6 zasad odchudzania. Nie są łatwe, ale działają
Moderator: moderatorzy
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
6 zasad odchudzania. Nie są łatwe, ale działają
6 zasad odchudzania. Nie są łatwe, ale działają.
(po polsku)
https://www.rp.pl/Zdrowie-/181119638-6- ... alaja.html
(po polsku)
https://www.rp.pl/Zdrowie-/181119638-6- ... alaja.html
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Re: 6 zasad odchudzania. Nie są łatwe, ale działają
Hmmm….. trochę mi się przytyło, niewiele ale te 4-5 kg chciałabym zrzucić, do takiej wagi idealnej. Problem w tym, że nagradzam się kalorycznym jedzeniem. Muszę przemodelować swoje podejście do tego tematu. Ten artykuł jest świetną inspiracją.
Melisa
Zauważyłam, że po wypiciu czerwonej herbaty nie chce mi się jeść. Super, że jest taki specyfik!
W ciągu dnia mało jem ale wieczorem zwykle bardzo chce mi się jeść.
Z tym, że czerwona herbata pobudza, tak że nie chce się spać, więc najpóźniej o 15:00 musiałabym ją wypijać.
Mam nadzieję, że uda mi się trochę zredukować wagę.
Do tego szybkie spacery i trochę ćwiczeń...może dam radę osiągnąć założony cel.
Z tym, że czerwona herbata pobudza, tak że nie chce się spać, więc najpóźniej o 15:00 musiałabym ją wypijać.
Melisa
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
A to jest najgorsze, co można zrobić, objadać się wieczorami. Wtedy to prawie wszystko się odkłada, bo nie ma szans tego spalić ruszając się.Melisa pisze: ↑pn gru 02, 2019 6:58 pm Zauważyłam, że po wypiciu czerwonej herbaty nie chce mi się jeść. Super, że jest taki specyfik!
Najważniejsze to zdrowa dieta, dużo ruchu i zdrowy rozsądek. Niech ukochany JEHSZUA, JEZUS CHRYSTUS pomoże Ci schudnąć

Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Mi na ataki głodu pomaga konjac.To jest sproszkowany korzeń rośliny zawierający głównie błonnik.Wystarczy pół łyżeczki połknąć popijając dwiema szklankami wody i człowiek czuje się jak po obfitym obiedzie.
Bóg patrzy nic nie mówi,pewnie żałuje po co stworzył ludzi.
- Maksymiliana
- moderator
- Kontakt:
Ja jak się odchudzałam to piłam sok z mandarynek - skutecznie zapychał żołądek i uczucie głodu
Mój blog: http://www.nocnylampion.wordpress.com
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
Zazdroszczę Wam wszystkim, którym udało się schudnąć. Ja po zolafrenie 40 kg przytyłem...
-
- bywalec
Ja również chciałbym schudnąć po olanzapinie mam dużą nadwagę ponad 100 kg jestem otyły źle się z tym czuje prowadzę siedzący tryb życia nie uprawiam sportu nie chodzę na siłownię nie stosowałem diety a powinienem coraz bardziej martwi mnie to wiem że muszę coś z tym zrobić poradzicie mi coś ?
Radze wymienić napoje gazowane na wode, soki, herbate, kawe. Nie jeść fastfodów, słodyczy. Polecam owsianke jest bogata w błonnik i pobudza trawienie można ją zjeść z jogurtem (dobry na jelita), orzechami (Mają zbawienny wpływ na nasze serce, mózg oraz kondycję skóry) i owocami (bogate w witaminy). Jedż dużo warzyw i owoców. Na obiad ciemny ryż, ciemne makarony, kasze. Ogólnie wszystko co jest lekkostrawne. Jedź o stałych porach. Staraj się jeść więcej rzeczy gotowanych/pieczonych (bez tłuszczu) niż smażonych.
Życie jest piękne
Tylko akurat nie moje
Tylko akurat nie moje
Do tego polecana jest aktywność fizyczna. Na początku mogą to być spacery, basen, rower potem bieganie, skakanka.
