator: moderatorzy

tricky
zaufany użytkownik

Ciekawość psychiatrów

Post autor: tricky »

Jedyne co ciekawi psychiatrów to jak coś takiego jak schizofrenik może się trzymać przy życiu. Dostaje takie końskie dawki despresantów i się śmieje, elektrowstrząsy przez głowę a tu nagle dobre samopoczucie. Lobotomia i dalej nic. Nie sposób go wykończyć niczym. To jest tak zagadkowe, że aż przerażające. A potem snują się po korytarzach milczący i tajemniczy. Pytanie, czy jeszcze myślą czy już nie, nie ma znaczenia, bo i tak nic nie powiedzą. Moim zdaniem zamieniają się w czysty absolut, pustkę.
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

Re: Ciekawość psychiatrów

Post autor: Schibi »

Teraz elektrowstrzasy stosuje sie rzadko, lobotomi juz sie nie stosuje kilkadziesiat lat. Chcesz jako tako funkcjonowac musisz brac leki innego wyjscia. Najlepiej jakby sie bylo zdrowym ale juz klamka zapadla i nie ma wyjscia jak jestes chory leki do konca zycia koniec i kropka.
tricky
zaufany użytkownik

Jeszcze nie rozumiesz tej choroby. Ale kiedyś mam nadzieję, że zrozumiesz. Ja mam dwa punkty odniesienia: psychiatryczny i własny.
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

bylem pol roku bez lekow i wybuchla taka psychoza ze o malo nie stracilem zycia.
tricky
zaufany użytkownik

Mój promyk nadziei zgasł.
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

byl to wspanialy okres bez lekow jakby nie ta psychoza, pracowalem po 12h dziennie mialem tyle energii bylem taki kreatywny teraz jak na siebie patrze to wogole siebie nie przypominam jestem przeciwienstwem
tricky
zaufany użytkownik

AdamSchibi pisze: wt lut 04, 2020 11:39 am bylem pol roku bez lekow i wybuchla taka psychoza ze o malo nie stracilem zycia.
Jeśli masz "dobrą" osobowość przedchorobową i chcesz w niej trwać, to warto brać leki.
Awatar użytkownika
Meduzola
zaufany użytkownik

Post autor: Meduzola »

W szpitalu nikt mi nie dowierza, jak mówię, że nasze e-maile i SMS-y są monitorowane. Zazwyczaj nie podsłuchuję, ale raz (w szpitalu w moim mieście) podsłuchałam. Nie wykazuję ekstremalnych zachowań, dlatego mi to tak mocno nie przeszkadza... Od kilku lat zastanawiam się, jak (kryteria) diagnozuje się "formalne zaburzenia myślenia". Progresja jest taka, że lekarz pyta, co u mnie słychać, a nie jak się czuję, zależy od nagromadzonych przeżyć, przemyśleń też.
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

W psychozie wydawalo mi sie ze kazde urzadzenie elektroniczne ma podsluch i kamery, wylaczylem telefon bo wydawalo mi sie ze jestem podsluchiwany, ogolnie scigany przez mafie.
Awatar użytkownika
klucz żurawi
zaufany użytkownik

Post autor: klucz żurawi »

E ty to masz dobrze. Tylko technologicznie cię monitorują. Mi wszyscy czytają w głowie telepatycznie. Aż chciało by się założyć hełm z foli aluminiowej.
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

Ja przy drugiej mojej psychozie myslalem ze u sasiadow zamieszkala mafia i ma sprzet wojskowy ktorym namierzaja mnie czy jestem w domu, wtedy poprosilem rodziow aby kupili mi metalowe zaluzje bo sygnaly mogly by odbijac sie o metal i by mnie nie namierzyli.
tricky
zaufany użytkownik

E tam, mafia. Trzeba iść z duchem czasów. Na przykład SI (sztuczna inteligencja), ucząca się na podstawie wpisów internetowych. Piszesz coś i nie wiadomo, czy odpowiada ci człowiek czy android. To jest sto razy ciekawsza schiza.
ODPOWIEDZ

Wróć do „wiedza o schizofrenii”