hulajnoga
Moderator: moderatorzy
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
hulajnoga
Witam
Gadałem z kolegą chce kupić sobie hulajnogę i ja nie jestem przekonany do tego.Czytałem raz,że jedna była blogerką i zginęła na hulajnodze,bo samochód w nią wjechał.
Czy to jest sprzęt bezpieczny i jaka jest granica wiekowa?
Przenoszę do sportu - Maxi.
Gadałem z kolegą chce kupić sobie hulajnogę i ja nie jestem przekonany do tego.Czytałem raz,że jedna była blogerką i zginęła na hulajnodze,bo samochód w nią wjechał.
Czy to jest sprzęt bezpieczny i jaka jest granica wiekowa?
Przenoszę do sportu - Maxi.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Re: hulajnoga
Rozumiem, że chodzi o elektryczną hulajnogę. Moim zdaniem jest to sprzęt bardziej bezpieczny od roweru, tylko może być bardziej groźniejszy dla pieszych. Z tego co wiem, jeszcze nie jest uregulowane prawnie poruszanie się hulajnogami po chodnikach i drogach. Po prostu trzeba jeździć rozważnie jak wszystkim. A ilu rocznie ginie pieszych na świecie?
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
kumpel ma elektryczną hulajnogę i bardzo sobie chwali. Ja raz na niej jeździłem- polecam fajna zabawka:)
Aaaah, the chaos god speak clearly now! It is as though a thousand mouths cry out in pain! Chaos has come to judge you! Chaos consume you! Do you hear the voices too?
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Jednak podobno hulajnoga to nie jest zbyt bezpieczny środek transportu. Chyba chodzi o to, że ma za małe kółka, i jak napotka jakąś dziurę czy wystającą płytę chodnikową to można się łatwo przewrócić. Rower ma duże koła i to mu w takich przypadkach nie grozi.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Za 2 lata stanieją i będą już normy prawne, na teraz się nie opłaca kupować.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Ja mam rower elektryczny i dojeżdżam nim do pracy.Hulajnoga też fajna sprawa - napewno przyjemniej się nią podróżuje niż komunikacją miejską,pod warunkiem że jest pogoda w miare
Bóg patrzy nic nie mówi,pewnie żałuje po co stworzył ludzi.
- Maksymiliana
- moderator
- Kontakt:
Tylko że hulajnoga elektryczna wymaga już pewnej wprawy no i kasku
Mój blog: http://www.nocnylampion.wordpress.com
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Są sprzęty które wyciągają 65km/h.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
- amigo
- zaufany użytkownik
Dobrze tez miec ochraniacze na lokcie i kolana.Maksymiliana pisze: ↑ndz paź 13, 2019 7:53 pm Tylko że hulajnoga elektryczna wymaga już pewnej wprawy no i kasku