Życie jest piękne
Tylko akurat nie moje
Tylko akurat nie moje
Jeśli ktoś sam przygowowuje dla siebie posiłki to polecam liczenie kalorii np. przez aplikacje Fitatu na smartfony.Wszystko sprowadza się do bilansu kalorycznego,obojętnie co by się jadło to tylko ujemny bilans kaloryczny powoduje że chudniemy.Licząc kalorie można zapobiec odchyłom w drugą stronę czyli głodzeniu się - jak człowiek odchudza się nie będąc świadomym ile kalorii spożył to ma tendencje do radykalnej głodówki która z góry jest skazana na niepowodzenie bo po kilku dniach nie wytrzymujemy.Sam ostatnio sporo przytyłem,próbuje schudnąć ale narazie mało motywacji mam do tego.
- Słonecznik1
- bywalec
jest wiele sposobów, polecam unikanie chleba z masłem jako standardowe jedzenie . Chleb podwyższa cukier mocno a masło tłuste węglowodany + tłuszcz + mięso albo serek na kanapce nie dają białka np ....
ser żółty na tostach jaki jest tłusty . Trzeba się ruszać ale to taka podstawa u nas w kraju chyba gdzie kanapki są podstawą
ser żółty na tostach jaki jest tłusty . Trzeba się ruszać ale to taka podstawa u nas w kraju chyba gdzie kanapki są podstawą
- Słonecznik1
- bywalec
u mnie rodzice też kiedyś nie dbali o bilans jedzenia np . Chodź to dobrzy ludzie
Ja bardzo mocno przytyłem.Od ponad roku przestałem ćwiczyć siłowo ze względu na coraz bardziej doskwierający kręgosłup i do tego jeszcze zacząłem jeździć na rowerze elektrycznym zamiast tradycyjnym i efekt jest taki że ważę 20 kilo więcej niż powinienem.Postanowiłem że od jutra zaczne się odchudzać
Plan mam taki,aby przyjmować o 1000 kcal mniej niż wynosi moje zapotrzebowanie dzienne.Będę spożywał tyle ile wynosi moje zapotrzebowanie według tabelek (według aplikacji fitatu) a ten 1000 kcal będę spalał jeżdżąc codziennie na rowerze nie elektrycznym.W moim przypadku wystarczy niecałe 40 kilometrów aby spalić te 1000 kcal.Mam jeszcze w domu ergometr wioślarski i w razie czego mogę na nim trochę spalić gdyby nie chciało mi się wyjść na rower.W ten sposób powinienem chudnąć 4 kilogramy na miesiąc.

-
- zaufany użytkownik
Ja trochę schudłem, jak stosowałem ostrą dietę i jadłem tylko sucharki, bo byłem chory, ale teraz znowu wraca waga do "normalnej" nadwagi.
- Piotrek007
- zaufany użytkownik
Zacząłem ostro się odchudzać. W ciągu 10dni zeszło mi 4 kilogramy (większość to pewnie woda). Nie liczę już kalorii bo jak to robiłem to cały czas myślałem o jedzeniu. Jem 3 posiłki dziennie i w przerwach między nimi ratuje się glukomannianem w proszku - kupcie sobie ten specyfik a będziecie zaskoczeni jak bardzo niweluje uczucie głodu. To jest błonnik, zdrowy i tani. Opakowanie 100 gram kosztuje 20 zł i starcza mi na miesiąc.
"Nie mów mi jak mam żyć
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
Na odchudzanie najlepszy stres jest!
Człowiek w sytuacji zagrożenia życia może spalić mnóstwo tłuszczu!
Człowiek w sytuacji zagrożenia życia może spalić mnóstwo tłuszczu!
- Słonecznik1
- bywalec
dla mnie powinno się uprawiać sport . Sama dieta ok ale odchudzanie bez sportu no cóż jak kto tam woli .Jak kto się lubi męczyć