Będę musiał znaleźć sobie pracę

Moderator: moderatorzy

cezary123
zaufany użytkownik

Re: Będę musiał znaleźć sobie pracę

Post autor: cezary123 »

ptk pisze: sob gru 21, 2019 9:32 pm Ja myślę Cezary że ty sam czujesz się lepszy i wydaje Ci się że inni mają kompleksy w kontakcie z Twoją inteligencją ale to Ty próbujesz podbudowywać swoje ego takimi postami ;)
Dla zdrowia psychicznego odpowiednia i najlepsza jest samoocena lekko zawyżona. Ale nie porównuję się z innymi, tylko cieszę się swoimi możliwościami sam. Obiektywnie zapewne znajduję się i tak w pobliżu przeciętnej.
Nawet mi do głowy nie przyszło, żeby się z kimś mierzyć. Jeżeli w końcu wyjdzie, że coś myślę czy robię dobrze na tle innych, to nie bronię nikomu tego sprawdzać i nagradzać mnie czy doceniać.
Źle czuję się w konkursach i rywalizacji, za to dobrze działając sam i realizując zamierzone zadania. Jestem typem samowystarczalnego, zadowolonego z siebie człowieka.
Ludzie mają różne osobowości, różne temperamenty, różne charaktery i nie każdy ma potrzebę życia w stadzie. Jednych pociągają kontakty społeczne, ludzie i ich sprawy, humanistyka, a innych mikroskopy, atomy, silniki i maszyny.
ptk pisze: sob gru 21, 2019 9:36 pm Skoro po tym jak wczoraj napisałem że Ci nie ufam Ty teraz próbujesz sie mścić to znaczy że musiało to Cię zaboleć ;) Wyluzuj Cezary,mnie tutaj nikt nie lubi :)
Nie usiłuję się mścić, znam takie sztuczki, tylko może inni nie znają.
Jakby to powiedzieć... Jeżeli bym nie zareagował, to pewnie ktoś dałby się zasugerować tym i uznał mnie za oszusta albo ignoranta. i wtedy cokolwiek bym nie napisał, to i tak by było niewiarygodne.
Powstanie zjawisko lawinowe. Jeżeli bym zareagował, to ktoś pomyśli, że się przyznaję, bo prawda w oczy kole.
Sądzę, że każdy ma prawo mi nie udać, ale też każdy może mi ufać.
Tu też jestem inny niż Ty, bo nie zależy mi na tym, żeby ludzie mnie lubili. Czasem ktoś pomyśli: będę miły, to mnie nikt nie skrzywdzi. A jak właśnie wtedy nadużyje zaufania i skrzywdzi? Z drugiej strony, wcale nie muszę być niemiły, żeby być sobą prawdziwym, rozwijać się, powiedzieć co naprawdę myślę i funkcjonować w życiu nie udając niczego.
ptk
bywalec

Post autor: ptk »

.
Ostatnio zmieniony ndz gru 22, 2019 3:40 pm przez ptk, łącznie zmieniany 1 raz.
Bóg patrzy nic nie mówi,pewnie żałuje po co stworzył ludzi.
cezary123
zaufany użytkownik

Wymijająca odpowiedź w sprawie pracy - będzie taka, aż będę naprawdę zadowolony i spełniony zawodowo. Pogadamy po Nowym Roku. :)
ptk
bywalec

Cezary to fajny gość
Ostatnio zmieniony ndz gru 22, 2019 3:39 pm przez ptk, łącznie zmieniany 1 raz.
ptk
bywalec

Cezary to fajny gość
Ostatnio zmieniony ndz gru 22, 2019 3:38 pm przez ptk, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

Ja bym radzil, zeby jednak sie nie hamowal ze wzgledu na ludzi. Niech pokaże co potrafi i sie z tego cieszy :). A jak ktos zazdrosny to olewac.
Życie jest przygodą dla odważnych albo niczym. |"I do not fear for You are with me" | Semper in altum
ptk
bywalec

Cezary to fajny gość
Ostatnio zmieniony ndz gru 22, 2019 3:37 pm przez ptk, łącznie zmieniany 1 raz.
ptk
bywalec

Cezary to fajny gość
Ostatnio zmieniony ndz gru 22, 2019 3:37 pm przez ptk, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Nie chodziło mi o wywyższanie się (chociaż tak inni mogą to zinterpretować), a nie ograniczanie się w mowie i działaniu. Czyli - mówisz to co chcesz powiedzieć i to co wiesz, oczywiście w granicach subtelności.
Życie jest przygodą dla odważnych albo niczym. |"I do not fear for You are with me" | Semper in altum
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Cezary ma Cię za kogoś gorszego bo jesteś cieciem? Nie doczytałem.
Trochę to niepoważne bo sam siedzi w domu i nic nie robi do tego produkuje pełne żalu posty.
Ty chociaż masz pracę, wychodzisz do ludzi i nie użalasz się nad sobą.
Aktualnie jesteś w znacznie lepszej sytuacji od niego.
ptk
bywalec

Cezary to fajny gość
Ostatnio zmieniony ndz gru 22, 2019 3:36 pm przez ptk, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Ja również. Smutne takie życie i myślenie.
cezary123
zaufany użytkownik

ptk pisze: sob gru 21, 2019 11:43 pm

Zacznij od integracji społecznej bo może okazać się że plan nie wypali ;)
Jeśli przyjmiesz jedną wskazówkę ode mnie to....nie popisuj się za bardzo swoją inteligencją ;) bo możesz się rozczarować reakcją kolegów z pracy.
Dziękuję za wskazówkę, ale nie mogę tak. Akurat w zajęciach, do których aspiruję, fałszywa skromność byłaby uznana jako brak kompetencji. A koledzy nakręcają siebie wzajemnie w prawdziwym wyścigu szczurów. Nikt nie może udawać, że jest głupszy niż w istocie, bo po prostu się zbłaźni i straci.
ptk pisze: sob gru 21, 2019 10:43 pm Miałem w rodzinie osobę,która w perfidny sposób dowartościowywała się kosztem innych udowadniając im że jest inteligentniejszy,czuła satysfakcje z tego że kogoś poniżyła pokazując swoją "wyższość" intelektualną.Nie rozumiała że zamiast poniżenia druga strona czuła jedynie nienawiść za to co robił.Jestem teraz bardzo uczulony na takie rzeczy i z przykrością stwierdzam że nieco przypominasz mi takiego człowieka - już od bardzo dawna.
No to ja z przykrością stwierdzam, że wrażenie przypominania jakiegoś człowieka przez kogoś komuś, to niepożądane zjawisko psychologiczne - błąd atrybucji. (efekt aureoli, efekt halo itd).
Nic na to nie poradzę, ale to nieprawidłowe postrzeganie.
Poza tym Twoja agresja, nienawiść, prowokacyjne zachowania itd. są ostatnio dziwnie wzmożone. Może to wina zbliżających się Świąt, gdzie musisz spotkać się z ową rodziną albo i nie. Ale przenoszenie swoich odczuć i wrażeń na obce osoby jest niedozwolone.
Kiedyś pewna dziewczyna złapała chłopaka na dyskotece i zaczęła go całować, bo przypominał jej byłego ukochanego. Chłopak zdziwiony, ale zadowolony. Inna osoba stwierdziła, że imię Kasia kojarzy jej się z kimś puszystym, bo taka istota występowała w jej otoczeniu. Wszystkie Kasie musiałyby być dosyć zdziwione.

Równie dobrze mógłbyś stwierdzić, że socjolog czy ekonomista badający strukturę zawodową społeczeństwa i procesy w gospodarce obraził Cię podczas obliczeń i interpretacji Twojej jednostki. Albo doradca zawodowy.

ptk pisze: ndz gru 22, 2019 11:53 am Nie szanuje kobiet bo kiedys jedna go olała - niech teraz żałuje.Nie wyklucza że kiedyś jednak spojrzy łaskawie na jakąś,która będzie widziała w nim "Boga".
Marna prowokacja.
Kobiety kocham, ale idealizuję relację z jedyną, a Bóg nie dał rady w ogóle zaistnieć (na 99%). Jestem agnostykiem. :)
ptk
bywalec

Cezary to fajny gość
Ostatnio zmieniony ndz gru 22, 2019 3:35 pm przez ptk, łącznie zmieniany 1 raz.
cezary123
zaufany użytkownik

ptk pisze: ndz gru 22, 2019 1:09 pm Zadrwiłeś ze mnie pytając jak się czuje będać na dole jak ty to nazywasz "hierarchi" społecznej...i co to miało znaczyć? Chciałeś mnie poniżyć i zadrwić ze mnie pokazując że Ty jesteś kimś lepszym
Też napiszę wprost, bo to często się zdarza u ludzi, w różnych depresjach itp.: jeżeli poczułeś się gorszy, to nie znaczy, że ja miałem poczuć się lepszym czy coś podobnego.
Zapytałem dosłownie czy nie myślałeś o tych wszystkich różnych zajęciach w gospodarce, różnych zawodach i tyle.
ptk pisze: ndz gru 22, 2019 1:09 pm Mój obecny szef jest milionerem,jeździ samochodem wartym ponad milion złotych i życzę mu jak najlepiej - żeby dalej się bogacił.
Kwestia polityki, a o polityce nie rozmawiam w ogóle z nikim i nigdzie.
ptk
bywalec

Cezary to fajny gość
Ostatnio zmieniony ndz gru 22, 2019 3:33 pm przez ptk, łącznie zmieniany 1 raz.
cezary123
zaufany użytkownik

No to życzę sukcesu finansowego. :)

A ja zajmę się analizą rynku pracy i klasyfikacją zawodów.
ptk
bywalec

Cezary to fajny gość
Ostatnio zmieniony ndz gru 22, 2019 3:33 pm przez ptk, łącznie zmieniany 1 raz.
ptk
bywalec

Cezary to fajny gość
Ostatnio zmieniony ndz gru 22, 2019 3:32 pm przez ptk, łącznie zmieniany 1 raz.
ptk
bywalec

Cezary to fajny gość
Ostatnio zmieniony ndz gru 22, 2019 3:31 pm przez ptk, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „praca”